Läget i Leksand

Ännu en tid av cilly season har gått och som de flesta av er säkert redan vet har det inneburit både bra och mindre bra övergångar hos Leksand.

Man har tappat flera av de spelare som under den gångna säsongen var nyckelspelare.

Daniel "Hempa" Hermansson har kritat på för Almtuna.

Stefan Gråhns följde hans fotspår och har även han skrivit på för Uppsalaklubben, som storsatsar.

Det tyngsta tappet är nog dock ändå vår egen Jesper Ollas, som nu har beslutat sig för att gå till en Elitserieklubb. Inte vilken som helst, utan Brynäs, av alla klubbar. Naturligtvis ett ruskigt stort tapp, men på sikt tror jag ändå det är bra för Ollas, för nu kan han fortsätta utvecklas som han ska och klart man som spelare vill spela på så hög nivå som möjligt, om chansen finns och man är redo för det, vilket Ollas är nu. Han kommer med största sannolikhet återvända till Leksand tids nog, men likväl kommer det bli ett rejält avbräck i nästa års lagbygge.

Även den unge talangen vicror Rask, som det skrevs och lovordades så mycket om innan och under 1:a halvan av den gångna säsongen har även han bestämt sig för att lämna. Under 2:a hälften av den gångna säsongen blev det mest J20-spel för Rasken, men Leksands IF tar avstånd till alla rykten kring detta som har cirkulerat på nätet.

En annan ung talang, Daniel Gunnarsson, har även han valt att lämna och därmed tacka nej till ett kontraktsförslag.

också den f.d. Södertäljespelaren, Tomas Kollar, har nu följt efter sin dåvarande tränare, Leif "Strumpan" Strömberg, som han både har stått under i SSK och Leksand, till Malmö, där han nu är klar för 2 år, liksom Strumpan själv. Som ass. coach får Strumpan där Ulf Taavola, som på senaste har hållt till i Div. 1, där han har coachat Boden.

Annars tappar även Malmö flera tongivande spelare, ja, faktiskt nästan hela laget. Den senaste att lämna var Markus Svensson, som nästa år troligen kommer agera båsöppnare åt Viktor Fasth i AIK. Även den andre målvakten, Jonatan Bjurö, har börjat söka annat. Mikael "Sälen" Wahlberg, Markus Olsson, Viktor Svensson, Tomas Larsson, Lucas Sandström och PA Lundström är några andra som har lämnat.

Man har dock plockat in ovan nämnda Tomas Kollar, Lukas Kihlström och Alexander Ribbenstrand från västerås. Dessutom har Weihager, Alvarez, bröderna Westerholm, Robert Olsson m.fl. skrivit på och förlängt sina kontrakt.

Betydligt mer glädjande för Leksands del är att Pelle Prestberg, återigen, är klar för 2 år i klubben, precis som senast, innan han inför den gångna säsongen återvände hem till Karlstad. Han lär fortsatt leverera, även om det där riktiga hjärtat för klubben kanske inte finns där. Prestberg är hursomhelst en spelare man kommer ha stor nytta av och som kommer leverera och naturligtvis också agera ledartyp i det Leksand, som även nästa år, kommer bli förhållandevis ungt.

Ett annat glädjande nyförvärv, eller kanske snarare en hemvändare, är Gabriel "Gabbe" Karlsson, som efter 2 år i Timrå är klar för Leksand. Även han kommer få dra ett stort lass kommande säsong och kommer bli en mycket viktig del i lagbygget.

Tobias Forsberg, bror till Johan Forsberg i Skellefteå och som var i Västerås senaste säsongen, är även han klar för Leksand. Kanske ingen poängmaskin, men kan bli intressant ändå. Känns som att man hittills har värvat bra.

Ett annat viktigt namn som har förälngt är Jens Bergenström, som nu, när Ollas är borta, får anses som "Mr Leksand". 2 säsonger till blir det i klubben och det tackar vi enormt mycket för. Hade han försvunnit hade stommen varit borta, Ollas, Bergenström och Hägga. Hur det går för just Hägga, Moe, Erkgärds, Luukkonen, Hulkkonen, Lotvonen, Alcén etc. som har fått sparken/ombetts att söka ny klubb vet jag inte. Har inte hört något mer på den fronten. Inte mer än att Alcén möjligen skulle kunna vara ett namn för Malmös lägre kedjor, eller om Hästen har råd att behålla honom till nästa säsong.

Avgjort!

Så var då årets båda Kvalserier färdigspelade och avgjorda.

I den sista omgången av Kvalserien upp till Elitserien åkte Örebro ner till ÄNgelholm och Rögle, Mora gästades av Växjö och så klart, den ända matchen med avgörande intresse, Modo mot Södertälje.

Den sistnämnda blev en mållös historia efter 1:a perioden, där dock Hasse Jonsson hade öppet mål för sitt Modo, men sköt utanför.

0-0 stod det alltså inför mittenakten. Då smälde Robert Rosén, son till Johan Rosén, som är tränare i Leksands J18, in ledningspucken för Modo. Publikjublet hade knappt hunnit dö ut innan Per-Åge Skröder kunde göra 2-0, bara 8 sekunder senare.
En riktig kalldusch för SSK, som inte orkade resa sig efter det. Modo gick till periodpaus med 2-0, en ledning man sedan höll, trots att Popovic och grabbarna plockade Helenius, som var så bra i kvalet förra året. Modo kunde vinna med 2-0 och därmed också säkra Elitseriekontraktet för nästa säsong. Lite synd om SSK ändå, som har spelat kvalserie nästan lika mycket som Leksand, 7 gånger på de 11 senaste åren. Leksand har faktiskt så mycket som 9 av de senaste 11 åren. Ända gångerna man inte har kvalat var när man just slog SSK i sista grundseriematchen i Elitserien säsongen 02/03 och därmed gick till SM-slutspel, klubbens senaste, och nu i år, när man missade kvalserien nerifrån, något man faktiskt tidigare aldrig har gjort.

I de andra 2 matcherna hade luften totalt gått ur Rögle, som förlorade hemma i Lindab arena med 3-5. Därmed såg Örebro till att gå förbi Mora i allra sista omgången, för Mora förlorade nämligen även de, hemma mot Växjö, med samma siffror. Växjö slutar därmed alltså på fantastiska och otroliga 26 poäng. Det är inte illa! Bara 4 missade poäng totalt, det är inget annat än en bragd!

Sluttabellen skrivs alltså såhär:
1, Växjö 26p +19
2, Modo 20p +15
3, Södertälje 17p +3
4, Rögle 13p -2
5, Örebro 8p -14
6, Mora 6p -21

Det är alltså de 2 lag med flest poäng och bäst +/- som tar sig upp i Elitserien. Helt rättvist. Noterbart är också att Modo endast släppte in 15 mål på 10 matcher. 1,5 mål i snitt, mot Örebros, som släppte in flest, 4,3 mål i snitt, det är inte illa! Flest mål gjorde dock Växjö. 36st. I och med dagens resultat hamnade faktiskt Södertälje bara på 5:e plats i den tabellen med sina 27 gjorda mål. Däremellan hamnade Modo på 30 och Rögle och Örebro, båda med 29 gjorda mål.

Min på förhand tippade tabell hade sett ut såhär:
1, Rögle 21p
2, Södertälje 20p
3, Växjö 16p
4, Modo 16p
5, Mora/Playoff 9p
6, Örebro 8p

En ganska avvikande tabell mot hur det egentligen slutade. Jag tippade dock rätt resultatmässigt då jag trodde att Modo skulle slå Södertälje i sista matchen. Det var dock inte där jag trodde att avgörandet skulle hamna. Det låg i Rögles och Växjös händer. Jag trodde att Rögle trots allt skulle klara av Örebro hemma, vilket man nu inte gjorde, och därmed säkra Elitserieplatsen, vad Växjö än gjorde i Mora. I och med att SSK fick stryk av Modo trodde jag att Rögle skulle pacera dem i tabellen och vinna hela Kvalserien på 21 poäng. Mora trodde jag skulle slå Växjö, som då skulle stanna på 16 poäng. Man hamnade alltså +10 mot vad jag tippade innan. Inte illa! Modo hamnade +4, Södertälje -3, Rögle -8, Mora -3 och Örebro exakt vad jag tippade innan, 8 poäng.
Man kan alltså se att det är Växjö som har överraskat klart mest positivt och Rögle som har gjort det omvända mot vad jag trodde innan. Man blir nu kvar i Allsvenskan, men dit drar man med sig Södertälje, som får börja om 1 år i Sveriges näst högsta serie till hösten.

Allsvenskan, dit Troja redan hade säkrat sin plats inför sista omgången i kvalserien upp till just Allsvenskan. Man stod på 23 poäng och skulle nu möta Tingsryd, som man slog borta med 2-4 i 1:a omgången. Skulle man försvara den segern, eller skulle Tingsryd kriga till sig en seger och därmed kanske också en Allsvensk plats till nästa säsong? Motivation brukar som bekant oftast slå klass.

Så även nu. Tingsryd tog tidigt ledningen med 0-1. Därmed var man uppe på 19 poäng och +8. Karlskrona hade det tyngre borta mot Huddinge, men man hade ändå 0-0, vilket tog dem upp på 19 poäng och +8.

Oerhört jämnt med andra ord.

I 2:a perioden utökade Tingsryd, både till 0-2 och 0-3 mot slutet av perioden. 19 poäng och +10. Karlskrona började nog känna pressen och fick inte till offensiven. Det var fortfarande 0-0 efter 2 perioder, 19 poäng och alltjämt +8.

Nu var det helt plötsligt Tingsryd som hade den där Allsvenska platsen inför sista perioden, i kraft av bättre +/-, men 1 ända mål för Karlskrona kunde ändra allt. Målet kom, men inte för Karlskrona. Det var Huddinge som tog ledningen och det både med 1-0 och 2-0.

Gungbrädan alltmer åt Tingsryds håll alltså. Man var nu 1 poäng och 4 plusmål före Karlskrona. Man fick dock in en reducering fram till 2-1, men vad hjälpte det när Tingsryd fortsatte att ånga på och gjorde 4-0.

I ett desperat försök plockade man ändå målvakten, men Huddinge kunde istället göra 3-1 och den Allsvenska platsen, som var så nära, så nära, för Karlskrona innan matchen, den tillföll istället Tingsryd, som trots en något knackig kvalserie ändå lyckades kämpa sig tillbaka, gripa efter det absolut sista halmstrået och greja en Allsvensk plats. Oerhört tungt och bittert för Karlskrona, som hade det hela i sin hand och som jag aldrig tror har varit såhär nära ett avancemang tidigare.

Sluttabellen skrivs alltså såhär:
1, Troja 23p +14
2, Tingsryd 19p +10
3, Karlskrona 18p +6
4, Huddinge 17p +12
5, Asplöven 7p -29
6, Vita hästen 6p -13

Asplöven pacerar alltså Hästen i sista omgången, när man tog 2 akademiskt viktiga poäng och förpassade därmed Norrköpingslaget till 6:e platsen.

Det var alltså årets kvalserier det. Noterbart, men föga till tröts för alla Karlskronasupporters, var dock att man släppte in minst mål av alla, 18st, mot Trojas 23 och Tingsryds 24. Asplöven släppte in klart flest mål, hela 53st. Gjorde minst gjorde man också, tillsammans med Karlskrona, bara 24st. Karlskrona var därmed det mesta jämna laget sett till gjorda och insläppta mål. Hästen gjorde 27, men flest gjorde faktiskt Huddinge, 38st, 1 mer än Troja.

Leksands J18 tappade tyvärr sin 1-0-ledning man skaffade sig mot Frölunda hemma i LRF-hallen. Frölunda vann den 2:a matchen med 3-0 och den 3:e och avgörande med hela 7-4. En match där lagen följdes åt upp till 3-3 och där Leksand faktiskt gjorde 0-1 i inledningen av matchen, men där Frölunda ändå kunde dra det längsta strået och ta sig till finalhelgen i Globen.

Nu återstår bara SM-finalen, där Skellefteå kviterade till 1-1 i matcher under torsdagen. Mer om det i ett swnare inlägg.

Allt avgörs imorgon!

Då sista omgången i såväl Kvalserien till Elitserien som till Allsvenskan spelas.

Igår spelades den näst sista omgången. Södertälje tog som sagt emot Mora, Modo gästade Örebro och Rögle åkte upp till Växjö.

Min tippning innan serien drog igång stämde inte så bra med hur det gick igår. Jag tippade visserligen att Södertälje skulle ta 3 poäng hemma mot Mora/Playoff, som skulle vara avsågade vid det här laget, enligt mitt tips, vilket man också var. SSK tog också mycket riktigt 3 poäng när man vann med 3-2.

Sedan trodde jag att Örebro, trots att man skulle vara avsågade, inte skulle vika ner sig i 1:a taget, vilket man i och för sig inte gjorde, men Modo kunde ändå gå segrande ur det hela och ta med sig alla 3 poäng, när man vann med 1-4. Jag tippade att Örebro skulle ta bonuspoängen i sudden och på så vis släcka Modos Elitseriedrömmar, något man absolut inte gjorde.

Istället var det Växjö som släckte Rögles Elitseriedrömmar för säsongen 2011/12. I och med att både Södertälje och Modo tog 3 poäng var man tvungna att slå Växjö i full tid för att ha en chans till sista omgången. Modo och Södertälje var alltså uppe på 17 poäng. För Rögles del räckte det inte med att ta matchen till sudden och där vinna, för då skulle man komma upp på 15 poäng. 3 poäng i sista omgången och man skulle stanna på 18. Dock möts ju, som bekant, Modo och Södertälje imorgon, och alltså kommer något av de lagen gå upp på minst 19 poäng, oavsett hur det går.

Så seger i full tid var ett måste för Rögle, med de resultaten som rådde.
Man hade 2-2 och plockade så klart Fransson med några minuter kvar, för att försöka få in en ledningspuck. Tyvärr blev det så, som det så ofta blir när man plockar målvakten, att Växjö istället gjorde 3-2. Rögle gav sig dock inte. Man plockade Franson igen, för det var bara 1 mål upp och gott om tid kvar, men istället kunde Växjö göra 4-2 och därmed släcka Rögles alla Elitseriedrömmar för nästa säsong.

Tabellen ser alltså ut såhär, med en ända omgång kvar att spela:
1, Växjö 23p +17
2, Modo 17p +13
3, Södertälje 17p +5
4, Rögle 13p 0
5, Mora 6p -19
6, Örebro 5p -16

Det är alltså en helt avgörande match mellan Modo och Södertälje imorgon, uppe i Modo. Öviksgänget har alltså ett litet, litet övertag, men det är inte stort.
Förutsättningarna är alltså så simpla som att det lag av dessa 2 som imorgon tar flest poäng, spelar Elitserien nästa säsong.

Min på förhand tippade tabell börjar nu fela ganska rejält. Enligt denna hade tabellen sett ut såhär:
1, Södertälje 20p
2, Rögle 18p
3, Växjö 16p
4, Modo 13p
5, Örebro 8p
6, Mora/Playoff 6p

Karlskrona är nu mycket nära en Allsvensk plats till nästa säsong. Igår gjorde man nämligen det storslagna att slå redan klara Troja hemma i Telenor arena med 3-1. Därmed gick man upp på 18 poäng.

I och med det släckte man ljuset för Huddinge, som trots allt vann borta mot Vita hästen med 2-5. Det räckte dock inte när Karlskrona vann. Huddinge upp på 14 poäng, men Karlskrona som sagt upp på 18. 4 poäng före och ett ointagligt poängförsprång.

Det ända som kan hota Karlskrona är Tingsryd, som dock fick en liten plump i protokollet igår, när man "bara" slog avsågade Asplöven med 6-5 efter sudden. 2 poäng till Smålandsgänget, men trots det är man 2 poäng bakom Karlskrona, som dessutom har något bättre målskillnad än Tingsryd, +8 mot +7.

Båda dessa lag spelar borta imorgon. Karlskrona mot Huddinge och Tingsryd mot Troja. Tingsryd är som sagt 2 poäng efter Karlskrona. Det kan alltså räcka med seger i sudden för att man ska behålla sin Allsvenska plats, om Huddinge vinner i full tid mot Karlskrona. Då går även Tingsryd upp på 18 poäng, liksom Karlskrona, men då med bättre målskillnad. Tar däremot Karlskrona den matchen till sudden måste Tingsryd slå Troja i full tid, för då går Karlskrona upp på 19 och +9. Tingsryd måste då vinna med mer än 2 mål för att ta den Allsvenska platsen, för då går man upp på +10 eller mer.
Vinner Karlskrona mot Huddinge spelar det ingen roll vad Tingsryd gör. Så Karlskrona är helt klart i förarsätet inför imorgon.

Må bäste lag vinna!

Grattis Växjö!

Vad annat finns att säga?
Växjö Lakers är nu den 22:a klubben i Sverige att nå Elitserien. I eftermiddag blev man nämligen klara för densamma när man slog Örebro borta med 2-5. Det var inget snack om saken, men frågan var om det skulle bli klart även i teorin?

Matchen nere i Ängelholm mellan Rögle och Södertälje höll nämligen fortfarande på. Det var minuter kvar och SSK ledde med 1-2. Ett resultat som skulle leda Växjö till Elitserien.
Rögle satsade, plockade Jonas Fransson mot slutet och tryckte på. Glimmenvall, Bartley och grabbarna pressade på rejält nere mot Pontus Sjögren i Södertäljekassen. Kviteringen var också otäckt nära, men skottet gick över och Södertälje kunde vinna med 1-2.

I Örebro utbröt ett jättejubel när Växjöfansen fick reda på resultatet från Ängelholm. Spelarna kastade hjälmar och handskar, fansen hyllade sina hjältar och fick med sig souvenirer från planen, nästan som AIK:s fans gjorde förra året på Hovet, när AIK gick upp. Då var det dock lite mer tryck på saker och ting, men glädjen var likartad, vilket är helt förståeligt. Detta Växjö som bildades så sent som 1997, det år då Leksand senast spelade SM-semi, mot Färjestad.

I den sista matchen gjorde Modo vad man skulle med Mora och vann med hela 8-1. Man ledde med 1-0 efter 1:a, gjorde en grym andraperiod och vann med 5-1, +2-0 i sista.

Inget snack om saken där alltså och tabellen ser nu alltså ut såhär:
1, Växjö 20p +15
2, Modo 14p +10
3, Södertälje 14p +4
4, Rögle 13p +2
5, Mora 6p -18
6, Örebro 5p -13

Växjö är alltså klara.
I näst sista omgången blir det viktiga matcher då Södertälje möter Mora hemma, Modo gästar Örebro och Rögle åker upp till Växjö.
Södertälje tror jag absolut kan slå Mora. Speciellt som man är ett mycket bättre lag än vad Mora är, + att man har något att spela för, vilket Mora inte har, mer än hedern.
Vinner Södertälje där måste Rögle vinna för att vara kvar i leken. Gör man inte det måste man förlita sig till att Mora och Örebro överraskar och slår just Södertälje och Modo. Då avgörs det i sista omgången, då just Modo och Södertälje möts. En match som mycket väl kan bli helt avgörande.

Innan serien drog igång tippade jag att Modo mycket riktigt skulle slå Playoff/Mora, men så trodde jag att Örebro kunde ha en chans mot Växjö och att man skulle ta bonuspoängen i sudden. Fel. Även att Rögle skulle kunna ta matchen mot SSK till sudden och där vinna. Det var förvisso nära, men icke. Fel.

Min tabell hade då sett ut såhär:
1, Södertälje 17p
2, Rögle 16p
3, Växjö 15p
4, Modo 11p
5, Örebro 7p
6, Mora 6p

Det är alltså Södertälje som ligger -3p i verkligheten mot vad jag tippade innan. Rögle ligger -3 även de, men Växjö har överraskat och ligger på hela +5. Modo ligger på +3, Örebro på -2 och Mora ligger alltjämt exakt lika med vad jag tippade innan serien startade.

I kvalserien till Allsvenskan släckte Karlskrona, som i allra högsta grad är med i racet fortfarande, Hästens sista hopp när man vann med klara 4-0 i Telenor arena.

Troja säkrade definitivt den Allsvenska platsen när man vann med klara 6-1 hemma mot Asplöven och Tingsryd gjorde läget än mer mörkt för Huddinge, när man vann i Björkängshallen med 0-4.

Med 2 omgångar kvar ser det alltså ut såhär:
1, Troja 23p +19
2, Karlskrona 15p +6
3, Tingsryd 14p +6
4, Huddinge 11p +7
5, Vita hästen 5p -9
6, Asplöven 4p -29

För Huddinges del handlar det alltså om att i 1:a hand slå Hästen borta på onsdag. Samtidigt får Troja mer än gärna göra sitt med Karlskrona och Asplöven får gärna överraska och ta en 3:a mot Tingsryd. Det sistnämnda lär troligen inte hända, men man ska aldrig vara säker. Händer det inte kommer Huddinge i alla fall ha en chans inför sista omgången. Då står man på 14 poäng. Det är 3 bakom Tingsryd, som, om man slår Asplöven, klättrar upp på 17.

I sista omgången möter Tingsryd redan klara Troja, vilket både kan vara bra och dåligt. Bra för att de inte har något speciellt att spela för, dåligt för att de är så bra att de redan är klara. Motivation brukar dock slå klass och gör den bara det är Tingsryd klara för Allsvenskan även nästa år. Då spelar det ingen roll hur det går mellan Huddinge och Karlskrona.

Det blir en spännande avslutning detta...

Noteras kan också göra att Leksands J18 imorgon spelar den 3:e och avgörande kvartsfinalen mot Frölunda. J20, som vann SM-guld förra året, lyckades inte lika bra i år och tog sig inte vidare till J20 Topp 8 efter jul och inte heller ta sig vidare till SM-slutspelet genom att vinna J20 Norr:s vårserie.

J18 slog i alla fall ut Södertälje i 2 raka matcher i åttondelen, vann den 1:a kvartsfinalsmatchen mot Frölunda med 4-1 hemma i LRF-hallen, men förlorade den 2:a idag med 3-0.

Växjö i guldläge

3 omgångar återstår nu av såväl Kvalserien till Allsvenskan som till Elitserien.

I 7:e omgången var det Örebro som gästade Södertälje, Växjö gästades av Modo och Rögle åkte upp till Mora.

Där tog man också ledningen i 1:a perioden och utökade till 0-3 i 2:a, men Mora kom igen, reducerade 2 gånger om och var nära en kvitering, men Rögle kunde slutligen avgöra i tom kasse. 2-4 och 3 mycket viktiga poäng till Ängelholmarna.

Södertälje rasade ihop totalt. En mycket märklig sekvens där man hade 0-0 efter 1:a, 1-1 efter 2:a, men där Örebro kunde dra ifrån och fastställa slutresultatet 1-4 i sista. Örebros 1:a trepoängare i serien och sämsta tänkbara utgång för SSK, inte minst med tanke på att Växjö fortsatte att ånga på hemma mot Modo. Det var en jämn och tät historia, men där Växjö ändå till slut kunde avgå med segern, 3-2 efter straffar.

Tabellen ser alltså ut såhär med 9 poäng kvar att slåss om:
1, Växjö 17p +12
2, Rögle 13p +3
3, Södertälje 11p +3
4, Modo 11p +3
5, Mora 6p -11
6, Örebro 5p -10

Mora och Örebro är nu alltså även teoretiskt sätt borta ur leken.
Växjö har, som synes ovan, ett jätteläge att säkra Elitserieplatsen redan ikväll, då man gästar Örebro. Ingen lätt uppgift, men inte alls omöjlig. Vinner man där, samtidigt som Rögle förlorar hemma mot Södertälje är det klart. Då går Växjö upp på 20 poäng. Visserligen kan både Södertälje och Modo, som möter Mora ikväll, då gå upp på 20 poäng, om de går rent de 2 sista omgångarna och Växjö förlorar, men båda 2 har klart sämre målskillnad än Växjö, så faktum kvarstår ändå. Vinner Växjö ikväll, samtidigt som Rögle tappar mot Södertälje, då är det klart. Södertälje har satt sig i en mycket besvärlig situation i och med den oväntade förlusten mot Örebro. Man kan inte göra något åt Växjös match idag, men självklart går man för seger mot Rögle. Andraplatsen är fortfarande klart innom räckhåll och man har den faktiskt ikväll, om man vinner med fler mål än vad Modo slår Mora med, om man gör det. I nästa omgång möter Södertälje Mora hemma, Modo Örebro borta och Rögle Växjö borta. Rögle har alltså den klart svåraste matchen där. Alltså ligger deras stora chans i att slå SSK ikväll. För SSK kommer troligen ta Mora och Modo har bra chans mot Örebro. Dock ska man inte ta ut något i förväg.

Enligt mitt tips innan serien drog igång skulle Södertälje slå Örebro. Fel. Växjö skulle slå Modo efter full tid, inte efter sudden. Fel. Rögle skulle även de slå Mora efter sudden. Fel. Inget vidare tippat i denna omgång med andra ord.

Tabelltippningen innan serien drog igång hade då sett ut såhär vid det här laget:
1, Södertälje 16p
2, Växjö 14p
3, Rögle 14p
4, Modo 8p
5, Mora 6p
6, Örebro 5p

Man ser alltså att det är Växjö som har utmärkt sig mest positivt och SSK som har gjort det omvända mot vad jag tippade innan.

I Kvalserien upp till Allsvenskan gästade Karlskrona Tingsryd. Det var gästerna som hade ledningen med 1-2 efter 1:a perioden. Inget mål föll i den 2:a, men i den sista perioden lyckades hemmalaget desperat få in en kvitering, vilket gav sudden och straffar. Där kunde dock Karlskrona dra det längsta strået och vinna med 2-3.

Publiken i Norrköping började kanske förlora hoppet, för bara 1159 åskådare kom för att se Troja gästa. Ett Troja som i det närmaste redan var klara för Allsvenskan redan innan matchen. Man tog även ledningen och ledde med 1-3 efter den 1:a perioden. Hästen kom dock tillbaka, fick in 2 mål i mittenakten och hade 3-3 inför den avslutande perioden. Ett resultat som i så fall hade inneburit en mycket viktig poäng för dem.
Nu orkade man inte hålla ihop det hela vägen, utan Troja kunde göra 2 mål i sista perioden och vinna med 3-5.

Asplöven gästades av Huddinge. Det blev ingen rolig historia för Norrlänningarna.
Stockholmarna ledde med 0-2 efter 1:a perioden, 1-6 efter 2:a och vann slutligen med 2-9, inför den i särklass sämsta publiksiffran under hela Kvalserien. Det var t.o.m. nere på juniorhockeynivå. 169 åskådare hade letat sig till Arena Polarica.

Tabellen såg alltså ut såhär:
1, Troja 20p
2, Karlskrona 12p
3, Huddinge 11p
4, Tingsryd 11p
5, Vita hästen 5p
6, Asplöven 4p

Asplöven är nu alltså helt borta, även i teorin. Vita hästen har en minimal teoretisk chans, men den är som sagt minimal. Samtidigt är Troja i det närmaste klara. Man är 8 poäng före Karlskrona med 9 kvar att slåss om.

RSS 2.0