Publikfest i Tegera, en bra match, men inga poäng

Leksand ligger sist i SHL och hade inför gårdagens match, som var den sista innan landslagsuppehållet den kommande veckan, 7 poäng upp till LHC på säker mark över sträcket. Trots det var det nästan fullsatt i tegera arena. 7298 personner hade letat sig till arenan. Det är faktiskt imponerande och det är i sådana stunder jag, trots att det går fruktansvärt tungt rent sportsligt, sträcker på mig lite extra av stolthet, för det är fan ingen annan klubb i det här landet som hade mäktat med detta! Att fylla arenan sånär som på några hundra personer, trots att det går emot och laget radar upp förluster och trots alla motgångar både laget och fansen fått utstå under de senaste 20 åren. Det är häftigt!

Matchen igår var, likt den mot Färjestad i torsdags, egentligen ingen dålig match. Leksand gjorde det tvärtom ganska bra, men ändå räcker det inte till. Frölunda vinner matchen med 4-2.

Skillnaderna är att Frölunda sätter dit sina chanser, gör 2/4 mål i powerplay och sista målet i öppen kasse, medan Leksand inte gör mål i powerplay och inte sätter dit sina chanser. Annars stod Leksand upp bra mot topplaget Frölunda.

Det stod 0-0 efter första perioden och 6-6 i skott. En jämn period som Leksand inte alls ska vara missnöjda med.

i andra perioden fick man ett boxplay nästan omgående, när Lucas Nordsäter åkte ut redan efter 20 sekunder. Då gjorde Frölunda 1-0 i powerplay och det var femte målet Leksand släppte in på de sju senaste boxplayen...

När Daniel gunnarsson sedan åkte ut för en väldigt diskutabel hakning gjorde Frölunda typiskt nog också 2-0. Innan dess hade Leksand tagit över och tryckte på för en kvittering. Känner ni igen mönstret? Det var samma sak mot Färjestad också, Leksand gör det bra, snurrar på och skapar chanser, men gör inte mål och istället gör motståndarna mål...

Med knappt 2 minuter kvar av andra perioden kunde Simon Hjalmarsson också göra 3-0 och där kändes det väl lite som att matchen dog.

i tredje perioden stängde Frölunda ner händelserna bra och lät inte Leksand komma in på mål och skapa särskilt många farligheter, inte förrän ryan Lasch åkte ut efter 12:01. Då kunde faktiskt Daniel Gunnarsson spräckaa nollan och göra 1-3!

Sedan blev det faktiskt spännande på riktigt när Martin Karlsson tryckte in 2-3 med 17:57 på klockan. Det återstod alltså drygt 2 minuter och plötsligt var Leksand bara ett mål bakom. Det var definitivt ingen omöjlighet, men icke. Frölunda kunde göra 4-2 i öppen kasse efter 19:09 och Leksand kunde därmed inkassera ännu en "hedersam förlust", för vilken gång i ordningen vet jag inte...

Det enda att glädjas åt var att Oskarshamn och LHC också förlorade, så ställningen i botten är fortsatt oförändrad. Oskarshamn är 4 poäng före Leksand och LHC är 7 poäng före.

Nu väntar då som sagt ett landslagsuppehåll och nästa match är hemma mot Malmö tisdagen den 11 februari. Därefter möter man LHC borta två dagar senare. Malmö har Leksand faktiskt tagit 6/6 poäng mot den här säsongen, så låt oss verkligen hoppas att det fortsätter på det spåret! Sedan blir matchen mot LHC en ren måstematch. Förlust där och vi kan nog förbereda oss på ett kval om knappt två månader, vinst där (och mot Malmö, samtidigt som LHC förlorar borta mot Frölunda) så är vi bara 1 poäng bakom! Snacka om viktiga matcher!!!

Gårdagens samtliga resultat:
Leksand - Frölunda 2-4
Rögle - Oskarshamn 5-3
Skellefteå - Linköping 3-2
HV71 - Växjö 5-0
Färjestad - Örebro 3-1
Brynäs - Djurgården 0-1
Malmö - Luleå 1-3

Oskarshamn gjorde 0-1 sent i första perioden och drygade sedan ut till 0-2 genom ett väldigt märkligt mål. En Rröglespelare bakom mål skulle starta ett uppspel, men lade pucken i ryggen på Christoffer rifalk och in i eget mål. Rögle tog timeout och kunde sedan reducera efter 16:36 i andra och kvittera efter 19:46. Sedan gjorde man två snabba mål efter 11:44 och 12:18 i tredje perioden. Sedan gjorde man 5-2 i öppen kasse och även om Oskarshamn reducerade efter 18:15 så var det aldrig någon fara på taket.

Skellefteå hade 2-0 efter den andra perioden och ökade på till 3-0 i tredje, innan LHC kunde reducera till 3-1. Sista reduceringen, fram till 3-2, kom med bara 23 sekunder kvar, så Skellefteå var aldrig riktigt hotade, även om det så klart kan hända mycket på 23 sekunder. Det gjorde det sådan tur var inte här och LHC's vinstrad stannade vid tre segrar.

Michael Hagas 0-1-mål efter 08:50 i tredje perioden i Gävle blev matchavgörande. Niklas Svedberg höll nollan och det var ett styrkebesked av Djurgården, som nu parkerar på fjärde plats i tabellen med 66 poäng, passerar Örebro på bättre målskillnad, +10 mot +1. Sedan är det bara 2 poäng upp till Frölunda och 4 poäng upp till Färjestad, men sedan är det ytterligare 9 poäng upp till Luleå, som bara kör. Man vinner allting och toppar tabellen i överlägsen stil. Man har gjort 113 mål, vilket är långt ifrån flest i serien, Färjestad har gjort 130, men man har bara släppt in 70 mål. Det är 17 färre än Frölunda, som har släppt in näst minst mål. I snitt är det 1,84 mål/match mot Frölundas 2,29 mål/match. Det är alltså, i snitt, 0,45 mål, nästan ett halvt mål mindre/match. Det är ändå ganska mycket. Imponerande av Luleå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0