Svängigt Gävle/Daladerby slutade med ännu en poäng för Leksand

I lördags spelades säsongens sista Gävle/Daladerby inför ögonen på 7909 personer, fullsatt, i Monitor ERP arena. Brynäs är också ett lag, likt Malmö, som Leksand faktiskt har plusstatistik på den här säsongen. Man har vunnit båda mötena på hemmais med 5-1 och 4-2 och dessutom tagit en pinne när Brynäs vann på straffar i Gävle.

Den här gången blev det en väldigt jämn och svängig match, där första perioden gick till Leksand. Bortalaget vann skotten med 12-6 och när Oskar Lang avslutade ett fint anfall med att hitta Marek Hrivik framför kassen kunde man också ta ledningen.

Då hade vi spelat 16:21 av matchen och 0-1 var också ställningen efter den första perioden.

I den andra perioden lät inte Brynäs kvittering vänta. Unge Alexander Ljungkrantz, som gjorde sitt första SHL-mål om jag inte är helt ute och cyklar, satte 1-1 bakom Axel brage efter 02:14 och när knappt halva matchen var spelad kunde Jaedon Descheneau göra 2-1 för hemmalaget.

Leksand skulle dock vända på steken igen, för med 15:18 på klockan i andra perioden kunde först Mattias Ritola, som nu var tillbaka igen efter några matchers frånvaro, kvittera fram till 2-2 och ett par minuter senare var det Matt Carey som hittade fram till Daniel Gunnarsson, som prickade in sitt sjunde mål för säsongen.

Leksand var därmed fortsatt i ledningen efter två spelade perioder, men återigen skulle Brynäs komma tillbaka och vända på steken. 06:44 in i tredje perioden satte Tomi Sallinen 3-3 och med drygt 7 minuter kvar att spela kunde Greg Scott göra 4-3 för hemmalaget.

Det såg också ut att bli slutresultatet och leksand var återigen på väg mot en "hedersam förlust", men inte den här gången. Med utplockad målvakt kunde Nisse Åman skymma Samuel Ersson i hemmakassen så att Matt Carey kunde trycka in sitt andra mål i Leksandströjan och det var 4-4, 35 sekunder från slutsignalen!

Förlängning väntade alltså, en mållös sådan och för sjunde gången den här säsongen väntade därmed straffar för Leksands del. Tidigare har man vunnit två och förlorat fyra straffläggningar. Nu var det greg Scott, som likt Carl Persson i Malmö fyra dagar tidigare, var den enda som gjorde mål i straffläggningen och det i den tredje och sista straffomgången.

2 poäng alltså till Brynäs, men 1 poäng till Leksand, en poäng som kan bli väldigt viktig! Den innebär nämligen att Leksand nu är 5 poäng före Oskarshamn, som nollade igen, med två matcher kvar att spela. Det innebär alltså att Leksand måste förlora båda de återstående matcherna samtidigt som Oskarshamn måste ta full pott för att Leksand ska bli jumbo i serien. Det känns ganska bra ändå!