Leksand dominerade, men förlorar ändå

När Örebro gästade Tegera arena under torsdagen gjorde Leksand en riktigt bra match, fina anfall, enormt spelövertag och flertalet målchanser, ändå blev man nollade när matchen slutade 0-1 för Örebro.

En väldigt märklig match, där Leksand alltså vinner skotten med 39-27, men där man alltså trots detta inte lyckas göra ett enda mål. Förvisso gjorde Örebro det bra framför egen kasse och dominik Furch behövde inte stå på huvudet alla gånger, men nog tusan ska man göra mål om man skapar så mycket som Leksand gjorde under de här 60 minuterna, men icke. Det vill sig inte och istället är det ett självmål som blir avgörande, när pucken efter 14:57 i första perioden studsade på egen spelare och in i mål bakom Janne Juvonen, som annars återigen stod för en kanoninsats, räddade 26 skott och stannade på 96,30%, så nog tusan gavs Leksand möjlighet att vinna den här matchen och det borde man givetvis också ha gjort, men som sagt, det vill sig inte och en av säsongens absolut tyngsta förluster var därmed ett faktum...

Inte nog med det, Oskarshamn skrällde dessutom igen. Förra veckan slog man serieledande Luleå på hemmais med 4-2. Nu slog man Frölunda med hela 5-1. Då är LHC också nere under sträcket, men ironiskt nog är det inte Leksand som är över sträcket, det är Oskarshamn, som nu är 2 poäng före både LHC och Leksand. Snacka om att matchen idag (lördag) mellan just Oskarshamn och Leksand blir vääldigt viktig!

Växjö - Skellefteå 1-2

Oskarshamn skräller alltså igen. Ett tag såg det även ut som att LHC skulle få med sig poäng, när man kvitterade Djurgårdens ledning fram till 1-1, men två sena Djurgårdsmål i slutet av andra perioden släckte de drömmarna, även om det blev spännande mot slutet, efter att Joe Whitney reducerat för LHC med 02:23 kvar att spela. Djurgården höll dock undan och det gör nu att Leksand återigen är sist i serien och, precis som LHC, har 2 poäng upp till Oskarshamn över sträcket.

Brynäs fortsätter på sin vinnande tränd efter tränarbytet. Här gick man upp till en klar 3-0-ledning inför den tredje perioden, men där reducerade Färjestad två gånger om i ganska tät följd i mitten av perioden och med uttagen målvakt kunde man också kvittera med 18:31 på klockan. Brynäs tog visserligen hand om bonuspoängen, men det var ändå en stark upphämtning av Färjestad!