Kommer Enroth, eller satsar man på en målskytt efter nollan mot Skellefteå?

Första matchen för 2020 spelades hemma mot Skellefteå under lördagen. Det var fullsatta läktare och upplagt för en hockeyfest.

Första gången Skellefteå gästade Tegera arena den här säsongen, den 19 september, i omgång 3, vände Leksand 1-2 inför den tredje perioden till seger med 3-2.

Så blev det inte nu.

Ett skickligare och framförallt mer effektivt Skellefteå vann matchen ganska klart med 3-0.

Leksand blev därmed nollat igen, för andra matchen i rad och för typ fjärde matchen på hemmais den här säsongen. Det är givetvis inte bra och det senaste ryktet nu är att det, av skattetekniska skäl, inte blir något med Jhonas Enroth den här säsongen, men att Leksand istället jagar en målskytt.

Jag vet inte riktigt var jag står i den frågan. Ser man det svart på vitt så går det ju troll i målskyttet. Man har mäktat med 65 mål framåt på 30 matcher, vilket ger ett snitt på 2,2 mål/match. Det är inte jättehögt, men det är ändå lika många, eller få, mål som Brynäs mäktat med, 1 mål mer än LHC och 10 mål fler än Oskarshamn. Bakåt är det bara Oskarshamn som har släppt in lika många mål som Leksand, 99st. Brynäs har 91 och LHC har 90.

Så det är svårt att säga i vilken del av laget man ska satsa, men min känsla kring Enroth var/är väldigt bra. Det kändes tryggt liksom. Nu har Juvonen visserligen steppat upp de senaste matcherna, men frågan är om han kan hålla den höga nivån i 22 matcher till? Större delen av säsongen har han ju inte visat det, men nu gör han det, så det är svårt. Min känsla är dock att det är väldigt bräckligt. Som jag har varit inne på tidigare, jag kände aldrig någon riktigt positiv känsla kring Juvonen när han värvades och om det nu då skulle bli ett kval efter avslutad grundserie, då känner jag mig faktiskt inte trygg med honom i kassen, till skillnad från Enroth. Där hade jag känt mig heelt trygg bakåt.

Sedan ska målen så klart produceras framåt också, men frågan är om en spetsvärvning där kan bidra med det? Han kommer inte enbart kunna göra det själv. Han behöver då bra och skickliga "lekkamrater" och det finns ju egentligen i laget. Vi har både Sacke, Rito, Hrivik och Abbott, för att inte tala om Wännström, Trkulja och Valkvae. Flera av dessa har inte producerat som förväntat och frågan är om de börjar göra det "bara för att" en spetsvärvning ansluter? Ska där in ytterligare en forward är jag dessutom rädd att balansen förskjuts bland forwardsen och att någon som egentligen har förtjänat sin plats, typ Fredrik Forsberg, blir petad. Det hoppas jag inte!

Som det ser ut nu hoppas jag nästan att ledningen vågar ta beslut om att i sådant fall peta typ Spencer Abbott, för som han spelar nu tillför han inte mycket alls. Killen har aldrig snittat under 0,5 poäng/match. I Frölunda hade han 35 poäng på 42 matcher och i Mora 36 poäng på 42 matcher. Hittills den här säsongen har han mäktat med 5 poäng på 15 matcher. Det ger ett snitt på 0,33 poäng/match, att jämföra med Mora och Frölunda, där han snittade 0,83 resp. 0,86 poäng/match. Han ger överlag ett lojt och ointresserat intryck och då ska han inte spela, hur bra han än må vara och särskilt inte nu, när han "inte ens" gör några poäng. Hårda ord kanske, men han är här för att producera, så frågan är om ledningen tittar på en ersättare till honom då, om det inte blir något med Enroth?

Vi får helt enkelt se vad som händer kring allt det här. En sak är dock säker. Imorgon (torsdag) spelas en av säsongens absolut viktigaste matcher när LHC kommer på besök till Tegera arena. LHC lyckades här få med sig 1 pinne från bortamatchen i Luleå, väldigt starkt av LHC att göra det, och man är nu då 2 poäng före Leksand och Oskarshamn. Med andra ord är man 5 poäng före om man vinner imorgon. Vinner å andra sidan Leksand är Leksand över sträcket, 1 poäng före LHC. Så en sexpoängsmatch är verkligen ingen underdrift här!

Samtliga resultat från den första omgången av SHL 2020:
Leksand - Skellefteå 0-3
Luleå - Linköping 3-2 SD
Oskarshamn - Djurgården 2-4
Växjö - Brynäs 3-1
Malmö - Örebro 2-3 SD
Frölunda - Rögle 1-2

Leksand, Oskarshamn och Brynäs nollade igen. LHC fick som sagt med sig 1 poäng från Luleå, trots att man bara sköt 10! skott på mål. Luleå vann skotten med förkrossande 32-10, men Jacob Johansson gjorde det riktigt bra i bortakassen och det är väl kanske ingen ogrundad gissning att han får förnyat förtroende mot Leksand imorgon. LHC var således i vilket fall vinnarna i bottenstriden den här dagen, när man drar ifrån Leksand och Oskarshamn med 1 poäng.

I övrigt är det ruggigt starkt av Rögle att vinna i Göteborg, i ett fullsatt Scandinavium, särskilt när Hampus Gustafssons 0-2-mål kom i boxplay efter 07:50 i andra perioden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0