Åmans första SHL-mål räckte för poäng mot Färjestad!

Näst sista hemmamatchen för grundserien spelades i torsdags och det var Färjestad som gästade tegera arena inför ögonen på 5198 personer.

Det har genomgående varit jämna matcher mot Färjestad under säsongen, men vid samtliga tillfällen har Färjestad gått segrande ur det hela. Detta genom 6-4 och 4-3 i Karlstad och samma siffror, 4-3, i Tegera arena.

Också här skulle det bli en jämn match, men det var Leksand som kunde ta ledningen och det i boxplay! Leksand har släppt in en hel del mål just i den spelformen, så därför var det skönt att man nu också fick utdelning i den spelformen. Det var Matt Carey som serverade Nisse Åman, som med en kroppsfint lurade Arvid Holm i bortakassen och lade in sitt första SHL-mål i karriären!

Bara några minuter efter Leksandsledningen var det dock kvitterat igen, när Aleksi Mustonen och co. rullade upp hela Leksandsförsvaret innan Mustonen kunde lägga in 1-1 bakom Axel Brage. Ett riktigt snyggt mål måste jag säga!

Annars var det en bra förstaperiod från Leksands sida och ännu bättre blev det i andra perioden, där man vann skotten med 15-5. Något ledningsmål kom dock inte, utan det var fortsatt 1-1 efter två perioder.

Det var också ställningen efter tre perioder och Leksand hade därmed tagit sin första poäng mot Färjestad den här säsongen!

I förlängningen hade både Spencer Abbott och Daniel Gunnarsson chansen att avgöra, men icke. Istället var det Marcus Nilsson som tog sig förbi två Leksandsspelare längs ena kanten och satte distinkt 2-1 bakom Axel Brage. Den gode Brage stannar ändå på 93,10% och gör på nytt en riktigt bra insats mellan stolparna.

2 poäng för Färjestad alltså, men väl 1 poäng för Leksand, samtidigt som Oskarshamn förlorade med 5-3 i Jönköping. Det gör att Leksand drar ifrån en pinne och nu är 4 poäng före IKO med tre matcher kvar att spela. Skönt!

Växjö - Frölunda 3-2

Leksand fick som sagt med sig en pinne och Oskarshamns relativt bra insats i Jönköping räckte ändå inte hela vägen till poäng och Leksand är därmed 4 poäng före Oskarshamn med tre matcher kvar av grundserien.

Örebro tar en stabil 3-0-seger över LHC, Skellefteå nollar Malmö med samma siffror och Växjö slår Frölunda med 3-2. Där stod det också 3-0 innan Frölunda reducerade två gånger om i tredje perioden. Efter den andra reduceringen var det fortfarande 9 minuter kvar attt spela, men Växjö höll undan och Frölunda ligger lite illa till i tabellen. Man riskerar t.o.m. att missa direktplatserna till slutspel och få spela playin.