Det kan gå fort i hockey...

Det kan gå fort i hockey.

Det har Leksand fått erfara i negativ bemärkelse den senaste veckan.

Efter matchen i Oskarshamn klättrade ju Leksand äntligen upp över det där negativa kvalsträcket och den boosten som vändningen där i tredje perioden möjligen kunde ha gett lyckades man tyvärr inte alls rida vidare på när man sedan mötte Djurgården och Växjö. Där blev det istället 0 poäng och en målskillnad på 3-9.

Det stannar tyvärr inte där heller, för inte nog med det så har LHC plötsligt fått fart och tagit 9/9 poäng under de tre matcher man har spelat den senaste veckan och har där en målskillnad på 10-2.

Hastigt och lustigt är Leksand alltså plötsligt 7 poäng bakom LHC och under det negativa kvalsträcket...

Snacka om scenförändring...

Hela matcherna har inte varit urdåliga, men i perioder har det varit riktigt, riktigt illa, ungefär som att gå tillbaka till den där långa förlustraden i höstas på åtta matcher. Man agerar osäkert, vågar inte ta fighten framför mål, självförtroendet är typ på minus och man ser små ut, gör misstag på misstag på misstag, ger motståndarna chans på chans, bjudning på bjudning.

Som mot Djurgården. Första perioden där är bland de klart sämre den här säsongen. Skotten slutade visserligen 15-14 till Leksand, men redan efter 01:58 spräckte Tom Nilsson Juvonens nolla. Sedan fortsatte det att rulla på. Manuel Ågren gjorde 0-2 efter 08:02 och Dick Axelsson fick stå helt ren framför Juvonen och gjorde 0-3 efter 13:43. Då hade Juvonen släppt 3/12 skott förbi sig och fick nog. Målen var inte heller otagbara för finländaren, som vi får hoppas bara hamnade i ett tillfälligt återfall till nivån han höll i höstas...

Axel Brage klev därmed in mellan stolparna, men innan den första perioden var över hade även hans nolla spräckts, detta då Sebastian Strandberg gjorde 0-4 efter 17:07.

0-4 redan efter en period alltså och matchen var mer eller mindre redan körd där.

Leksand gasade visserligen på i andra perioden, men man har förtvivlat svårt att göra mål. Man sätter inte sina chanser som man ändå skapar och Karri Rämö räddade till slut 35/37 skott, alla 16 i andra perioden, där Leksand, med facit i hand, borde ha gjort mål, inte minst André Hult, som var helt ren, likt Dick Axelsson i första perioden, men sköt rakt i bröstet på Rämö.

istället kom målen i tredje perioden, då Mattias Ritola, som klart var bästa hemmaspelare den här kvällen, gjorde säsongens första mål mot Djurgården och där Mattias Karlsson sedan kunde reducera på nytt, faktiskt i powerplay.

Närmre än 2-4 kom man dock aldrig och särskilt hotade var inte Djurgården heller. Visst, Leksand vinner skotten med 37-24 och förlorar "bara" matchen med 4-2, men Djurgården stängde ner den här matchen redan i första perioden. Där var Leksands spel under all kritik. Det var fruktansvärt dåligt, rent utsagt, och det förstör tyvärr hela matchen.

Det var dock chans till snabb revansch för Leksand, när man gästade Växjö bara två dagar senare.

Där gjorde Leksand en ganska bra förstaperiod, vilken man kom ifrån med 1-1 på tavlan, efter att Växjös lån från Mörrum i Hockeyettan, Marcus Paulsson, gjort 1-0 och Oscar Lang krigat in kvitteringen i slutet av perioden.

1-1 är ändå helt okej på bortaplan. Det är t.o.m. ganska bra, men i andra perioden rann det iväg och precis som i första perioden mot Djurgården så var det slarv som bäddade för alla tre Växjömål som det till slut blev.

Marcus Sylvegård, Pontus Holmberg och Casey Bailey var det som gjorde målen för hemalaget och Juvonen hade inte mycket att göra på något av målen, då han inte fick någon som helst hjälp av sina backar.

När Jacob Micflikier sedan inledde tredje perioden med att göra 5-1 efter 01:17, ja, då var den här matchen också helt körd.

5-1 blev också slutresultatet och det, i kombination med att Linköping som sagt öser på och plötsligt har tre raka segrar, + att Oskarshamn skrällvann i Skellefteå med 6-3, gör att Leksand nu är sist igen, 2 poäng bakom Oskarshamn och 7 poäng bakom LHC. LHC har dock en match mer spelad, så i bästa fall kan det vara 4 poäng upp till "Cluben" nu...

Samtliga resultat i de här båda omgångarna, + de matcher som spelats utöver:
Leksand - Djurgården 2-4
Oskarshamn - Malmö 1-5
Färjestad - Växjö 3-4 SD
Frölunda - Brynäs 8-4
Örebro - Luleå 3-2
Linköping - Rögle 5-1

Växjö - Leksand 5-1
Linköping - Färjestad 1-0
Skellefteå - Oskarshamn 3-5
Rögle - HV71 1-4
Brynäs - Luleå 1-3
Djurgården - Örebro 4-1
Frölunda - Malmö 4-3

HV71 - Linköping 1-4
Rögle - Skellefteå 4-0

LHC åker alltså först ner till Jönköping och spöar värsta rivalen med 4-1. Det känns som LHC alltid vinner i Jönköping, så det kunde man ju ge sig fan på att de skulle göra nu också. Sedan vinner de stort hemma mot Rögle och så håller Jacob Johansson nollan mot Färjestad. Ett Färjestad som är inne i en riktig formsvacka, även om man fick med sig 1 poäng hemma mot Växjö. Där såg man dock ut att vara på väg mot 3 poäng, men två sena mål av Växjö, efter 15:03 och 17:02, gjorde att man tappade matchen och bara fick med sig 1 pinne, när Ilari Melart avgjorde för Växjö efter 02:20 av förlängningen.

Oskarshamn var bättre än Malmö i första perioden, mycket bättre, men sedan trampade Malmö igång och vann till slut enkelt. Sedan studsade Oskarshamn dock tillbaka och tog en riktigt fin bortaseger i Skellefteå. John Dahlström gjorde 4-3 för IKO efter 19:23 i tredje perioden och sedan satte Johannes Salmonsson 5-3 i öppen kasse. Snyggt av Oskarshamn, men det är en sådan grej som bara inte händer i Leksand. Vinner Leksand, då förlorar man nästa match ändå. Man bygger liksom aldrig vidare på en seger och man studsar aldrig tillbaka efter ett rejält nederlag. Det är faktorer som gör att det just nu känns väääldigt nära ett kval för Leksands del. Det är inte mycket som talar för att man ska lyckas vända det här, just med tanke på det jag nyss skrev, att man liksom aldrig lyckas bygga sviter av segrar. Det är så klart oroande...

Frölunda har två fullsatta hemmamatcher och man vinner båda. Först hela 8-4 mot Brynäs och så 4-3 mot Malmö. Frölunda öser på, precis som Djurgården. Först då som sagt 4-2 borta mot Leksand och så 4-1 hemma mot Örebro. Ett Örebro som vände 0-2 till 3-2 mot serieledande Luleå i omgången innan. Riktigt starkt av Örebro, men svajigt av Luleå och Joel Lassinantti, som där släppte 3/6 skott förbi sig i tredje perioden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0