Nionde gången Leksand blir nollade den här säsongen...

Matcherna duggar tätt nu och bara två dagar efter den minst sagt tunga och bittra förlusten i Linköping så var det dags för ny hemmamatch, då mot serieledande Luleå, ett lag som Leksand haft väldigt svårt för under säsongen. Luleå hade vunnit alla tre möten lagen emellan och hade en målskillnad på 11-3.

Här var det lite som att energin hade gått ur Leksand efter förlusten två dagar tidigare och som att man inte riktigt var där och Luleå tog ledningen efter knappt halva första perioden genom Daniel Sondell. Överlag var det en väldigt svag förstaperiod av Leksand, där man i stort sätt inte skapade något alls och Luleå vann skotten med hela 14-5. Axel Brage var orsaken till att det "bara" stod 0-1 på tavlan.

Brage skulle dock stå för en ordentlig bjudning i andra perioden, en period som Leksand kom ut med en helt annan intensitet i. Man tog faktiskt över matchen ganska ordentligt och även om man inte skapade jättemånga superchanser så höll man ändå i pucken och sköt på mål, vilket också skotten visar, 12-5.

Kontrasten var ungefär som i första matchen lagen emellan i Tegera arena den här säsongen, tidigare i november, där Leksand gjorde en av sina bästa perioder den här säsongen i första perioden, gjorde allt rätt, utom mål. Den gången kändes det nästan ofattbart att det istället var Luleå som hade 0-1 efter den perioden. Sedan kom Luleå ut och dominerade resten av matchen rejält.

Här var det Luleå som hade första perioden, men Leksand som kom igen i andra. Trots det var det 0-2 på tavlan efter två spelade perioder, efter den där jättetavlan av Brage.

Det var ett väldigt märkligt mål, där pucken grävdes fram nere i sarghörnet och skickades på mål från nästan ingen vinkel alls. Brage var rätt plasserad, men på något sätt gick pucken ändå i mål. Det var som att pucken nästan gick under honom, trots att han var nere längs isen. Ett väldigt märkligt mål och så typiskt ett lag i motgång. Man släpper in "skitmål" och har inga marginaler med sig. Här hade man ett skott i stolpen som närmst, men inget mål.

Leksand fick dock en kanonstart på tredje perioden, trodde alla, för efter knappa minutens spel reducerade Sebastian Wännström till 1-2, men icke. Hrivik var tydligen där och petade lite på Lassinanttis klubba, målet videogranskades och dömdes bort. Det får man så klart inte göra, men med tanke på LHC's mål som godkändes och blev helt matchavgörande bara ett par dagar tidigare så är det väldigt, väldigt märkligt...

Hursomhelst, ingen reducering och som ett brev på posten kom istället 0-3 från Luleå bara sekunder senare och istället för 1-2 var matchen helt död...

Efter det baklängesmålet orkade Leksand aldrig resa sig och resten av matchen blev mest en transportsträcka för Luleå mot 3 poäng.

För Leksand var det sjunde raka förlusten och "Tuffe-Uffe" har ännu inte fått vinna efter tre matcher i klubben. Man har förtvivlat svårt att göra mål och det släpper inte. På Uffes tre matcher här nu har man skjutit 74 skott och gjort mål på 3. Det ger en måleffektivitet på 4%. Det gör alltså att man måste sjuta i stort sätt 50 skott för att göra två mål och då blir det naturligtvis väldigt svårt att vinna hockeymatcher. Samtidigt slarvas det bakåt och bjuds på alldeles för enkla målchanser för motståndarna, som så klart är effektiva och gör mål. Allt går liksom emot och man får absolut ingenting gratis och för tredje gången den här säsongen blir man nollade av Luleå. Luleå vinner alltså de interna mötena lagen emellan med 4-0 i matcher, 12-0 i poäng och förkrossande 14-3 i målskillnad...

Det enda glädjande den här dagen var att LHC och Oskarshamn också förlorade. Det gör att det fortfarande är 13 poäng upp till LHC över sträcket, men det är knappt intressant längre, för det kommer Leksand ändå inte att ta in. Nu gäller det bara att hitta någon form av stabilitet och självförtroende inför kvalet, en uppgift som är nog så tuff när det inte har låssnat på de inledande 41 matcherna. Hur ska man då få det att låssna nu? Det är en bra fråga...

Lördagens samtliga resultat:
Leksand - Luleå 0-3
Oskarshamn - Växjö 3-5
Linköping - HV71 2-4
Rögle - Frölunda 4-3
Malmö - Djurgården 5-1
Örebro - Skellefteå 2-4
Färjestad - Brynäs 5-2

Växjö gjorde först 0-1 och sedan 0-2 på straff i första perioden, innan Oskarshamn missade en straff några minuter senare. IKO reducerade dock och i tredje perioden kom också kvitteringen. Några minuter senare gjorde man också 3-2, men tack och lov kunde Pontus Holmberg kvittera bara 38 sekunder senare och så gjorde Casey Beiley 4-3 med 04:39 kvar att spela. Det höll man i och gjorde 5-3 i öppen kasse. Tur för Leksand.

Tur för Leksand var det också att LHC tappade en tvåmålsledning och där HV71 och Linus Fröberg kunde avgöra med 17:21 på klockan i tredje perioden. Tungt för LHC, men det gör absolut ingenting.

Rögle är och kommer bli riktigt farliga i slutspelet, för här hade man hela 4-1 på Frölunda, innan bortalaget kunde reducera två gånger om i tredje perioden. Hela vägen fram nådde man dock inte och Rögle tog en tung hemmaseger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0