Kaffe kaka, tredje raka!

Leksand kom med två raka vinster i ryggen och en målskillnad på 8-2 under dessa matcher, först 3-0 mot Oskarshamn och sedan imponerande 5-2 nere i Göteborg. Skulle det då bli tredje raka vinsten för första gången den här säsongen nu när Växjö kom på besök till Tegera arena?

Svaret på den frågan var ja, det skulle det!

Man ficj dock en tung start på matchen när Richard Gynge tryckte upp ett riktigt klassavslut rakt upp i nättaket bakom Axel Brage redan efter knappt 5 minuters spel.

Därefter spikade dock Brage igen och kvitteringen från Leksand skulle också komma innan halva den första perioden var spelad. Det var vår #26, som har kommit igång nu "på riktigt" under de senaste matcherna. Det är såå viktigt att Sacke och Abbott och de andra som "ska göra poäng" också gör det!

På tal om Abbott så var han på nytt riktigt bra här. Innan den här matchen hade han 0+4 på de fyra senaste matcherna och här ökade han på den poängskörden ytterligare. Först gjorde han 2-1 i powerplay direkt i inledningen av andra perioden. Redan efter 48 sekunder satt pucken i nät bakom Viktor Andrén, efter att Daniel Olsson-Trkulja skymt sikten för Andrén på ett föredömligt sätt. Därefter var det också Abbott som punkterade matchen fram till 4-1 efter 16:28 i tredje perioden, men innan det hade Oskar Lang gjort sitt nionde mål för säsongen fram till 3-1 för Leksand, ett av hans mer tursamma mål i karriären, när skottet från Valkvae tog på en Växjöspelare, via Lang och in i mål.

Slutresultatet skrevs alltså till 4-1, Axel Brage stannar till slut på 96,43% och fortsätter vara grymt het i kassen, Spencer Abbott stannar på 2+0, Sacke på 1+1 och Marek Hrivik på 0+2, precis de spelarna som vi vill ska leverera och nu gör de faktiskt det!

Örebro - Malmö 0-2

Oskarshamn fick starkt nog med sig en pinne från Norrbotten och LHC fick med sig en pinne hemma mot enormt bortasvaga Frölunda. Det innebär attt Leksand alltså tog in 2 poäng på LHC och drog ifrån Oskarshamn med 2 poäng. Skönt!

LHC hade dock länge 1-0, Nichlas Hardt efter 05:26, men sådan tur var kunde till slut Joel Lundqvist kvitera med 4 minuter kvar att spela och sedan var det ryan Lasch som var den enda att göra mål i straffläggningen.

Oskarshamn vände 0-1 till 2-1 mot Luleå, men den ledningen fick man inte behålla länge, för Luleås kvittering kom bara 32 sekunder senare och sedan gjorde man också 3-2, men IKO gav inte upp, utan krigade in 3-3 med 03:44 kvar att spela. Filip Karlsson var det som ordnade det målet och med det också den poängen åt Oskarshamn.

Jag sa att Frölunda är bortasvagt. Ett annat lag som är väldigt bortasvagt är Djurgården. Man har inte mindre än tretton! raka hemmasegrar, vilket är tangerat klubbrekord, men på bortais ser det värre ut och här kom en rejäl stjärnsmäll mot HV, som alltså till slut vinner med hela 7-1! Det var dock inte förrän i tredje perioden det rann iväg, för efter den första stod det bara 1-0 och efter två spelade perioder var det 3-0. Absolut inget omöjligt läge, men när Anthony Camara gjorde 4-0 efter bara 41 sekunder i tredje perioden, då rasade det, även om Anton Mylläri reducerade bara 13 sekunder senare. Nej, det där var nog en match djurgårdarna helst vill glömma...

Skellefteå måste vi bara avslutningsvis nämna. De är urstarka just nu och går som tåget. De bara vinner och vinner. Här hade Brynäs 3-1 efter den första perioden, men i den andra både reducerade och kvitterade Skellefteå och i tredje gjorde Darren Nowick, nyförvärvet från Västervik, 4-3 innan Robin Alvarez punkterade matchen med 5-3. Det var Alvarez tredje mål för matchen!