Väldigt tveksamt mål avgjorde i Linköping och nu får Leksand förbereda sig på kval...

Sista halmstrået för att kanske, kanske undvika kval var det när Leksand gästade Linköping och Saab arena i torsdags. Vid seger skulle poängdifferansen vara densamma igen som innan den här veckan startade, d.v.s. 7 poäng bakom LHC, vid förlust skulle det vara hela 13 poäng upp.

Leksand har haft det förtvivlat svårt i Saab arena under de senaste säsongerna när man varit uppe i SHL. Oftast har det blivit storförlust och jag tror inte man har vunnit där sedan säsongen 2005/06. En poäng i och med en suddenförlust blev det för några säsonger sedan, men annars har det varit idel hemmasegrar.

Här tycker jag dock Leksand, precis som första mötet lagen emellan i Saab arena den här säsongen, gjorde en bra förstaperiod och precis som den gången var det också ledning med 0-1 efter perioden, när Spencer Abbott, som var tillbaka igen, hittade nätet efter 18:17. innan dess hade man även ett stolpskott och man vann skotten med 7-4, så med lite mer medstuds hade det kunnat vara mer än ett måls ledning.

Ytterligare en stolpträff hade man i upptakten av andra perioden, men istället var det LHC som i momentet efter kunde kvittera till 1-1 genom Broc Little. Då hade det gått 38 sekunder av andra perioden och det var precis den starten av perioden man inte behövde.

Leksand skulle dock få chansen i inte mindre än 4 minuter i powerplay, precis som mot Malmö. Då var det Jesper Jensen som drog på sig två raka tvåminutare innan han knappt en hade kommit ut på isen igen. Här var det först Simon Lundmark som åkte ut efter 05:05 och sedan hann LHC bara vara fulltaligt i 6 sekunder innan Hampus Larsson åkte ut för en ny holding.

4 minuter i spel fem mot fyra alltså och då är det klart det ska vara mål, men det blev det inte, inte den här gången heller. Powerplayeffektiviteten är bedrövligt dålig, även om det var bättre här än tidigare.

Någon utdelning fick man dock inte och istället kunde LHC göra 2-1 efter 19:53 i andra perioden, alltså 7 sekunder från paus och det var så jäkla onödigt! Leksand hade pucken under kontroll i egen zon med typ 10 sekunder kvar, men man slog inte ut den ur zon och då fick Jaakko Rissanen tag i den och gjorde ett väldigt, väldigt tveksamt mål fram till 2-1.

Målet videogranskades, men godkändes. Tittar man på reprisen så är nästan hela han ine i målgården, men ändå dömmer man mål, för det var inte det man tittade på. Det var nämligen huruvida det var spark eller inte. Rissanen sätter fram skridskon och styr in pucken, alltså inte spark, och då ska det mycket riktigt vara mål, men det märkliga är att man inte dömmer bort det för spelare i målgården. Tittar man på flera andra mål den här säsongen som har dömts bort just p.g.a. detta, så har det varit betydligt mindre av spelaren som varit inne i målgården än vad det var nu, ändå godkändes det här målet. Väldigt märkligt och det blev väldiga protester från blåvitt håll runtom i arenan och det kan man förstå...

Underläge 2-1 inför tredje perioden var det i vilket fall, men precis som första perioden så tycker jag ändå man gör det bra i tredje. Man snurrar på, men kommer sällan till riktigt bra lägen. Kvitteringen var dock inte långt bort, men återigen har man inte marginalerna med sig. Pucken tog i ribban precis i slutsekunderna av matchen, men inget mål och LHC kunde alltså vinna matchen med 2-1. Det där väldigt, väldigt tveksamma målet blev alltså helt matchavgörande...

Surt så in i helvete att förlora på det sättet och på ett sådant mål, när jag ändå tycker man gör en bra match. Nu är det 13 poäng upp till LHC över sträcket med tolv matcher kvar att spela och då är det bara att rikta in sig på kval skulle jag säga, för det finns inte en chans i världen att vi tar in 13 poäng på tolv matcher. Nej, det blir kval, den här säsongen också och det är bara att hoppas att det inte blir Björklöven vi får möta där. Löven går fram som en ångvält i Hockeyallsvenskan och kommer slå poängrekordet, som jag tror Leksand har med 109 poäng. Löven har 106 poäng i nuläget och kan tangera 109 ikväll (lördag), när man möter Tingsryd hemma. Gör man inte det då har man ändå sex matcher på sig att ta 4 poäng eller mer för att slå rekordet, så nej, Björklöven vill vi absolut inte ha i ett kval...

Torsdagens samtliga resultat:
Linköping - Leksand 2-1
Oskarshamn - Malmö 3-4 str
Brynäs - Luleå 5-1
Djurgården - Växjö 4-1
Frölunda - Örebro 5-3
HV71 - Rögle 3-5
Färjestad - Skellefteå 0-3

Malmö har nu mött båda bottenlagen i Leksand och Oskarshamn inom loppet av några dagar och enligt MrMadhawk så är IKO ett bättre lag än Leksand just nu. I tisdags, när Malmö gästade Tegera arena, var det Malmö som styrde matchen. Det gjorde man tydligen inte här på samma sätt och Oskarshamn lyckades också knipa 1 poäng, efter att man hämtat upp 0-2 till 2-2 och 2-3 till 3-3. Sedan vann Malmö ändå på straffar, men Oskarshamn gjorde ändå det som Leksand inte gjorde i tisdags, nämligen mål fram till en kvittering och därmed poäng.

Brynäs krossade imponerande serieledande Luleå med hela 5-1. Anton Rödin är stekhet och gav hemmalaget ledningen efter 13:34 i första perioden. Rödin var sedan även inne på nästa mål, som betydde 2-0. Greg Scott var sist på den pucken. Då hade det gått drygt halva matchen. Sedan gjorde John Persson 3-0 med 7 minuter kvar av matchen, Luleå reducerade några minuter senare och man plockade också målvakten, men då gjorde Brynäs 4-1 och sedan också 5-1, trots att David Rautio var tillbaka i kassen. Starkt av Brynäs!

Djurgården fortsätter att vinna och Skellefteå bröt Färjestads hemmasvit av tolv raka matcher utan förlust. Gustaf Lindvall höll nollan och Niklas Burström, Jesper Frödén och Patrik Norén gjorde målen för SAIK.

I Göteborg gjorde Frölunda både 1-0 och 2-0 i den första perioden, innan Örebro reducerade i den andra. Frölunda dundrade dock in två mål till och ställningen var 4-1 inför den tredje perioden och Örebro bytte målvakt. Då höll Örebro på att äta ikapp det, för man reducerade både till 4-2 och 4-3, men nådde aldrigg hela vägen fram, uitan Frölunda kunde till slut göra 5-3 i öppen kasse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0