Ny tränare och drömmotstånd hjälpte inte för Leksand - Nu är kvalet nära...

Omstart av SHL efter landslagsuppehållet och det mot ett malmö som Leksand hade tagit 6/6 poäng mot tidigare under säsongen, det enda lag Leksand inte tappat poäng mot. Dessutom blev klubben till slut tvungna att agera när inget annat har hjälpt.

"Tjommes" tänk om långsiktighet och kontinuitet gillar jag, men det får inte gå till överdrift heller och nu fick då Roger Melin till slut gå under uppehållet. Roger ska ha all cred för det han fick laget att prestera under förra säsongen, men i år har han inte fått ut det här lagets fulla potential, det är jag nästan helt säker på.

In i båset kliver nu istället "tuffe Uffe", Ulf Samuelsson.

Skulle det då bli omedelbar effekt, dessutom mot drömmotståndet såhär långt under säsongen?

Svaret var nej.

Malmö inledde matchen klart bäst, men ändå var det Leksand och Fredrik Forsberg som kunde göra 1-0 knappt halvvägs in i första perioden.

Malmö kvitterade efter 10:38 och ställningen var också 1-1 efter den första perioden. Spelmässigt var det dock övertag för Malmö, men  Janne Juvonen storspelade och var en stor orsak till det oavgjorda resultatet.

i andra perioden var det också Leksand, genom Daniel Olsson-Trkulja, som direkt på tekning smällde till och det var 2-1!

2-1 var också ställningen efter två spelade perioder, en andraperiod där Leksand klart lyft upp spelet, en jämn period som Leksand alltså vinner med 1-0.

I tredje perioden rasade det dock. Inte så att det rann iväg, men Leksand fick med sig inte mindre än tre raka utvisningar. Vad händer då? Malmö gör 2-2, i boxplay, Leksands sjätte mål man släpper in i den spelformen den här säsongen...

Det var i den andra utvisningen, den som Jesper Jensen drog på sig när han hoppade in på isen innan tiden för hans första utvisning var över. Snacka om gratisutvisning och ett gyllene läge att göra 3-1, men då släpper man alltså in 2-2 istället...

Leksand fick ju dock då fortsätta i powerplay, utan utdelning, men minuten efter att Malmö blivit fulltaliga på nytt åkte Emil Sylvegård ut för en boarding och Leksand fick därmed sitt tredje powerplay på 5 minuter i tredje perioden, men icke. Inget mål där heller och istället var det naturligtvis Malmö som på något jävla sätt kunde göra 3-2 minuten efter att man blivit fulltaliga. Janne Juvonen, som annars varit strålande, räddade inte mindre än tre gånger om, innan pucken till slut tog på en Malmöspelare i form av Johan Olofsson, så klart, släkten är värst, och 3-2 var ett faktum.

3-2 för Malmö blev också slutresultatet och Leksand lyckas återigen förlora, trots mängder av chanser i powerplay och en storspelande målvakt. Dessutom skräller LHC och vinner med 3-1 nere i Göteborg. Det gör att det nu är 10 poäng upp till LHC över sträcket och det finns inte en chans i helvetet att Leksand tar in det på de tretton matcher som återstår. Vi kan nog med andra ord slå fast att det blir kval även i år och det är ju, som vi vet, ingen munter statistikläsning. Fem negativa kval under 2000-talet, fem gånger har man åkt ur. 100% av alla negativa kval under de senaste 20 åren har alltså slutat med att Leksand har åkt ur, så det känns ju allt annat än bra och det var ju inte såhär det skulle bli den här veckan. Vi ville ju se 6 poäng mot Malmö och LHC, samtidigt som LHC skulle förlora ikväll och på torsdag. Då hade det bara varit 1 poäng upp. Nu kan det, som minst, vara 7 poäng upp, om vi vinner på torsdag. Som sämst är det 13 poäng upp och då är det bara att scouta topplagen i Allsvenskan, tyvärr...

Kvällens samtliga resultat:
Leksand - Malmö 2-3
Frölunda - Linköping 1-3
Örebro - Oskarshamn 4-2
Djurgården - Färjestad 5-4 str
Brynäs - HV71 4-3 str
Skellefteå - Luleå 4-1
Växjö - Rögle 0-4

Leksand och Oskarshamn förlorar, LHC vinner. Då är LHC alltså då som sagt 10 poäng före Leksand, 8 poäng före Oskarshamn. Bottenstriden är på god väg att avgöras här och nu...

Skellefteå hade 3-0 innan Luleå kunde reducera. Det var dock inget snack om saken och Skellefteå tog en oerhört stark och viktig seger över ärkerevalen.

Ett annat lag som gjorde en stark match var Djurgården, som hämtade upp både 0-2, 1-3 och 3-4 till 4-4 och sedan seger på straffar med 5-4. Riktigt starkt av Djurgården!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0