Leksand fick med sig poäng från Jönköping, efter väldigt märkligt mål

Efter lite julvila var det dags för match igen, när Leksand gästade Jönköping och Kinnarps arena under annandag jul. Det var fullsatt, 7000 åskådare, precis som det var på typ alla SHL-arenor denna dagen.

Det var Leksand som vann skotten med 8-4 i den första perioden, men det var HV som tog ledningen när Anthony Camara hittade det bortre krysset bakom en annars väldigt, väldigt bra Janne Juvonen i Leksandskassen. Juvonen stannade till slut på en räddningsprocent av knappa 90%, vilket kanske inte är så imponerande rent statistiskt, men han gjorde flera fantastiska räddningar under matchen och var en stor anledning till varför Leksand också fick med sig poäng från Jönköping.

Innan den första perioden var över hade André Hult nämligen gjort sitt första mål i Leksandströjan och sitt första SHL-mål någonsin.

Leksand fortsatte sedan att trumma på i den andra perioden och tvingade HV till en timeout efter 05:34. Det hjälpte hemmalaget, som kom tillbaka efter det, men inga mål föll i den andra perioden och därför var ställningen fortsatt 1-1 inför den tredje perren.

Då kom då den där väldigt märkliga situationen, efter 03:50 i den tredje perioden, när Marcus Karlberg åkte på en avvaktande utvisning för en crosschecking. Jonas Gunnarsson lämnade kassen och HV spelade sex mot fem i väntan på avblåsningen. Då skulle en HV-spelare flippa pucken till en egen spelare på blå, som i sin tur skulle skjuta direkt, men pucken gick över hans klubba och alla kunde bara se på när pucken istället gled över hela isen och in i det tomma HV-målet och det var 2-1 för Leksand.

Väldigt, väldigt märkligt. Jag har nog aldrig varit med om ett liknande mål. Dråpligt är bara förnamnet...

Strax därefter hade Leksand även chansen att utöka till 3-1, när Marek Hrivik, vår eminente straffskytt, skulle förvalta just en straff i det numerära underläget, men den här gången var det Jonas Gunnarsson i HV-kassen som gick vinnande ur den duellen.

Istället kunde HV kvittera till 2-2 i det där powerplayet och det var också ställningen efter 60 minuter. Inte heller förlängingen gav något avgörande, utan matchen fick, precis som i omgång 3 mellan lagen i Jönköping, avgöras på straffar.

Den gången var det HV som gick segrande ur det hela när man vann med 2-1 och det var också HV som gick segrande ur den här fighten, när Oscar Sund var den enda som gjorde mål. 3-2 för HV, som därmed tog hand om bonuspoängen.

Lite surt, med tanke på det jätteläge Leksand hade till 3-1 strax innan HV istället kvitterade till 2-2, men samtidigt var det väldigt skönt att äntligen få med sig poäng, efter de senaste matchernas bra spel utan utdelning.

Luleå - Frölunda 3-2

Leksand fick med sig 1 poäng från Jönköping. LHC fick med sig 1 poäng hemma mot Malmö, vilket var bra för Leksands del, eftersom att avståndet lagen emellan fortsatt då är 3 poäng. Den stora vinnaren där i botten var istället Oskarshamn, som, trots stort spelövertag för Brynäs, lyckades få med sig extrapoängen på straffar, när Tyler Kelleher var den enda som gjorde mål på straffarna. Det gör att IKO nu är före Leksand och bara är 2 poäng bakom LHC.

Utöver de här matcherna som rör bottenstriden så blev det en rejäl överkörning för Skellefteå mot Örebro, där Robin Alvarez stod för 2+2 och Filip Berglund för 2+1.

Också Växjö stod för en rejäl kross när Djurgården besegrades med 5-0. Växjö är verkligen på gång nu och har helt klart lämnat botten bakom sig.

Luleå fortsätter att köra på. Här vann man toppmötet mot Frölunda med 3-2, efter att Niklas Olausson och Einar Emanuelsson ghjort 2-1 och 3-1 på 9 sekunder efter drygt 14 minuter i tredje perioden. Tungt för Frölunda och ett riktigt styrkebesked från Luleå.