NECO lämnar föreningen

Idag blev det klart att Leksands båda tränare, Niklas Eriksson och Christer Olsson, båda lämnar föreningen. I år har Christer varit headcoach, förra året var det Niklas. Niklas var dessutom med och tog SM-guld med J20 för 2 säsonger sedan.

Den nya tränarduon består av f.d. tredjetränaren, Andreas Appelgren, och sportchefen Tommy salo, som kommer agera ass. coach vid sidan av Appelgren resten av säsongen.
Jag vet inte vad jag ska tycka om detta. Känns som en liten skräll. Trodde både Niklas och Christer satt tämligen säkert i båten, men när offensiven inte har lossnat på i stort sätt hela säsongen, då fick högre poster nog, tyvärr, skulle jag nog ändå vilja säga. Det känns inte bra att sparka tränare mitt under säsongen och ersätta dem med nytt blod i båset. Spelarna har vant sig vid NECO och nu blir det en ändring på det. Vi får se vad resultatet blir av detta. Klart är i alla fall att resultaten inte gick Leksands väg under kvällens 6 matcher, som kompleterade Leksands match mot Sundsvall igår. Såhär gick det:

Bofors - Södertälje 5-1
Almtuna - Malmö 1-4
Mora - Borås 5-4
Örebro - Västerås 1-2
Troja - Tingsryd 4-1
Rögle - Oskarshamn 6-3

Ruskigt starkt av Bofors att fullkomligt köra över SSK med hela 5-1. Framförallt 2:a perioden var bra där, som Bofors vann med 3-0.

Ett ännu starkare intryck gav dock Västerås, som slår Örebro, i Behrn arena med 2-1. Riktigt starkt! De resultaten innebär nu att Leksand är 3 poäng och 7 mål från direktplatsen. Dessutom närmar sig Malmö och Rögle bakifrån, även Mora, som trots ett vilt kämpande Borås slutligen lyckades vinna.

Vilja slår klass

Leksand öppnade matchen riktigt bra och Ryno var nära på att ge de blåvita ledningen direkt, men Axel Brage i Sundsvallskassen höll den.

Istället kunde Sundsvall äta sig in mer och mer i matchen, och när Timander åkte ut för en billig hakning, då tog det bara 32 sekunder innan Adam Pettersson kunde göra matchens 1:a mål och det var 1-0 för Sundsvall.

Sundsvall fortsatte att vara bra och när man återigen fick powerplay var det återigen mål, när en Sundsvallsspelare fick stå helt ren framför Hanses. Inte likt Leksands defensiv, som annars brukar vara så trygg och stabil.

Sundsvall fortsatte att ha övertaget i perioden, Leksand kom inte till några avslut alls, inte av vassare karaktär åtminstone. Det gjorde däremot Sundsvall, som var mycket nära 3-0, men icke. Hanses höll den och 2-0 stod sig perioden ut.

I 2:a perioden lade Leksand i en ytterligare växel och pressade tillbaka Sundsvall ganska hårt i början och Johan Ryno hade ett skott i stolpen, men ingen utdelning. Inte heller när Oskar Johansson åkte ut fick man någon utdelning, även om powerplayet var ganska bra.

Grinigheten var ett tydligt känslomässigt tillstånd för mittenakten. Efter så gott som alla avblåsningar var det grinigt och smågruffigt. Det var dock Sundsvall som behöll ledningen och Brage storspelade i mål. Leksand fick inte till det, även om man tryckte på ganska bra. Hanses hade betydligt mindre att göra nere i Leksandskassen, men likväl var det 2-0 på tavlan. Även 3-0 var nära, men pucken gick strax utanför stolpen.

3-0 skulle dock komma, lite som en blixt från klar himmel, eftersom det var Leksand som ägde spelet. Man hade inte marginalerna med sig denna matchen, men skulle i alla fall få en redusering innan perioden var slut. Dryga minuten från paus kunde Jens Bergenström slå in reduseringen bakom Axel Brage i Sundsvallskassen!

Sista perioden inleddes ändå bäst av Sundsvall, som var riktigt nära 4-1, men Hanses var bra och stabil i mål och släppte inga fler puckar förbi sig. Leksand hade fortsatt det mesta av spelet, men hade väldigt svårt att få in puckarna i mål. Sundsvall var farliga när man stack upp, men Hanses var stabil, liksom Brage, som fortsatte att storspela.

Efter ganska exakt halva perioden lyckades man dock få in 3-2-pucken, med bara sekunder kvar av powerplay. Domaren tecknade mål, men skulle sedan ringa på målet ändå. Det blev dock godkänt och nu började jakten på en kvitering!

Leksand pressade på, Sundsvall slog ifrån sig. Man försökte kontra på Leksands misstag bakåt, som allt som oftast brukar dyka upp när man går all in framåt, så även nu. Adam Pettersson, återigen, fick stå helt ren framför Hanses och gjorde inga misstag och det var återigen tvåmålsledning för Sundsvall, 4-2, med knappa 5 minuter kvar att spela.

Sundsvall gjorde det fortsatt bra och 5-3 var nästan närmre än 4-3. De blåvita fortsatte att gå framåt, men offensiven ville inte fungera. Hanses lämnade kassen och Leksand pressade på. timander var nära på att få in reduseringen, men Brage höll den pucken. Sundsvall gjorde det fortsatt bra och gav inte Leksand några ytor att spela på. Tiden rann iväg, sekund efter sekund, minut efter minut och till slut var den ute och Sundsvall kunde plocka med sig en fin seger. En missräkning för de blåvita, men man kan inte vara bäst i alla matcher.

Kvällens Elitserie:
Luleå - Timrå 1-2 str
Brynäs - HV 4-3
Djurgården - Modo 3-5
Växjö - AIK

En mycket stark 1:a period av Modo bäddade för den segern. En period som man vann med 3-0. Djurgården kröp sedan närmre, men Modo kunde göra 5-3 i öppen kasse och plockade 3 mycket viktiga poäng.

Viktiga poäng också för Timrå, som lyckades ta 2 uppe i Luleå. Starkt jobbat!

Brynäs fortsätter att vinna och är nu, för 1:a gången på 3 år om jag inte tar helt fel, uppe i serieledning.

Växjö - AIK var en märklig historia, där AIK hade 1-0, målet kom upp på stats, men dömdes uppenbarligen bort, för 0-0 stod det efter full tid, 0-0 efter sudden och på straffar kunde Växjö till slut plocka med sig 2 poäng, efter en oerhört målsnål match, minst sagt.

Stark insats mot Rögle och omändringar i truppen

Prestberg, Rafl, Bibic och Enström var alla sjuka och fanns inte med under matchen.

1:a perioden var en period där Leksand öppnade bäst och fick ett powerplay i inledningen som man, för ovanlighetens skull, gjorde bra, men Joel Gistedt, som stod dagen till ära, i Röglekassen gjorde det även han bra och stod emot bra.

Spelet böljade sedan fram och tillbaka med chanser åt båda håll. Mycket publik var på plats och Superstars hördes bra från Norra. En underhållande och bra period, dock mållös.

2:a perioden inleddes klart bäst av Rögle, som pressade på riktigt bra och hade ett skott i stolpen, genom Himelfarb. Därefter tog dock Leksand över litegrann, en del beroende på att Rögle åkte på ännu en utvisning, där Leksands PP återigen fungerade ganska bra. Speciellt Janohls var het och var flera gånger nära på att överlista Gistedt, även han ett stolpskott som närmst.

Rögle klarade dock av det med andan i halsen och skulle också ta ledningen, på en avvaktande Leksandsutvisning. Ted Brithén blev serverad av Himelfarb och kunde enkelt slå in 1-0 för Rögle bakom Erik Hanses, som inte hann med på det målet.

Rögle fortsatte sedan att skapa chanser och tryckte på rejält nere mot Hanses, men han var tät och Leksand kunde, mot slutet av perioden, återigen komma in litegrann i matchen och också få utdelning, när Daniel Sondell, för 3:e gången denna match, satt utvisad för Rögle. Jens Bergenström fick tag i pucken, efter ganska bra snurr av Leksand i PP, och kunde till slut överlista Joel Gistedt i Röglekassen och det var kvitterat, 1-1!

Sista perioden inleddes med powerplay för Rögle, vilket man gjorde bra. Hanses var dock tät och släppte inga puckar förbi sig. Istället fick Leksand återigen PP och det var riktigt, riktigt nära 2-1. Gistedt hade viss tur och kunde, med nöd och näppe hålla pucken från nätet, X antal gånger. Riktigt bra spelat av Leksand, men inget mål.

Leksand fortsatte dock att trycka på, men drabbades tyvärr av en utvisning. Boxplayet var dock, som oftast, mycket bra och Rögle tilläts inte komma in på kassen för Leksands defensiva box. Man fortsatte det fina spelet även efter att Svedberg, som satt utvisad, kommit in på isen, men lyckades inte få in pucken. Inte ens när Rögle drabbades av ytterligare en utvisning lyckades man med det och övertid väntade, trots en grymt bra period från de blåvitas sida, där man vann skotten med hela 18-2 i sista perioden och hade en puck på mållinjen i det sista powerplayet..

I förlängningen var det dock Rögle som hade lite övertag, till viss del för att Knuts satt utvisad. Hanses var dock bra i mål och såg till att 1-1 stod sig, vilket innebar straffar.

Eric Himelfarb lade 1:a för Rögle, men missade.
yno för Leksand, missade tyvärr även han.
Det gjorde dock inte Bergström för Rögle, som satte den säkert bakom Hanses.
Jakob Blomqvist kunde utjämna, men missade och Rögle hade övertaget inför sista straffen, som Hanses var tvungen att ta om inte Rögle skulle plocka med sig 2 poäng från Leksand.
Simon Olsson överlistade dock Hanses och det var 2 poäng till Rögle, något orättvist sätt till matchbilden, men som sagt, hockey är inte rättvist. Håller vi det här spelet blir det dock 3 poäng mot Sundsvall ikväll, det är jag ganska säker på.

Övriga matcher:
Oskarshamn - Bofors 4-2
Tingsryd - Sundsvall 4-0
Västerås - Troja 4-2
Örebro - Borås 7-1
Malmö - Mora 2-5
Södertälje - almtuna 1-2 SD

Örebro bara fortsätter att ösa på. Man har nu gjort över 100 mål, drygt 20 fler än det lag som har gjort näst flest, Bofors och Västerås. Defensivt så är dock Leksand fortfarande överlägsna. Man har ännu inte släppt in 40 mål i serien, 39st, mot Västerås, som har näst minst mål insläppta, 52st.

Västerås, som vann hemma mot Troja och därmed såg till att gå förbi Leksand i tabellen, upp på 3:e plats, med 4 måls bättre målskillnad.

Bofors förlorade dock lite oväntat borta mot Oskarshamn, som på intet sätt har gett upp kampen om playoff.

Elitserien:
Modo - AIK 4-5
Timrå - Linköping 5-3
HV - Luleå 1-3
Skellefteå - Frölunda 4-3 str
Färjestad - Brynäs 2-3 str
Djurgården - Växjö 4-2


Div 1:
Grupp A
Teg - Klemensnäs 0-4
Piteå - Björklöven 3-2 SD
Kalix - Boden 3-2

Starkt av Piteå att plocka 2 av Löven.

Grupp B
Ånge - Härnösand 3-5
Njurunda - Sollefteå 2-10

Starkt av Härnösand, mindre starkt av Njurunda, som rasade ihop totalt.

Grupp C
Surahammar - Ore 2-5
Lindlöven - Tierp 4-2
Söderhamn - Hedemora 0-3
Hudiksvall - Enköping 6-4
Falu IF - Borlänge 5-6

Grupp D
Wings - Nacka 6-4
Nyköping - Värmdö 5-3
Vallentuna - Nynäshamn 2-6
Huddinge - Åker/Strängnäs 4-1
Järfälla - Visby 2-3

Grupp E
Arboga - Kumla 5-2
Vimmerby - Skövde 4-1
Grästorp - Gislaved 4-3
Mjölby - tranås 1-2
Vita hästen - Mariestad 4-5 str

Vimmerby fortsätter att vinna. Mjölby förlorar, efter alla målen i sista perioden. Hästen hämtar upp mot Mariestad, men når inte hela vägen fram och tappar sällsynta poäng.

Grupp F
Kristianstad - Karlskrona 4-3
Mörrum - Olofström 4-3 str
Kallinge - Kungälv 5-4 SD
Pantern - Helsingborg 5-2
Nybro - Halmstad 6-2

Nybro och Pantern får man väl se som omgångens segrarre där, de ända lagen som tog full pott. Ja, förutom Kristianstad då, som nog är sneppet vassare, en riktigt viktig seger för dem.

J20:
Leksand - Skellefteå 3-1

Starkt av J20, som dock fortfarande ligger en bit ifrån att ta sig till Superelit efter jul.

J18:
Grums - Leksand 2-4

Ingen jättestark insats av J18 direkt, men dock seger och alla segrar räknas.

Börjar tåget gå?

Troja jagade poäng för att närma sig playoffsträcket och Leksand jagade poäng för att haka på Bofors på andraplatsen.

Troja fick dock en kanonstart, Jens Holmström i Leksandskassen en mardrömsstart. Redan efter dryga minuten kunde Troja ta ledningen med 1-0, till hemmapublikens stora glädje.

Glödjen skulle dock bli kortvarig. Strax därefter åkte Troja på en utvisning, men Jakob Blomqvist drog på sig en 2:a i PP och fick sätta sig 2 minuter. Direkt in från båset fick han dock en pass av Jon Knuts och gjorde inga misstag, det var kviterat fram till 1-1!

Spelet var jämnt med chanser åt båda håll, men ju längre perioden gick, ju mer Leksand blev det. Man tog över spelet mer och mer, men unge Jonas Gunnarsson i Trojakassen var stabil och bra, precis som Holmström, vid de tillfällen han fick något att göra, vilket främst var under de sista minuterna, när Troja återigen kom in lite i matchen och pressade på en aning. Ställningen 1-1 stod sig dock perioden ut.

Leksand öppnade 2:a perioden bäst och skapade lite tryck direkt, men så åkte Lucas Sandström ut och Troja kunde istället pressa på lite i PP. Leksand fick dock tag i en kontringspuck, vände genom Olimb, som lade en snygg sidledspassning till Bergenström, som inte har haft någon vidare säsong, men nu fick han göra mål. Han gjorde inga misstag och vi hade Leksandsledning i BP!

Spelet svängde därefter fram och tillbaka. Ena stunden var det Leksand som hade övertaget, andra stunden var det Troja som pressade på litegrann. Efter drygt 9 minuter fick dock Bibic och Mikael Ahlén i Troja matchstraff efter ett rejält slagsmål, där även Viktor Amnér och Jon Knuts deltog. De fick en 2:a var.

Spelet fortsatte dock att svänga fram och tillbaka, men det var Leksand som hade det mesta av övertaget och det var också de som gjorde målen. Lucas Sandström kom fri på en kontring, igen, och gjorde inga misstag. Ett rejält dragskott upp i krysset bakom Gunnarsson och vi hade 1-3 på tavlan!

Sista perioden inleddes med 2 mindre lyckade powerplayn av Leksand, som ändå snurrade på bra och också skulle få utdelning, nu i form av Ken-André Olimb, som styrde in ett skott från Lucas Sandström, som var het denna kväll, 1-4!

Leksand spelade kanske inte fullt ut därefter, man bevakade sin ledning, gjorde det man skulle och såg till att Trojaspelarna inte kom till några större farligheter, vilket man ändå gjorde mot slutet, när man pressade på ganska rejält, men Jens Homström spikade igen efter sin svajiga start och släppte inga fler puckar förbi sig, vilket innebar att Leksand kunde vinna med 4-1 och därmed haka på Bofors, som vi här nedan ser hur det gick för ikväll...

Övriga matcher ikväll:
Rögle - Södertälje 4-2
Almtuna - Bofors 2-3
Oskarshamn - Sundsvall 3-5
Tingsryd - Örebro 4-7
Mora - Västerås 3-5

Bofors vänder i sista perioden och plockar med sig alla 3 poängen från Uppsala.

Sundsvall gör en grym 2:a period som man vinner med 4-1, vilket bäddar för seger med 5-3 och 3 mycket viktiga poäng i bottenstriden.

Även Västerås vänder i sista perioden, som man vinner med 4-0. Den är nog Lykners grabbar mindre nöjda med...

Noterbart är också att Rögle var det ända hemmalaget som vann kvällen till ära.

Tabellmässigt så konstaterar vi att Örebro bara öser på. 60 poäng och en målskillnad på +40 säger det mesta. Bofors tar också de 3 poäng och klättrar upp på 56. Leksand är uppe på 49 och Västerås hakar på med sina 47. De är bara 2 poäng från direktplats, men hela 13 poäng från serieledning.
Malmö, som många tippade som absolut favorit till seriesegern i år med tanke på alla klassvärvningar, ligger "bara" på 5:e plats, dessutom 6 poäng från Västerås, 8 från direktplats. Man ligger i ett litet vakum, för sedan har man 6 poäng ner till Södertälje, som nu har klättrat upp på playoffplats med sina 35 poäng. Också Rögle har tagit sig upp ovanför det sträcket, för 1:a gången i år om jag inte misstar mig, med sina 34 poäng. Det är dock jämnt, för Oskarshamn har 33 och Mora 32. Troja smyger också de med där bak med sina 29 poäng.
Sundsvall lämnade, i och med kvällens seger, också jumboplatsen till Borås, igen. De turas om de där båda lagen där i botten.

Frågan man ställer sig är dock om tåget snart går för lag som Mora, Rögle, SSK och kanske t.o.m. Malmö? Orkar man ta igen det försprång som de 4 lagen där uppe har skaffat sig?

Div. 1:
Grupp A
Klemensnäs - Piteå 3-4

Grupp B
Njurunda - Kovland 1-3
Sollefteå - Härnösand 3-4 str
Östersund - Ånge 8-1
Kramfors - Örnsköldsvik 2-6

Grupp C:
Falu IF - Enköping 3-7
Lindlöven - Ore 2-4
Söderhamn - Borlänge 0-7
Hedemora - Tierp 4-2
Hudiksvall - Surahammar 6-2

Grupp D
Nynäshamn - Järfälla 3-2
Nacka - Huddinge 2-6
Wings - Vallentuna 6-2
Åker/Strängnäs IF - Nyköping 3-2 str

Grupp E
Vimmerby - Mariestad 7-2
Grästorp - Kumla 2-3 SD
Mjölby - Skövde 4-2
Tranås - Gislaved 3-4 SD
Vita hästen - Arboga 7-1

Grupp F
Mörrum - Halmstad 3-0
Kallinge - Karlskrona 3-2 SD
Pantern - Olofström 3-6
Helsingborg - Kungälv 1-2
Nybro - Kristianstad 2-3

Värdemätare i Karlskoga

Där Bofors stod för motståndet i Nobelhallen. Bofors, som har överraskat rejält hittills den här säsongen. Inför kvällens match låg man på 2:a plats i tabellen, på direktplats till Kvalserien, med 50 inspelade poäng, 4 fler än Leksand på 3:e plats med sina 46.

Bofors fick redan efter dryga minuten PP när Erik De La Rose åkte ut för Leksand. Seriens näst mest efektiva lag i PP mot seriens absolut bästa BP-lag. Vem skulle vinna den kampen? Svaret blev Leksand. Man klarade av boxplayet och fick själva kort därefter PP när Niklas Arell i Bofors åkte ut för Puck out. Leksands PP var dock, som oftast, inget att hänga i julgranen och Bofors kunde ganska enkelt klara av den situationen.

Det var en ganska svängig period, dock utan några större målchanser. Tobias Forsberg var dock nära att göra 1-09 för Leksand när han nästan rundade Bellissimo, men han hann dit och 0-0 stod sig efter den 1:a perioden, där egentligen, som sagt, inget av lagen hade något större övertag. En match som stod och vägde helt enkelt.

2:a började precis som den 1:a. Svängigt där inget av laget egentligen hade något övertag. Leksand fick dock PP igen, men det var inte bra och Bofors klarade enkelt av det, precis som leksingarna sedan gjorde med Bofors PP. Mycket stabilt boxplayspel där!

Bofors tog dock över mer och mer ju längre perioden gick och efter drygt 8 minuter kunde Fredrik Höggren göra 1-0 för Bofors, när han frispelades genom en lång passning ända nerifrån Bellissimo.

Linus Persson var sedan nära på att utöka till 2-0, men Hanses visade upp goda målvaktstalanger och plockade skottet från Persson, som dock skulle få en assist, när Thelander några minuter senare istället kunde göra 2-0 för Bofors med ett slagskott, som olyckligt letade sig in bakom Hanses.

Calle Berglund, tror jag, friställde några minuter senare eutu Qvist, som kunde slå in 3-0 för Bofors, som tog över perioden och matchen mer och mer. Leksand tog timeout, men man lyckades inte skapa mycket innan perioden var slut och uppförsbacken var ganska stor inför den sista perioden. 3 mål är dock ingen omöjlighet, det hinner hända mycket på 20 minuter.

Hända saker skulle det göra, för efter drygt 2 minuters spel av sista perioden tappade Bellissimo klubban, samtidigt som pucken gled ner bakom hans målbur. Där var Rafl, som fick tag i pucken och lade in 3-1 bakom Bellissimo, som inte hae en chans på den pucken!

Domsluten var dock inte med Leksand denna kvällen, för minuter senare åkte filip Forsberg ut 5+20 för checking to the head. Med andra ord, matchstraff och powerplay för Bofors i 5 minuter.

Man spelade ganska bra i PP, men Leksands box var bättre och man skapade egentligen inga större farligheter under de 5 minuterna. Leksingarna satt som iglar på Boforsspelarna, som inte kom någon vart. Det gjorde dock inte leksingarna heller, Bofors försvarade sig mycket bra och tiden rann ifrån Leksand, som såg ut att gå allt närmre en förlust.

Man gjorde ett sista försök att krypa närmre. Hanses lämnade kassen och man var 6 utespelare. Man bet sig fast i Boforszonen, men Boforsspelarna och framförallt Bellissimo, var riktigt, riktigt bra och blockerade gång på gång under de sista 2 minuterna, som inte fick några längre spelsekvenser. Inte heller några mål, vilket alltså innebar att Bofors ploclade ytterligare 3 poäng och går upp på 53 poäng, 1 bakom Örebro, dock med en match mer spelad. För Leksand del hoppas vi på att Västerås och Malmö inte vinner sina resp. nästkommande matcher, så behåller vi åtminstone avståndet ner till dem.

Fredagsmatch i Tegera

Då Uppsalagänet, mer kända som Almtuna, kom på besök. Trots fredagsmatch var det ingen storpublik på plats, bara drygt 3400 åskådare.

Almtuna saknade både Mattias Guter och Niklas Anger, medan Leksand ställde upp med exakt samma lineup som mot Södertälje. Det var trots det Almtuna som öppnade aningen bättre i matchen, även om öppningen inte var av den vassare sorten.

Leksand tog över mer och mer ju längre perioden gick, men Almtuna skulle få matchens 1:a powerplay, när Erik Hanses, faktiskt, sköt puck out.

Powerplayet var dock inte heller det något vidare starkt, även om Fredrik Westberg fick ett fint läge i slottet framför Hanses, men skottet gick utanför. Hanses gjorde även en bra räddning på Daniel Hermanssons, som vi alla blåvita känner igen från förra säsongen, skott. Leksand kunde dock göra 1-0, om än något tursamt, när pucken studsade fram till Michael Rafl framför mål, som slog till direkt och Chrstian Engstrand, lånet från LHC, i Almtunamålet fick kapitulera.

 

2-0 var nära direkt efteråt, men inte den gången. Det var dock Leksand som vägde tyngre och tyngre ju längre perioden gick, även om man fortsatt inte övertygade något vidare. Almtuna stack upp då och då, var t.o.m. nära på att bli fria vid ett tillfälle, men Hanses var med i mål och avstyrde det hela. Istället var det Engstrand som ställde till det för sig och gab leksingar öppet mål, men Almtunaförsvarare hann före och teckte undan skottet.

 

2:a perioden inleddes fortsatt bäst av Leksand. 2-0 var nära, men Luca Sandström missade öppet mål, när Engstrand var helt ute och cyklade. Även Prestberg var nära på att utöka de blåvitas ledning när han närapå styrde in ett skott från Janohls. 2-0 skulle ändå komma, i boxplay, när Tobias Forsberg vände spelet, lade pucken till Jon Knuts, som inte gjorde några misstag och det var 2-0. Kanske en liten tavla av Engstrand...

 

Matchen skulle alltmer luta över åt Leksands håll när först Press åkte ut 2 minuter för Almtuna, och sedan Kimby 2+2. Ett rejält PP för Leksand alltså, men man fick inte till det. Man snurrade och snurrade, sköt några skott, men inga vassa sådana. Istället kunde Almtuna reducera, när Bödker ramlade och Berggren i Almtuna kom fri. Inga misstag där inte och 2-1 var ett faktum.

 

Leksand öste dock på och var nära att dra ifrån till 2 måls överläge igen när Ryno sköt i ribban/stolpen, men Engstrand hade marginalerna med sig denna gången och 2-1 stod sig. Dock inte perioden ut, för Almtuna skulle få ännu ett PP, vilket man förvaltade väl och 2-2 satt i nät bakom Hanses med bara 35 sekunder kvar av perioden.

 

Helt lika inför slutakten alltså. En slutakt, som Almtuna faktiskt öppnade aningen bättre och var mycket nära ett ledningsmål, när Kimby sköt, men Hanses räddade med axeln. Marginalerna med de blåvita alltså. De var dock inte med Almtuna, när Jakob Blomqvist fick bladet på pucken i en tilltrasslad situation och kunde slå in 3-2 i princip öppet mål!

 

4-2 var ruskigt nära strax därefter, men sedan lade Almtuna i ännu en växel och gasade på för en kvitering. Hermansson fick återigen fint läge framför Hanses när Norén slarvade, men den gode Hanses var oerhört stabil i mål. Han hade också marginalerna på sin sida, när Fredrik Westerling nästan kunde raka in pucken, som låg lös framför Hanses, men icke. Den unge målvakten var tät och istället var Leksand mycket nära 4-2. Olimb fick i princip öppet mål, men fick inte till avslutet. Pucken gick ut till Jakob Blomqvist, som även han var mycket nära att sätta 4-2, liksom Janohls strax efter, när Prestberg serverade honom en fin passning.

 

Almtuna ville dock ha den där kviteringen. Tyvärr var man lite för heta och drog på sig ett lagstraff för too many players. Robert Kimby var trots det nära på att sätta kviteringen, ännu en gång i BP, men Hanses var tät. Istället kunde Leksand vända och Ryno snyggt sätta 4-2 bakom Engstrad, som inte hann med när Hurtubise diagonalpassade Ryno, som drog till direkt, rakt upp i krysset. Snyggt!

 

Almtuna skulle dock få chansen, när både Timander och Bibic åkte ut för puck out. Nästan 2 minuter i spel 5 mot 3 för Uppsalagänget, som dock inte fick till det. Leksands box var ruskigt stabil. Man skickade ut pucken gång på gång och blev slutligen fulltaliga. Då gjorde Almtua ett sista desperat försök att krypa närmare. Engstrand lämnade målet och man fick faktiskt in reduseringen, som dock dömdes bort p.g.a. spelare i målgården. Därför slutade matchen 4-2 till Leksand, som därmed klättrade upp på 46 poäng i tabellen, alltjämt bakom Örebro och Bofors, som vi här nedan ser hur det gick för...

 

Malmö - Örebro 5-4

Tingsryd - Bofors 2-4

Mora - Troja 8-3

Borås - Sundsvall 1-0

Västerås - Rögle 3-1

Södertälje - Oskarshamn 3-2

 

Seger för Malmö alltså, vilket innebär att Örebro står kvar på 54 poäng. Bofors upp på 50 och Leksand som sagt upp på 46. Malmö och Västerås båda upp på 41, varefter det är ett hopp ner till Oskarshamn på 33 poäng. Ugglorna, som inte längre kan känna sig säkra på sin playoffplats. bakom jagar nämligen både Mora och SSK, båda nu på 32 poäng. Rejäl islossning för moringarna dessutom, vilket innrbar att Troja halkade ner till 13:e plats i listan över minst insläppta mål i serien. Bara Sundsvall har släppt fler, trots bara 1-0 under kvällen. Det målet räckte dock för att man återigen skulle få finna sig i att vara jumbo i serien med sina 15 inspelade poäng, mot Borås 17.


Ännu en 1-0-seger

Mot Kringlorna, på bortaplan, i Axa sports center. Leksand brukar ha det ganska svårt i Södertälje, men SSK har inte haft någon vidare lätt säsong hittills. Bara 8:a i tabellen, just nu alltså t.o.m. utanför playoff.

Erik Hanses vaktade Leksandsmålet och Julius Hudacek SSK:s. Den senare fick det svettigt direkt, när Olimb fick iväg ett skott på pass av Timander, tyvärr utanför. Man fortsatte dock att snurra och leksingar hann nästan dit på en puck som låg lös framför Hudacek, men Södertäljespelare hann dit och fick undan den. Hanses höll sedan på att ställa till det litegrann bakom mål, men man redde ut det. Det var dock början till en SSK-anstormning. Man nitade fast Leksand rejält i sin egen zon och pressade på ordentligt. Jacobsen fick rent läge i slottet, men inte riktigt träff på pucken och Hanses kunde rädda. Christoffer Blid var sedan nära på att raka in ett skott, men Hanses spelade riktigt bra och höll fortsatt nollan, även på Jacobsens 2 nästkommande lägen från slottet.

Det var SSK som hade öppnat bäst, men när Fredrik Sonntag åkte ut tog det inte många sekunder innan Mattias Timander fick iväg ett skott som Hudacek lämnade retur på. Där var Tobias Forsberg och det var 1-0 till Leksand!


Minuter efter målet blev det riktigt irriterat när samme Sonntag tacklade Ryno på ett ganska fult sätt, en bentackling efter att han tappat puck. Olimb och Hurtubise, + Jakob Blomqvist, som hoppade in från båset, började slåss. Olimb och Hurtubise fick en 2:a, men Blomqvist klarade sig, konstigt nog. Sonntag fick 2+2 och Flodkvist i SSK en 2:a för Roughing. Powerplay för Leksand med andra ord.

Powerplayet var dock inte alls bra för Leksand och SSK kunde enkelt klara av det och därefter lägga gasen i botten för en kvitering. Tony Lagerström skulle i princip bara lägga in pucken bakom Hanses, men fick inte ordning på den lilla svarta gummibiten och Hanses gjorde därefter en riktigt bra benparad på ett skott.

En mycket bra och intensiv period, där SSK ändå kändes aningen bättre, men det var Leksand som gjorde målet. 1-0 till de blåvita i paus.

2:a började med högsta fart från SSK direkt. Mattias Månsson sköt i stolpen och därefter var Janohls, som nu är tillbaka i laget efter sin utlåning till Norge, mycket nära att utöka Leksandsledningen.

Leksingarna fortsatte att skapa oreda nere hos Hudacek. Prestberg tog sig nästan helt igenom SSK-försvaret, men bara nästan. Hudacek höll sedan på att ställa till det för sig bakom mål, när leksingar fick tag i pucken och Rafl blev helt fri i slottet, men en SSK-back agerade målvakt och såg till att ställningen fortfarande var 0-1.

Leksand hade ryckt upp sig betydligt och pressade stundtals tillbaka SSK riktigt rejält. SSK fick dock powerplay när Norén sköt puck out, men det var inget att hurra över. Leksands box var mycket stabil, som oftast. Faktum var att Leksands spel över huvud taget nu var mycket stabilt och man hade faktiskt tagit över matchen litegrann sedan tidigare, när SSK dominerade totalt. Ställningen 1-0 för de blåvita stod sig dock perioden ut.

Sista perioden var betydligt mer tillknäppt än de båda tidigare. Inget av laget skapade några större chanser. SSK la puckar på mål mest hela tiden för att försöka få till något farligt, men lyckades sällan. Leksand slog mest ifrån sig, farligt nog. Vi vet alla hur farligt det är att slå ifrån sig för tidigt i matchen. Får motståndarna en kvitering då kan det bli kämpigt.

Leksand gjorde det dock bra och var mycket nära 2-0 när Knuts sköt i ribban, men inget mål. Istället åkte Hurtubise ut med knappa 4 minuter kvar att spela. SSK ställde upp i PP, snurrade på, men fick inte till några lägen. Leksands box var återigen felfri. Hudacek lämnade målet och SSK pressade på allt vad man kunde för att åstadkomma en kvitering. Leksand slog till icing och SSK fick en sista möjlighet. Tekning nere hos Hanses. SSK vann den och fick iväg ett skott, men Hanses gjorde en klubbhandsräddning och Leksand kunde vinna matchen med 1-0!

En mycket skön seger, som nu innebär att vi är på 3:e plats, trots lika många spelade matcher som Västerås, se nedan...

Övriga matcher slutade såhär:
Bofors - Västerås 4-3
Almtuna - Tingsryd 0-3
Oskarshamn - Malmö 3-4 str
Troja - Örebro 2-5
Sundsvall - Mora 2-1
Rögle - Borås 3-2 SD

Bofors vänder i sista perioden, vinner densamma med 3-0 och plockar ytterligare en trea.

Riktigt starkt av Tingsryd att nolla Almtuna i Gränbyhallen, som har varit ett spöke för de flesta lagen under de senare säsongerna, men inte nu. I och med den segern går faktiskt Tingsryd upp på 24 poäng och förbi Almtuna i tabellen och upp på 11:e plats, bara 2 poäng bakom Troja och bara 5 från Playoff.

Starkt också av Sundsvall, som i och med den segern klättrar upp på 15 poäng och överlämnar jumboplatsen i tabellen till Borås, trots sin poäng där hemma mot Rögle. Rögle, som dock, i och med den poängen, gick förbi SSK i tabellen upp på 8:e plats.

Slutligen noterar vi att Örebro bara fortsätter att vinna och vinna. Man är nu uppe på 54 poäng, 11 poäng före Leksand på 3:e plats, 16 poäng från 4:e platsen, som Västerås nu har, dock på samma poäng som Malmö på 5:e.

Elitserien:
Djurgården - Färjestad 5-1
Skellefteå - Brynäs 1-3

Starkt av Djurgården att studsa tillbaka efter 0-5 mot AIK och Brynäs fortsätter att vinna även dem.

Div 1:
Grupp A
Boden - Klemensnäs 2-3 str
Kalix - Kiruna 0-6
Piteå - Asplöven 3-6

Bra jobbat av Kiruna där.

Grupp B
Örnsköldsvik - Ånge 4-3 SD
Kramfors - Sollefteå 1-10
Njurunda - Östersund 3-4 str
Kovland - Härnösand 8-5

Sollefteå kör över Kramfors med hela 10-1. Grymt!

Grupp C
Tierp - Ore 2-4
Hedemora - Enköping 5-2
Borlänge - Surahammar 2-4
Lindlöven - Falu IF 4-8

grupp D
Huddinge - Järfälla 4-0
Wings - Nynäshamn 4-1
Nacka - Värmdö 6-7 str
Vallentuna - Nyköping 4-8

Grupp E
Gislaved - Kumla 0-4
Vita hästen - Mariestad 4-1
Skövde - Arboga 3-1
Grästorp - Vimmerby 2-3
Mjölby - Tranås 3-4 SD

Vimmerby fortsätter att vinna och övertyga, medan Gislaved inte har det fullt lika enkelt...

Grupp F
Kungälv - Karlskrona 3-7
Helsingborg - Halmstad 3-5
Olofström - Kristianstad 4-7
Kallinge - Mörrum 2-0
Pantern - Nybro 5-2

Kallinge fortsätter även de att imponera, men främst av allt, man håller nollan. Känns som att man gör det ganska ofta...

En rejäl mina för Olofström, desto bättre för Kristianstad och Karlskrona.

3 pinnar mot Ugglorna

Med andra ord, Oskarshamn. Oskarshamn, som på senare tid har visat en uppåtgående form, nu även med Elitserielån i mål, Markus "Mackan" Svensson, som bekant spelade för Malmö förra säsongen. På andra kortsidan vaktade Erik Hanses stolparna.

Leksand inledde bäst. Man vann tekningar och puckdueller, men kom inte riktigt till några lägen. Inte förrän Olimb frispelade Hurtubise, som dock inte fick till avslutet och anfallet rann ut i sanden.

Oskarshamn åt sig in lite i det hela och pressade på riktigt bra när Bibic satt utvisad, men Leksand klarade, som oftast, av boxplayet och kunde därefter ta ledningen genom just Ken-André Olimb, som drog iväg ett skott, rakt upp i krysset bakom Svensson!

McGrath i Oskarshamn var dock snabbt med efter målet och försökte trycka in en kvitering bakom Hanses, men han var tät och det gick inte. Oskarshamn fick dock ännu en chans i PP när Timander åkte ut 2 minuter, men Leksands defensiv var fortsatt mycket, mycket stabil och Oskarshamn kunde inte komma till några farligare lägen.

Nej, det var Leksand som hade ett litet övertag, även om det inte var stort och även om spelet inte var det bästa. Man gick i vilket fall till pausvila med ledning 1-0, som kunde ha varit 2-0 på ett farligt skott i slutet som låg löst framför Svensson, men det blev inget av det.

2-0 skulle vi dock få se snabbt i 2:a perioden. Leksand tog sig in i zon direkt, Ryno sköt, men enkelt för Svensson. Hurtubise fick sedan ett fint pass, men Mackan var med även där. Leksand fortsatte dock att snurra på och plötsligt fick Bödker tag i pucken, passade Ryno, som blev helt ren och inte gjorde några misstag och där hade vi 2-0!

Leksand var det bättre laget, även om man på intet sätt glänste. Man hade ändå 2-0, men mer skulle det bli. Fjärdekedjan var inne och skapade oreda i Oskarshamnzonen. Jon Knuts fick fram pucken till ingen mindre än Fredrik Händemark, från J20, som sköt och gjorde sitt 1:a A-lagsmål i Leksandströjan, sitt 1:a A-lagsmål någonsin! Kul!

Oskarshamn replikerade dock snabbt. Bara sekunder senare kunde Lofquist slå in reduseringen för Ugglorna.

Det blev sedan fortsatt grus i maskineriet, när Joonas Rönnberg åkte ut för Leksand. Dock åkte Oskarshamn på en utvisning i powerplay och när Rönnberg var tillbaka på isen igen kunde Leksand snurra på riktigt bra i PP och faktiskt också göra mål. Johan Ryno serverade Mark Hurtubise, som slog in 4-1 i nät bakom Mackan Svensson.

Leksand skulle få ännu ett powerplay innan perioden var slut och även där snurrade man på ordentligt. Man ägde slutdelen av perioden och 5-1 hängde i luften. Oskarshamn slog mest ifrån sig, men Svensson var bra i mål och bidrog i högsta grad till att 4-1 stod sig perioden ut, trots att de blåvita pressade på ordentligt mot slutet.

Sista perioden inleddes lite mer lojt av Leksand. Man gjorder det man skulle, men inte mer än så. Man såg till att hålla Oskarshamnsspelarna borta från Hanses, men gasade inte på för fullt framåt. Det bidrog till en ganska chansfattig hockey, där dock Oskarshamn fick ett helt uddlöst PP, varefter Leksand fick ett lika uddlöst PP de. Med andra ord en ganska avslagen period med en 4-1-ledning som grund.

Oskarshamn försökte höja tempot litegrann mot slutet av matchen, men så fort man försökte var leksingarna där och la i en högre växel och blockerade det hela. Man låg hela tiden sneppet över Ugglorna, som fick se sig besegrade med 4-1.

I övriga matcher gick det såhär:
Malmö - Troja 3-2
Örebro - Sundsvall 5-3
Mora - Rögle 2-5
Borås - Bofors 0-3
Västerås - Almtuna 1-2 SD
Tingsryd - Södertälje 2-1

Mycket starkt av Tingsryd att vända 0-1 till 2-1 mot såpass meriterat motstånd som Södertälje. Nu är man snart ifatt Almtuna i tabellen, som dock gjorde det riktigt starkt och plockade 2 pinnar i ABB arena. Västerås, som tycks ha tappat luften totalt om man jämför med början av säsongen, då man var en vinstmaskin.

Viktiga poäng dock för Malmö och Örebro bara fortsätter att vinna.

Måndagens endaElitseriematch:
AIK - Djurgården 5-0

Starkt av AIK. Mycket starkt! Grymt också av Mackan Svensson, som ersatte Fasth p.g.a. sjukdom, att först släppa 4 puckar mot Leksand och några dagar senare spika igen mot Djurgården.

Tabelläget

I och med kvällens drabbning mellan Västerås och Malmö, som jag sa på förhand att Västerås skulle vinna, vilket man också gjorde med 4-1, har samtliga lag spelat 19 matcher. Därför kommer här det aktuella tabelläget:

1, Örebro 48p +31
2, Bofors 41p +12
3, Västerås 37p +21
4, Leksand 37p +20
5, Malmö 33p +10
6, Oskarshamn 32p +5
7, Mora 29p +7
8, Södertälje 29p -5
9, Troja 26p -7
10, Rögle 24p -3
11, Almtuna 20p -18
12, Tingsryd 18p -23
13, Borås 13p -23
14, Sundsvall 12p -27

Vi ser alltså att Örebro drar undan rejält i toppen av tabellen. Bofors ligger ganska överraskande 2:a. Frågan är om man håller hela säsongen. I så fall är det ett stort utropstecken.

Västerås klättrar, i och med kvällens seger, förbi Leksand och upp på direktplats igen, dock bara med 1 ända måls bättre målskillnad.

Likt Bofors är Oskarshamn en liten överraskning. Är dessa båda positiva överraskningar så är Södertälje och Rögle givna negativa överraskningar. SSK har varit väldigt ojämna, spelat riktigt bra en match, för att i nästa vara helt under isen. Ganska likt hur Rögle har spelat. Jag ska inte säga att tåget har gått, men i dagsläget är det 8 resp. 13 poäng upp till direktplats till Kvalserien. Det är ganska mycket att ta in. Samtidigt börjar lagen i botten få igång maskineriet ordentligt. Sundsvall har plockat rejält med poäng den senaste veckan och är uppe och nosar på Borås. Båda dessa har sedan bara 5 resp. 6 poäng upp till tingsryd över sträcket, som i sin tur bara är 2 poäng bakom Almtuna, som nog också måste sägas ha underpresterat hittills i år.

Tittar vi till Elitserien lite snabbt så ser det ut såhär i dagsläget, nu när det är uppehåll för Karjala cup:
1, HV 71 42p +22
2, Skellefteå 39p +9
3, Frölunda 37p +19
4, Brynäs 35p +11
5, Luleå 33p +3
6, Linköping 31p -4
7, Färjestad 29p -6
8, Växjö 28p -8
9, Djurgården 26p -5
10, AIK 23p -5
11, Modo 21p -14
12, Timrå 16p -22

Först ska här noteras att HV har spelat en match mer än alla andra. Djurgården har också spelat en match mindre än alla andra. Skulle man vinna den matchen går man upp på 29 poäng och passerar både Växjö och Färjestad, de senaere i kraft av bättre målskillnad.

Färjestad har ändå ryckt upp sig rejält nu efter den minst sagt dåliga inledningen av serien. Den kvalserieplatsen man hade då, den lär man inte åka ner på igen.

Ett annat lag som har kommit igång rejält är HV. Nu leder man serien. Efter 2 matcher, om jag inte mins fel, var man det ända lag utan poäng och låg sist i serien. Skellefteå kan dock, vid seger i nästa match, gå upp på samma poäng som HV vid lika många spelade matcher, men man går inte förbi, eftersom HV:s målskillnad är ganska mycket vassare.

Annars är det en ganska jämn tabell även här. Det är Timrå i botten som halkar efter litegrann. Man är 7 poäng från säker mark, där AIK förnärvarande ligger. 7 poäng är ingenting, det kan man äta ikapp snabbt, men med den form Timrå hittills har visat kan det bli tufft nog. Ingenting är dock omöjligt och det är långt kvar på serien.

Tuff match i Malmö

Innan match skulle Pekka Lindmarks tröja hissas upp i taket på Malmö arena. Därefter var man igång. Leksand tog sig direkt in i zon, men Malmö fick tag i pucken och Dragan Umisevic fick iväg ett skott som Hanses släppte retur på, men det var ingen fara. Leksand vara nära en jättechans när Tim Heed slarvade lite, men Malmö redde ut det och ordnade dessutom en utvisning på Andersén.

Leksands box var dock, som vanligt, bra, men med bara sekunder kvar av det numerära underläget kunde Tomas Kollar, X-leksingen, spräcka Hanses nolla och Malmö hade ledningen med 1-0.

Malmö toh över lite efter målet och några minuter senare var det dags igen, när Prestberg försökte nå Olimb, men där var Barta, som istället slog pucken till Alvarez och det var 2-0 till Malmö.

Bibic åkte ut för puck out och det såg tungt ut för Leksand, som dock reste sig, klarade av boxplayet och därefter fortsatte man att kriga på. Miroslav Lazo åkte ut och Leksand fick powerplay, men det fick man inte ut något av. Man fortsatte dock att trycka på efter att Lazo kommit in på isen igen och mot slutet av perioden var reduceringen nära, men Pontus Sjögren höll alltjämt nollan.

Det verkade vara X-spelarnas match, först Kollar och nu Lucas Sandström, som, i upptakten av 2:a perioden, vände om vid sargen, hittade Jakob Blomqvist, som drog till direkt, rakt upp i nättaket bakom Pontus Sjögren!

Spelet böljade fram och tillbaka, inte många jättechanser, inte ens när Timander åkte ut kunde Malmö få till något och kort därefter blev det rejält slagsmål mellan JLGP, som sedan en tid tillbaka även han är i Malmö, och Alen Bibic. Båda 2 fick sätta sig, men 2+2 på JLGP, vilket innebar PP för Leksand, men, som så många gånger tidigare under säsongen fick man inte till det.

När Norén istället åkte ut för Leksand pressade Malmö på rejält och 3-1 var mycket nära. Hanses stod dock emot och man klarade av det med andan i halsen. Det var dock fortsatt Malmö som pressade på och skapade de flesta målchanserna. Leksand skulle vara glada att man hade Erik Hanses längst bak. Han räddade dem kvar i matchen med några ruskigt bra räddningar.

Malmö fortsatte att vara det bättre laget i sista perioden, men Leksand var inte chanslösa de heller. Malmö fick dock PP när Gabbe Karlsson åkte ut, men Leksands box var mycket bra och man klarade av det. Man hade dock väldigt oflyt när Ivan Ciernik stötte in 3-1 för Malmö, ett mål som videogranskades länge och väl, frågan var om han slog in den med handen eller sparkade in den. Det gjorde han inte och Malmö hade 3-1.

Samme Ciernik åkte ut, men Leksands powerplay ville inte fungera alls. Isrället var Malmö närmst ett mål, när Ryno slarvade och gav Alvarez ett fint läge. Man klarade det dock, men det var fortsatt Malmö som kontrollerade det hela. Man hade ett skott i stolpen innan slutsignalen ljöd, men inget mål och tillställningen slutade 3-1 till Malmö. 3 mycket viktiga poäng för skåningarna.

Övriga matcher slutade:
Almtuna - Borås 2-3 SD
Oskarshamn - Tingsryd 3-2
Sundsvall - Troja 3-2 str
Rögle - Örebro 0-3
Bofors - Mora 3-2

Jämna matcher rakt igenom alltså, förutom nere i Ängelholm, där Rögle återigen får se sig besegrade och där Örebro fortsätter att ånga på i toppen av tabellen.

Oskarshamn fortsätter även de att vinna och det där 3-2-målet var ett riktigt krigarmål från Ugglorna. Starkt!

Sundsvall fortsätter att ta poäng där nere i botten. Man är nu uppe på 12 pinnar, bara 1 poäng efter Borås, som också de lyckades ta 2 poäng kvällen till ära.

Ikväll kompletteras omgången med Västerås - Malmö. Kompletteras är kanskefel ord föresten, Malmö finns ju redan med i omgången, egentligen borde det vara Västerås - Södertälje, men det jag skulle komma fram till är att alla lag, efter kvällens drabbning, som jag tror blir väldigt tät, men där Västerås kan hitta tillbaka till formen och vinna, har spelat 19 matcher. Därmed kan vi få en rak och tydlig tabell. Jag återkommer med denna.

Viktig seger

Storpublik hade tagit sig till Tegera arena under fredagskvällen, drygt 6800 åskådare hade letat sig till arenan för att se Leksand ta sig ann Västerås, med Broc Little och William Karlsson i spetsen.

Det var en intensiv och svängig inledning, precis som hela matchen skulle komma att bli. Supersters eldade på borta på Norra och nere på isen var det kamp om varje puck.

När det blev en dubbelutvisning på Lucas Sandström, som brukar vara ganska anonym, men som sedan några matcher tillbaka är back on track efter sin körtelfeber, och Viktor Mårtensson var det dock Västerås som pressade på lite extra mot Hanses, men Leksabds defensiv var fortsatt mycket stabil och västeråsarna kom inte in på mål och fick inte till några lägen. Istället var det Leksand som lite senare fick powerplay och nu höll man faktiskt lite högre klass än man brukar ha. Det gick lite snabbare och bara 2 sekunder efter att Västerås blivit fulltaliga serverade Prestberg Jens "Bergakungen" Bergenström, som inte gjorde några misstag och det var blåvit ledning, drygt halvvägs in i perioden!

Det svängiga och intensiva spelet fortsatte och publiken i Tegera arena fick se en bra och underhållande match, och ett Leksand i ledning efter 1:a perioden, även om 1-1 var ruskigt nära, när Västerås prickade ribban och Mikael Zettergren, som inte har rosat marknaden i år, kom fri.

2:a skulle börja med en kalasstart, när Prestberg, efter 1:20, kunde utöka Leksandsleningen till 2-0, efter en liten tavla av Sperrle i Västeråskassen.

Reduceringen var ruskigt nära strax därpå, när Broc Little kom fri med Hanses, men den senare gjrde en riktigt grym räddning och höll fortsatt nollan. Det var dock Västerås som nu hade ett litet övertag, men Leksands defensiv var oerhört säker och stabil och trots att man inte hade jättemycket framåt släppte man inte till något bakåt heller. Istället kunde man, i ett av de tillfällen då man stack upp, göra 3-0, när Olimb jobbade fram pucken till Mark Hurtubise, som kunde göra sitt 1:a mål i Leksandströjan!

Samme Olimb skulle strax därefter åka ut 2 minuter och då pressade Västerås på riktigt bra och Broc Little var återigen mycket nära och få in pucken bakom Hanses i mål, men Leksands box fortsatte att vara mycket stabil och man redde ut det hela och jämnade sedan ut spelet när Olimb var tillbaka på banan igen, även om Zettergren, återigen, kunde komma fri med Hanses, men nu sköt han utanför. Självförtroendet saknades där, från det avståndet ska man inte missa.

Sista perioden inleddes nästan lika bra som den 2:a, när Olimb först åkte ut, vilket i och för sig inte var så bra, men där johan Ryno kunde kontra i BP och göra det han skulle, nämligen lägga in pucken i nät bakom Daniel Sperrle i Västeråskassen och det var 4-0!

Nu skulle dock reduceringen komma tämligen snabbt. Bara dryga minuten senare kunde Västerås reducera fram till 4-1, men Leksand fortsatte därefter att spela riktigt bra och aggressivt, en hockey vi inte har blivit allt för bortskämda med. Med andra ord var det riktigt, riktigt bra, även om Västerås pressade på rejält under slutdelen av matchen och vann sista perioden med hela 11-3 i skott. Leksand hade dock Hanses där bak, som var riktigt stabil i mål och släppte inte till något mer under återstoden av matchen och Leksand kunde vinna en mycket viktig seger med 4-1, inför ögonen på en kokande Tegera arena! Se ett klipp på hur laget tackar klacken efter matchen längst ner i inlägget.

Övriga matcher slutade såhär:
Oskarshamn - Borås 5-1
Bofors - Troja 3-2 str
Tingsryd - Malmö 4-3
Almtuna - Örebro 2-3
Södertälje - Mora 1-3
Rögle - Sundsvall 3-4

Efter segern mot Mora fortsätter Oskarshamn att vinna. Starkt även av Sundsvall, som bara hade tagit 5 poäng totalt under hela serien innan kvällens match, att ta 3 nere i Ängelholm. Mycket, mycket starkt och Rögle fortsätter att ha det tungt. De är dock inte ensamma nere i Skåneland att ha det tufft. Malmö får stryk uppe i Tingsryd, som nu närmar sig Almtuna på 11:e plats på allvar. Man vänder i sista perioden och vinner densamma med 3-1, vilket räcker för 3 poäng, mot ett Malmö som, på pappret, är mycket, mycket bättre än smålänningarna. Starkt!


Storseger!

En rad spelare saknades i Leksand inför matchen. Joonas Rönnberg teckte ett skott under matchen mot Västerås och vilade. Svedberrg hade ryggskott. Filip Forsberg var och spelade med J18-landslaget. Deilert var fortsatt axelskadad och Timander saknades även han.

Leksand fick en kanonstart på matchen, redan efter 54 sekunder fick Johan Ryno friläge mot Zajkovski och satte distinkt pucken i nät, 1-0 för Leksand.

Tingsryd skulle dock vara mycket nära på att kvitera strax därefter, men leksingarna höll pucken borta från mål och man var helt klart det bättre laget inledningsvis, Tingsryd slog mest ifrån sig, men så kom en rad utvisningar för Leksand. Först Tobias Forsberg. Med bara 7 sekunder kvar av hans utvisning åkte Olimb ut och strax därefter också Norén. Totalt powerplay för Tingsryd i över 5 minuter, men man lyckades inte få in pucken. Leksands box var mycket, mycket bra!

Leksand hade det mesta av spelet, man styrde matchen, och fick t.o.m. till powerplayspelet ganska bra lite senare när Tingsryd åkte på en utvisning. Dock inget mål. Det skulle istället komma med 1:29 kvar av perioden, återigen av Johan Ryno, som fick en fin pass av Mark Hurtubise, hans 2:a assist för kvällen, och det var 2-0 till Leksand i periodpausen.

Tingsryd öppnade mittenperioden ganska bra, men så drog man på sig en utvisning och Leksand fick spela med en man mer på banan. Man gjorde det återigen ganska bra, i alla fall för att vara Leksand, och var mycket nära 3-0, men pucken ville inte in bakom Zajkowski i Tingsrydskassen. Tingsryd blev fulltaliga, men Leksand fortsatte att behålla trycket. Man åkte dock på en utvisning efter några minuter, efter att Tingsryd tagit sig tillbaka lite in i matchen och pressat på ganska bra nere mot Hanses i Leksandskassen.

Powerplayet för Tingsryd var riktigt bra, man pressade på riktigt bra och leksingarna fick jobba och slita ordentligt för att få ut pucken. Man klarade dock av det, om än med andan i halsen. Tingsryd tog dock över perioden mer och mer och pressade på ganska bra för en reducering, men då, som en blixt från klar himmel, kom 3-0, när Johan Ryno återigen var inblandad, nu som assisterande till målet, när han tekade till Mark Hurtubise, som klippte till direkt och pucken satt i nät bakom Michal Zajkowski i Tingsrydskassen.

Leksand rivstartade sista perioden med ett 4-0-mål efter 1:36, när Jens Bergenström kom fri och gjorde inga misstag. Noterbart är också att Erik De La Rose gjorde sin 1:a A-lagspoäng. Erik, som egentligen tillhör J20.


Spelet svängde fram och tillbaka. Leksand hade kanske slagit av aningen på tempot, men höll ändå Tingsrydsspelarna borta från Hanses och mål, men gick inte till 100% framåt i varje anfall heller. Tiden tickade på, till Leksands fördel, Tingsryds nackdel. Man stängde defenitivt matchen efter drygt 16 minuter, när Johan Ryno, vem annars, fick tag i en retur från Johan Salomonsson i Tingsrydskassen, som nu hade blivit inbytt när Zajkowski fick nog.

5-0 till Leksand alltså och man har fortfarande inte, efter 6 spelade perioder, släppt in något mål mot Smålänningarna. Det blev ju 1-0 senast i Tegera arena.

Övriga matcher slutade såhär:
Mora - Almtuna 5-3
Troja - Rögle 3-5
Västerås - Oskarshamn 0-3
Borås - Södertälje 0-3
Malmö - Sundsvall 3-4 str
Örebro - Bofors 7-3

Västerås fortsätter sin negativa bana och Oskarshamn fortsätter sin positiva. I och med den förlusten passerade också leksand Västerås i tabellen och är nu, för 1:a gången denna säsongen, uppe på direktplats till Kvalserien!

Örebro fortsätter att ösa på och går även de med stormsteg mot kvalserien i vår.

Ska Rögle nå dit måste man nog stabilisera sig litegrann, man är väldigt ojämna, vinner ena matchen för att sedan förlora nästa.

Även Malmö måste snart göra något. 3-4 efter straffar mot Sundsvall, hemma i Malmö arena, det är inte bra. För Sundsvalls del finns inget annat att säga än jackpot under Skånetrippen! 5/6 poäng mot på förhand topptippat motstånd i form av Rögle och Malmö, det är inget annat än grymt! Man har nu samlat ihop 10 poäng, dubbelt så många som man hade innan helgens matcher.

Lördagens Elitserie:
Luleå - AIK 2-0
Frölunda - Linköping 1-2
HV - Brynäs 3-4
Färjestad - Modo 3-1
Djurgården - Timrå 3-0
Skellefteå - Växjö 3-2 str

Omgångens snackis blev utan tvekan Sebastian Karlssons tackling mot huvudet på Magnus Kanberg. Riktigt fult, men han ångrar sig säkerligen rejält nu efteråt.

J18:
Arboga - Leksand 2-10

En rejäl islossning för J18 under söndagens match mot Arboga och det var aldrig något snack om saken.

Svag insats i Borås

Det var Borås som öppnade matchen bäst. Man gasade på rejält och Leksand hade inte mycket att säga till om. Borås hade mycket puck och var mycket nära 1-0, men Holmström i Leksandskassen lyckades rädda utan att han själv visste om det. Leksand var dock inte ofarliga. När man stack upp blev det ganska farligt framför Magnus Åkerlund i Boråskassen, men udden fanns inte där. Det gjorde den inte för Borås heller, som dock fortsatt hade det mesta av spelet.

Leksand fick matchens 1:a powerplay och för en gångs skull var det ganska bra. Bergenström spelade fram Blomqvist, som dock inte fick träff på pucken. Samme Blomqvist missade sedan öppet mål ganska rejält, precis innan Borås blev fulltaliga. Leksand fortsatte dock att pressa på och hade tagit över ganska rejält nu. Pucken ville dock inte in, men man fick i alla fall ytterligare ett PP, som dock var lite sämre än det tidigare och Borås kunde klara av det hela.

Mot slutet av perioden blev det en hel del utvisningar och lite irriterat, dessutom nära ett Boråsmål, men 0-0 stod sig perioden ut.

Precis som i den 1:a perioden var det Borås som öppnade bäst i 2:a. Man bet sig fast i anfallszon och var ännu en gång mycket nära 1-0, men med lite tur kunde Holmström freda kassen och fortsatt hålla nollan. Linus Fagemo åkte ut för Borås och denna gången var Leksands PP faktiskt riktigt bra. Hurtubise drog iväg ett skott som Rafl var där på, men utanför. Även Timander sköt tätt utanför, men returen tog Johan Ryno hand om, klockrent i stolpen. Prestberg kom sedan fri, men lyckades inte dra Åkerlund och Borås kunde klara av det hela, med andan i halsen. Istället skulle man själva nu få powerplay, när henric Andersén åkte ut för Slashing. Det var inget vidare PP till en början, men med bara sekunder kvar lyckades Viktor Backman, Frölundalånet, ge Borås ledningen, efter att Ryno slarvat lite i egen zon.

Borås fick ytterligare ett powerplay, men där hade Leksand den farligaste målchansen, när Ryno kom helt fri med Åkerlund, men han sköt högt, högt över.
Leksand kunde reda ut underläget och förbättra den statistiken ytterligare, men spelet var inte bra. Det var Borås som hade ett litet övertag, men inte heller spelet från boråsarnas håll var något vidare skönspel, även om Jens Karlsson var nära på att utöka ledningen till 2-0 innan perioden var slut.

Även i den sista perioden fortsatte Borås att gasa på. Linus Fagemo var nära på att utöka ledningen, men skottet tog i masken på Holmström, som trots allt hade varit ganska bra under matchen, till skillnad från övriga Leksand, som inte ville komma igång riktigt.

Leksand skulle dock få en kvitering och vem gjorde det om inte Johan Ryno. Han tog pucken i egen zon, åkte igenom hela Borås, gjorde en dragning och satte den mellan benen på Åkerlund. Snyggt!

Ytterligare ett fint läge fick leksingarna till strax därefter, när Hurtubise spelade till Timander, som nästan kunde slå in den, men bara nästan. Borås var ännu närmre, när man sköt i stolpen. Närmre än så kom dock ingen av lagen under de sista minuterna och matchen gick till förlängning.

Där var det Borås som hade de bästa lägena, men Prestberg var nära även han, men skottet gick över krysset och det väntades straffar.

Blomqvist lade 1:a för Leksand, rakt på Åkerlund. Miss med andra ord.
Backman lade 1:a för Borås. Snyggt i mål.
Ryno 2:a för Leksand, även han miss, i stolpen
Jens Karlsson 2:a för Borås, mål och 2 poäng stannade kvar i Borås...

I övriga matcher gick det såhär:
Malmö - Rögle 4-2
Västerås - Tingsryd 2-3
Mora - Oskarshamn 1-2
Troja - Almtuna 3-1
Sundsvall - Bofors 1-2

Rögle vinner alltså Skånederbyt i Malmö. Det var länge 0-0, men bara sekunder in i 2:a perioden kunde Christoffer Liljewall ge Rögle ledningen. Sedan gjorde man senare i perioden 2 mål på 26 sekunder och avgjorde därmed matchen.

Tingsryd slår Västerås i ABB arena. Det är inget annat än ruskigt starkt! Så trots att Borås tog 2 poäng mot Leksand tappade man ändå 1 på Tingsryd, som nu är uppe på 15 poäng.

Det innebär i sin tur att Sundsvall är 10 poäng från säker mark, även om man ikväll var oerhört nära poäng mot Bofors, som dock kunde göra segermålet med bara minuter kvar att spela. Oerhört tungt för Sundsvall, som hade varit det lag som förde spelet hela matchen. Man var inte helt chanslösa de sista minuterna heller, Bellissimo höll bl.a. på att ställa till det rejält för sig, men lyckades reda ut det. I och med den segern och att Västerås förlorade klättrade Bofors upp på 2:a plats i tabellen. Mycket överraskande.

Mönstret är brutet!

Daladerby i Tegera arena. En publiksiffra på över 7000, för 1:a gången sedan KS 2010. Kan det bli annat än en fest?

Leksand öppnade matchen bäst. Hurtubise fick ett friläge direkt, men blev fälld av en moring när han skulle dra Bengtsberg i Morakassen. Ingen utvisning.

Leksand fortsatte dock att trycka på. Bergenström frispelade sånär Prestberg, men lyckades inte riktigt. Det var dock Leksand som hade spelövertaget i början. Det small rejält i sarghörnen och det var väldigt laddat, både på läktarplats och nere på isen.

Mora åkte faktiskt på matchens 1:a utvisning och Leksand tryckte faktiskt på ganska bra i PP för en gångs skull. Tyvärr lyckades man inte riktigt få till den där lilla sista slutklämmen på avsluten och Mora kunde reda ut det. Man fick också energi av det avklarade underläget, för efter detsamma var det Mora som pressade på mest. Hanses såg lite darrig ut i kassen, släppte en och annan billig retur, men leksingar gjorde det bra i defensiven och såg till att inga moringar fick tag i pucken. Moras efterföljande powerplay, när Rafl solklart hakade en moring framför kassen, var dock riktigt bra och den f.d. leksingen, Johan Alcén, fick ett jätteläge i slottet, men Hanses räddade. Han räddade sedan ännu ett jätteläge, som han knappt visste att han räddade, men mycket bra gjort av den unge målvakten. Stabilt!

Leksand tog sig dock upp i zon under 2:a halvan av perioden. Knuts fick ett jätteläge, mer eller mindre öppet mål, men han bmissade. Rafl var nästa man att få ett fint läge, ett halvt friläge, men han fick inte heller han ordning på pucken och Bengtsberg kunde blockera. Därefter var Mora tillbaka i förarsätet. Jens Jakobs fick 2 jättelägen 2 gånger om, men Hanses gjorde det bra i mål. En Moraledning hängde dock i luften och man fortsatte att trycka på. Hanses var dock ruskigt stabil i mål och Timander var istället nära på att ge Leksand ledningen, strax innan paus, men 0-0 stod sig efter 1/3 av matchen.

Mora fortsatte att trycka i 2:a, men man åkte på en utvisning, där Leksand dock, nästan som vanligt, inte lyckades skapa någonting. Man kom knappt in i zon. Bedrövligt dåligt. Strax efteråt, däremot, då small det till bakom Bengtsberg, när Bödker serverade Prestberg, som kunde ge Leksand ledningen och hela hallen exploderade i ett jubel!

Leksandsledningen skulle dock inte hålla i sig så jättelänge. Jakob Blomqvist slog en indianare framför Hanses, som höll på att ställa till det, men man klarade det. Rönnberg hakade dock en moring och BP för Leksand väntade. Där kunde Mora etablera tryck och på en retur av Hanses kunde Dion Knelsen slå in kviteringen för Mora.

Mora drog på sig ännu en utvisning kort därefter, men Leksand kunde inte etablera något. Inte förrän Prestberg fick iväg ett skott, som Bengtsberg lämnade retur på, en retur, som gav Bergenström öppet mål, men han drogs omkull och det var spel 5 mot 3 en kortare stund för Leksand, innan Jakobs åter var på isen igen. Powerplayet fortsatte tyvärr att vara minst sagt uselt och det var faktiskt Mora som var närmst att göra mål, i spel 3 mot 5. Inte alls bra. Man fortsatte även att trycka på för ett ledningsmål efter att man blivit fulltaliga. Daniel Viksten fick nästan friläge, men hamnade för nära Hanses. Sekunder senare fick han ett jätteläge igen.

Mora pressade på och Leksand såg lite darriga ut. Hanses släppte några billiga returer och utespelarna slog flera felpass. Mora satt i förarsätet och skapade det mesta, till hemmapublikens förtret. Man fick också utdelning, till slut. Inte det bästa läge man haft, snarare ett flytmål, ett löst skott, som dock styrdes in, varefter Henrik Eriksson fick en rejäl propp av Bibic, när han kramade om denne efter målet. Se komiken i det hela. En moring kramar en leksing efter ett Moramål och åker på en rejäl smäll, men det är så det ska vara. Mycket känslor.

Ordningen var dock återställd bara 48 sekunder in i 3:e perioden, när Mattias Timander friställde Jens Bergenström, som inte gjorde några misstag och det var utjämnat, 2-2!

Leksand fortsatte att trycka på. Filip Forsberg spelade fram Jakob Blomqvist, som sköt i masken på Bengtsberg, som därefter kunde blockera. Leksand fortsatte dock att ösa på. Samme Filip Forsberg tryckte sånär in 3-2 för Leksand i slottet, varefter Rafl mer eller mindre blev fri, även han mitt i slottet, men sköt över. Det var Leksand för hela slanten, som ett nytt lag jämt mot de 2 tidigare perioderna.

Mora tog timeout och lyckades därefter komma upp sig litegrann, men det var fortsatt Leksand som var det tyngre laget och 3-2 kom med knappa 8 minuter kvar att spela, och vilket mål det var! Johan Ryno, vid ena stolpen, fick pucken bakom ryggen från Hurtubise, slog över den till Olimb vid andra stolpen, som bara hade att slå in den i öppet mål, för Bengtsberg var på väg mot Rynos stolpe. snyggt!

Mora var dock inte ofarliga de sista minuterna. Man tryckte på ganska bra nere mot Hanses, samtidigt som Leksand hade lite tur. Segern var bergad och mönstret med 5 raka Morasegrar i derbysammanhang var brutet! Så skönt!

Övriga resultat:
Tingsryd - Borås 3-2
Bofors - Rögle 7-5
Södertälje - Troja 2-0
Örebro - Oskarshamn 5-1
Almtuna - Sundsvall 6-2

Tingsryd klättrade i och med den segern upp över det nedre sträcket, för 1:a gången den här säsongen. Man har nu 12 poäng, 3 fler än Borås.

Södertälje fortsätter att vinna. Kanske har man nu hittat formen?

Också Bofors fortsätter vinna i en mycket svängig och målrik match, där Rögle, återigen, tappar i sista perioden. Där hade man 5-4, men tappar 3 mål i sista.

Välbehövlig seger för Almtuna, som dessutom fick målskyttet att lossna.

Elitserien:
Skellefteå - AIK 4-3
Modo - Timrå 4-2
Brynäs - Växjö 5-2
Färjestad - Luleå 2-1
Djurgården - Frölunda 2-3 str
HV - Linköping 4-1

Skellefteå vinner AIK-derbyt med 4-3, efter att man först haft 1-0, AIK vänt till 1-3 och Skellefteå vänt tillbaka till 4-3. Starkt! Dock ingen superbra publiksiffra, bara drygt 4800 på plats i Skellefteå kraft arena.

Klar seger för Brynäs, även för HV i E4-derbyt.

Det är mycket derbyn den här veckan. Ikväll fortsätter det med Skånederby, Malmö - Rögle. Här kommer därför mitt tips på kvällens matcher:
Borås - Leksand 2
Malmö - Rögle 1
Sundsvall - bofors 2
Troja - Almtuna 1
Mora - Oskarshamn 1
Västerås - Tingsryd 1

Västerås och Leksand har på pappret de lättaste matcherna för kvällen. Jag tror det blir seger för båda 2 där, men man ska passa sig för att underskatta motståndet. Tingsryd är på gång och Borås vill säkerligen ta sig över sträcket igen. Målsprutande Västerås och tighta Leksand tror jag dock blir för svårt för båda dessa.

Bofors tror jag också fortsäter vinna och Mora tar Oskarshamn. Oskarshamn är inne i en dålig tränd, som någon gång ska brytas, men jag tror inte det blir ikväll.

Skånederbyt blir en jämn historia och en folkfest i Malmö arena, men jag tror Malmö avgör, inte allt för osannolikt i sista perioden.

Fantastisk stämning i Behrn arena

En riktig toppmatch väntade i Örebro och Behrn arena under lördagen.

Leksand fick en tung start, när Timander åkte ut för Puck out redan efter 27 sekunder. Minuten senare var det Martin Karlssons tur. Spel 5 mot 3 för Örebro alltså, men seriens bästa boxplaylag hade inga problem med att klara av det hela och man kunde bli fulltaliga, strax innan det small till bakom Erik Hanses i Leksandskassen och Örebro, trots allt, fick in 1-0.

Leksand fick något senare ett powerplay, men är man outstanding i boxplay så är det raka motsatsen i powerplay. Oj så svårt man har att skapa där och så även nu. Man lyckades inte etablera något vidare PP-spel och Örebro hjälpte Niklas Dahlberg i kassen på ett bra sätt och man klarade av det hela temligen enkelt.

Jämnt spel var det ute på isen, men med något litet övertag för Örebro. På klacksidan var det dock Leksands klack som hördes mest, riktigt bra stämning inne i hallen.

Leksand drog dock på sig för mycket utvisningar. Örebro åkte först på en, men inte heller nu lyckades man göra något av chansen i PP, och så åkte Svedberg ut och Örebro tryckte på bra nere mot Hanses. Han stod dock för några riktigt bra räddningar och bidrog i högsta grad till att det "bara" stod 1-0 efter 1:a perioden.

Örebro fortsatte att gasa på i inledningen av 2:a och man fick utdelning. Ett passivt Leksand, ovanligt nog, såg på när Emil Kåberg serverade Johan Adolfsson, som var helt ren framför Hanses och gjorde inga misstag, 2-0.

Utvisningarna duggade därefter tätt. Först en dubbelutvisning på Andersén och Kohn för lite smågruff, sedan 2min på Norén, varefter Örebro drog på sig ett lagstraff för Too many players i PP. Leksand svarade upp med samma mynt och åkte på en 2:a för exakt samma sak, bara sekunder senare.

Till slut alltså powerplay för Örebro. Man lyckades dock inte utnytja det, men strax därefter, när Leksand förbrilt jagade puck och försökte få till en redusering, kom målet åt andra hållet, 3-0 rasslade i nät bakom Erik Hanses, som tyvärr inte hade mycket att göra på det skottet. Örebro var helt enkelt mer effektiva än Leksand hittills under matchen.

Örebro fick ännu 2 powerplay innan perioden var slut, men man lyckades inte utnytja dem till att utöka sin ledning. Istället var det Leksand, som under det 1:a av de 2 bpxplayen kunde vända spelet och Jens Bergenström såg till att krympa Örebros ledning till 2 mål, när han i boxplay hängde dit reduseringen i nät bakom Niklas Dahlberg!

Leksand åkte inte allt för förvånande på ännu en utvisning i inledningen av sista perioden, men även 3 mot 5-spelet klarade man av bra och Örebro kunde inte utöka sin ledning. Det var dock helt klart alldeles för mycket utvisningar för Leksand. Det håller inte i längden.

Med 12 minuter kvar att spela kunde också Johan wiklander göra 4-1 för Örebro och det såg relativt klart ut, men det var mycket tid kvar att vinka på. Den tickade dock obarmhärtigt fort. Leksand tryckte på nere mot Dahlberg, samtidigt som Örebro kanske inte offrade sig till tusen för att komma till dunderfarliga målchanser. Men man fick sina chanser när Leksand forserade framåt, men kunde inte utnytja dem. Tiden rann ifrån Leksand och Örebro kunde vinna till synes komfortabelt med 4-1.

Övriga matcher under fredagen och lördagen slutade såhär:
Borås - Västerås 2-5
Troja - Oskarshamn 2-1
Bofors - Malmö 3-2
Rögle - Almtuna 2-0
Sundsvall - Södertälje 2-5
Mora - Tingsryd 5-2

Västerås seglade upp i en tillfällig serieledning under fredagskvällen, men Örebro tog tillbaka den i och med segern mot Leksand.

Bofors fortsätter att göra det bra och klättrade upp på 3:e plats i tabellen i och med den segern.

Välbehövliga viktiga segrar för både Södertälje och Rögle, inte minst för de sistnämnda, som verkligen behöver poäng.

Elitserien:
Luleå - Skellefteå 2-0
AIK - Brynäs 0-4
Färjestad - HV 1-5
Linköping - Växjö 2-1 SD
Modo - Djurgården 1-2 SD
timrå - Frölunda 3-1
Luleå vinner Norrlandsderbyt med 2-0. Starkt gjort!

Vad händer med AIK? Vet dock inte om Viktor Fasth stod även denna match, men i vilket fall så är 0-4 hemma på hovet inte bra alls.
Bra dock av Timrå som tog viktiga poäng där i bottenstriden. Faktiskt lite överraskande att man tar 3 mot serietvåan, Frölunda. Bra jobbat!

RSS 2.0