Försäsongen drar vidare

Träningsmatcherna fortsätter att rulla på och Leksand har spelat 2 ytterligare matcher.

Först var det AIK som stod för motståndet.
Leksand öppnade i ett rasande tempo och lekte hockey med Elitserielaget i princip hela 1:a perioden, som man också vann med hela 4-0.
Där var matchen redan avgjord kunde man tro, men 2:a perren blev betydligt jämnare och den slutade 1-1.
Sedan kom AIK:s replik. I sista perioden hämtade man upp underläget och efter drygt halva perioden stod det 4-5 på tavlan, vilket också blev slutresultatet.

En mycket märklig match, där Leksand ägde allt i 1:a perioden, där spelet var relativt jämnt i 2:a och där AIK totalt tog över showen i sista akten och ägde allt i ännu större omfattning än de blåvita hade gjort i 1:a perioden.

Man skulle dock få revansch.
På tisdagen gästade nämligen fjolårets silvermedaljörer, bakom Brynäs, Tegera arena, Skellefteå.
Även här öppnade de blåvita på ett imponerande sätt och hängde 2 kassar bakom Leksandsbekante Jocke Eriksson i Skellefteåkassen.
Skellefteå kunde dock redusera, men Leksand bet sig fast och kunde trycka in 3-1 bakom Eriksson.
Hanses var dock inte felfri han heller och Skellefteå kunde hänga 2:an, innan Leksand slutligen kunde avgöra matchen mot slutet, med 2 snabba mål och fastställa slutresultatet, 5-2 till de blåvita.

En mycket, mycket väl genomförd match! Det handlar visserligen fortfarande "bara" om träningsmatcher, men en seger är som sagt alltid en seger och det känns fortsatt mycket bra såhär inför säsongen som närmar sig med stormsteg, tycker jag.

Övriga resultat såhär långt:
Oskarshamn - Vita hästen 3-4 SD
Tingsryd - Karlskrona 1-2
Brynäs - Timrå 3-1
Frölunda - Växjö 5-2
Färjestad - Rögle 5-2
Örebro - Södertälje 7-1
Karlskrona - Troja 4-2
Almtuna - Västerås 3-1
Luleå - Skellefteå 2-5
Modo - Timrå 4-1
Tingsryd - Storhammar 3-2 str
Örebro - Almtuna 6-1
Rögle - Malmö 0-1 str
Bofors - Vita hästen 8-1
Asplöven - Björklöven 4-3
Troja - Storhammar 7-1
Asplöven - Kiruna 4-3

Karlskrona ser vi fortsätter vinna. Först Tingsryd borta och sedan Troja hemma. Det är starkt, men, som sagt, det spelar ingen som helst roll när serien drar igång.

Asplöven möter ju inte så meriterat motstånd nu på försäsongen, men Trädderbyt vann man i alla fall med 4-3, samma siffror som man slutligen, efter visst bekymmer, slog tillbaka Kiruna med.

Intressant är att Färjestad, som Leksand slog med 3-2, slog Rögle med 5-2, vilka också fick se sig besegrade av Malmö i en mycket tät och jämn match. Också modo, som Leksand även där slog med 3-2, slog Timrå med 4-1. Drar man då en orimlig paralell så skulle Leksand slå både Timrå och Rögle, spela jämnt med Malmö och få storstryk av Frölunda, vilka slog Växjö med 5-2. Växjö, som i sin tur, som bekant, slog Leksand med 0-4. Det är dock bara försäsong och dessa resultat kommer inte spela någon som helst roll om knappa månaden, då serien drar igång igen. Härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0