Efterlängtad trepoängare mot Brynäs!

För exakt en vecka sedan idag (den 28 december) vankades det återigen fullsatta hus runtom i hockeysverige, så även i Tegera arena, där det bjöds på riktig hockeyfest när Brynäs kom på besök.

Senast Brynäs gästade Tegera vet vi ju alla hur det gick. Då ledde Leksand med 3-0 efter 9 minuters spel och vann till slut med 5-1.

Så enkelt och klart skulle det inte bli nu, men seger blev det och en vääldigt efterlängtad trepoängare!

Det var dock Brynäs som öppnade matchen bäst. Man fick också in ett tidigt ledningsmål, vilket dock dömdes bort för spelare i målgården. Lite petigt kan tyckas, då spelaren var precis på gränsen till målgården, men regler är regler och målet dömdes bort.

Tur var nog det för Leksand, för ett ledningsmål för Brynäs skulle ändå komma några minuter senare och hade det varit 0-2 där istället för 0-1, då vetitusan om Leksand hade orkat resa sig.

Nu blev det istället Lucas Nordsäter som skickade in 1-1 i det bortre krysset bakom Samuel Ersson. Då hade det gått 04:32 av den andra perioden.

När Jonathan Sigalet bara några sekunder efter kvitteringen fick matchstraff för en ful armbåge i huvudet på Fredrik Forsberg fick Leksand också spela powerplay i 5 minuter, men det var inget skönspel direkt. Man skapade i stort sätt ingenting. Inte förrän de sista sekunderna av powerplayet. Då klev Oskar Lang in i handlingarna igen. Det var han som serverade Nordsäter fram till kvitteringen och nu var det han som på egen hand petade in sin egen retur fram till 2-1 för Leksand!

Brynäs skulle dock kvittera och det i powerplay mot slutet av andra, när Leksand inte orkade reda ut två raka boxplay med kort mellanrum. Den andra utvisningen kunde dock diskuteras, när Brynässpelaren ramlade vääldigt enkelt. Utvisning blev det iaf och mål blev det typiskt nog för Brynäs.

Därför var det också helt jämt, 2-2, inför den tredje perioden.

Där blev det ett ordentligt ställningskrig, med Brynäs i förarsätet, mycket tack vare två ytterligare utvisningar för Leksand. Den här gången redde dock hemmalaget ut det hela och när Brynäs istället fick ett lagstraff för too many players, då kunde Leksand göra 3-2 och äntligen var det Patrik Sackrisson som fick göra mål! Det kan bli oerhört viktigt, för han behöver komma igång med poängproduktionen, den gode Sacke.

Brynäs saknade inte bud på kvittering efter målet, men om Janne Juvonen var bra mot HV ett par dagar tidigare så var han ännu bättre här. Han gjorde några helt avgörande räddningar och stannade till slut på 92,31%.

Någon kvittering för Brynäs del kom inte heller. Leksand red ut stormen och kunde till slut göra 4-2 i öppen kasse med 22 sekunder kvar att spela. Detta efter att den första 4-2-pucken några minuter tidigare hade dömts bort. Då var jag nästan helt säker på att Brynäs istället skulle göra 3-3. Det hade varit typiskt och på något sätt signifikativt för ett lag i motgång, men nu gjorde man inte det och istället kunde Martin Karlsson då göra 4-2 i öppen kasse, till ett enormt euforiskt jubel i arenan, ett så efterlängtat jubel för en seger så att det nästan var i klass med kvalet mot Mora i våras.

Leksand vinner alltså matchen med 4-2, samtidigt som Oskarshamn hemmaslog LHC på straffar. Delad poäng mellan de båda lagen var det perfekta för Leksand, som därmed klev förbi IKO på bättre målskillnad och dessutom bara är 1 poäng bakom LHC över sträcket!

Örebro - HV71 2-4

LHC var på väg mot 3 poäng, men med 17:09 på klockan i tredje perioden kvitterade Joakim Thelin och sedan avgjorde Johan Johnsson på straffar, vilket vi blåvita så klart tackar för!

Växjö har ju radat upp fina insatser här på slutet, men mot Frölunda tog det stopp. Niklas rubin motade alla 25 skott inför ett fullsatt Scandinavium och Frölunda tog därmed viktiga poäng i toppstriden.

Luleå fortsätter dock att imponera i den absoluta toppen. Här vände man 1-2 till 3-2 borta mot Färjestad, i ett fullsatt Löfbergs arena. Einar Emanuelsson gjorde det avgörande målet efter 08:36 i tredje perioden.

I en fullsatt Malmö arena, 12 600 åskådare, vann Rögle Skånederbyt ganska klart med 4-1 och de väldigt många tillresta Röglesupportrarna överröstade långa stunder hemmapubliken, häftigt!

Vi avslutar med två klipp från matchen mot Brynäs, där jag själv var på plats. Se, njut och upplev stämningen så gott det går genom klippen nedan!