Försäsongen drar vidare

Träningsmatcherna fortsätter att rulla på och Leksand har spelat 2 ytterligare matcher.

Först var det AIK som stod för motståndet.
Leksand öppnade i ett rasande tempo och lekte hockey med Elitserielaget i princip hela 1:a perioden, som man också vann med hela 4-0.
Där var matchen redan avgjord kunde man tro, men 2:a perren blev betydligt jämnare och den slutade 1-1.
Sedan kom AIK:s replik. I sista perioden hämtade man upp underläget och efter drygt halva perioden stod det 4-5 på tavlan, vilket också blev slutresultatet.

En mycket märklig match, där Leksand ägde allt i 1:a perioden, där spelet var relativt jämnt i 2:a och där AIK totalt tog över showen i sista akten och ägde allt i ännu större omfattning än de blåvita hade gjort i 1:a perioden.

Man skulle dock få revansch.
På tisdagen gästade nämligen fjolårets silvermedaljörer, bakom Brynäs, Tegera arena, Skellefteå.
Även här öppnade de blåvita på ett imponerande sätt och hängde 2 kassar bakom Leksandsbekante Jocke Eriksson i Skellefteåkassen.
Skellefteå kunde dock redusera, men Leksand bet sig fast och kunde trycka in 3-1 bakom Eriksson.
Hanses var dock inte felfri han heller och Skellefteå kunde hänga 2:an, innan Leksand slutligen kunde avgöra matchen mot slutet, med 2 snabba mål och fastställa slutresultatet, 5-2 till de blåvita.

En mycket, mycket väl genomförd match! Det handlar visserligen fortfarande "bara" om träningsmatcher, men en seger är som sagt alltid en seger och det känns fortsatt mycket bra såhär inför säsongen som närmar sig med stormsteg, tycker jag.

Övriga resultat såhär långt:
Oskarshamn - Vita hästen 3-4 SD
Tingsryd - Karlskrona 1-2
Brynäs - Timrå 3-1
Frölunda - Växjö 5-2
Färjestad - Rögle 5-2
Örebro - Södertälje 7-1
Karlskrona - Troja 4-2
Almtuna - Västerås 3-1
Luleå - Skellefteå 2-5
Modo - Timrå 4-1
Tingsryd - Storhammar 3-2 str
Örebro - Almtuna 6-1
Rögle - Malmö 0-1 str
Bofors - Vita hästen 8-1
Asplöven - Björklöven 4-3
Troja - Storhammar 7-1
Asplöven - Kiruna 4-3

Karlskrona ser vi fortsätter vinna. Först Tingsryd borta och sedan Troja hemma. Det är starkt, men, som sagt, det spelar ingen som helst roll när serien drar igång.

Asplöven möter ju inte så meriterat motstånd nu på försäsongen, men Trädderbyt vann man i alla fall med 4-3, samma siffror som man slutligen, efter visst bekymmer, slog tillbaka Kiruna med.

Intressant är att Färjestad, som Leksand slog med 3-2, slog Rögle med 5-2, vilka också fick se sig besegrade av Malmö i en mycket tät och jämn match. Också modo, som Leksand även där slog med 3-2, slog Timrå med 4-1. Drar man då en orimlig paralell så skulle Leksand slå både Timrå och Rögle, spela jämnt med Malmö och få storstryk av Frölunda, vilka slog Växjö med 5-2. Växjö, som i sin tur, som bekant, slog Leksand med 0-4. Det är dock bara försäsong och dessa resultat kommer inte spela någon som helst roll om knappa månaden, då serien drar igång igen. Härligt!

Träningsmatcherna är igång

Träningsmatchandet har nu dragit igång och Leksand har öppnat försäsongen på ett strålande sätt.

Man började med att slå tillbaka ett av fjolårets semifinallag i Elitserien, Färjestad. Matchresultatet skrevs till 3-2 i de blåvitas favör. Man ska dock inte dra allt för stora växlar av det hela, då det för båda lagen var 1:a matchen på ungefär 4 månader. Seger är dock alltid seger, så det känns så klart inte helt fel att slå tillbaka ett såpass etablerat motstånd.

Därefter var det ännu ett Elitserielag som stod för motståndet, Modo. 1:a matchen i Tegera arena för säsongen och även här blev det en 3-2-seger i de blåvitas favör. Modo hade dock ingen match i benen, med andra ord var det deras 1:a matchande för försäsongen, medan Leksand, som skrivet ovan, redan hade besegrat Färjestad. Modoiterna såg minst sagt sega ut under matchupptakten och inte heller leksingarna såg på hugget ut.
I 2:a perioden var det dock andra bullar. Leksand fick en kanonstart och redan efter 17 sekunder kunde hemmalagrt ta ledningen. Även efter att Modo kviterat kunde man snabbt återta ledningen, 15 sekunder senare och 41 sekunder från paus fastställde man det som också senare skulle bli slutresultatet, 3-2.

Idag var det dags för ett 3:e Elitseriemotstånd, då också säsongens 1:a förlust kunde inkasseras. Hela 0-4 stod det på tavlan när Växjö gästade Tegera arena under söndagen, då det dessutom var fri entré till matchen. Växjö var överlägsna den här dagen och det var inte mycket att snacka om. Detta var dock Växjös 1:a träningsmatch för säsongen, så det var en fin skalp man tog där.

Några andra resultat hittills är följande:
Troja - Malmö 4-4
Karlskoga - Sparta Sarpsborg 6-2
Asplöven - Luleå 0-4
asplöven - Piteå 4-2
Karlskrona - Oskarshamn 4-2
Almtuna - Brynäs 3-1

Man ska som sagt inte dra för stora växlar av dessa försäsongsmatcher, men jag måste ändå säga att det är starkt av ett bottentippat Almtuna att slå de regerande svenska mästarna med 3-1 hemma i Gränbyhallen. Tror man firade 80 år just den dagen och det ville man så klart göra på ett bra sätt. Det lyckades man med.

Andra bottentippade lag är Karlskrona och Asplöven, som även de har vunnit. Asplöven hade dock inget att sätta emot Luleå, som ledde med 2-0 redan efter 2 minuters spel. Däremot tvålade man dot ett Skellefteåförstärkt Piteå, som man dock ska ta.

RSS 2.0