Förlustsviten bruten, powerplay levererar och Brage håller säsongens första nolla!

Oskarshamn har Leksand haft förhållandevis lätt mot under den här säsongen, man har 6-3 i poäng och 8-7 i målskillnad. Det har blivit varsin hemmaseger med 4-1 och så vände ju Leksand som bekant 2-0 till 2-3 nere i Oskarshamn senast. Det var också senast Leksand ö.h.t. vann en hockeymatch...

Sedan dess har det blivit nio raka förluster, men senast mot Djurgården fanns en del positivt att bygga vidare på, inte minst powerplayspelet, där man gjorde ett mål i den spelformen och fler skulle det bli här.

1-0 för Leksand var nästan en kopia av kvitteringen fram till 1-1 senast mot Djurgården. Ritola och Trkulja skymde framför kassen, pucken gick från Abbott till Gunnarsson till Sackrisson, som nöp till direkt och pucken satt i nät bakom Oskarshamns nyförvärv i kassen, Richard Bachman.

Oskarshamns målvaktssituation är förövrigt lite rolig. Man hade ju tidigare Tex Williamsson och Fredrik Pettersson-Wentzell. När man plockade in Bachman blev det PW som sökte sig vidare, men i samma veva fick man Tex skadad och Bachman var inte spelklar. Då stod man plötsligt helt utan målvakter och tvingades låna in Daniel rosengren från Almtuna med Marcus Hellsmed som backup. Rosengren har dock gjort det bra i de båda matcher han hann stå, men nu var Bachman alltså spelklar, men fick kapitulera efter 08:04.

Leksand vann skotten med 8-7 i första perioden, men det kändes som man hade ett betydligt större spelövertag än så. Oskarshamn hade nästan ingenting kändes det som och när Nicklas Heinerö åkte ut för "delaying the game" small det igen. Den här gången var det Sebastian Wännström som höll sig framme vid bortre stolpen och sopade in 2-0 för Leksand efter 14:35!

väldigt skönt att gå till pausvila med tvåmålsledning! Det har inte hänt allt för många gånger den här säsongen.

i andra perioden växte Leksands skottövertag till 10-4 i perioden och totalt 18-11. Oskarshamn hade dock sina chanser att krypa närmre, men hemmalaget spelade kompakt och hjälpte verkligen Axel Brage, som klev in mellan stolparna mitt under matchen senast mot Djurgården och fick förnyat förtroende här, till att freda sin kasse. Hans nolla var intakt även efter den andra perioden, santidigt som Leksand hade utökat ledningen till 3-0, också det målet i powerplay. Marek Hrivik hittade nätet för första gången efter att han kom tillbaka från sin skada och därmed var det 1+1 på Hrivik i matchen, då han även fick en ass på Wännströms 2-0-mål.

Hriviks kasse innebar dagens tredje mål i powerplay, tre mål på fyra försök, och äntligen kanske powerplayspelet börjat låssna lite!

Oskarshamn försökte och försökte i tredje perioden, men kom ingenstans. Precis som tidigare gjorde Leksand det bra, hjälpte Brage och spelade tight. Brage motade alla 22 skott och höll därmed säsongens första nolla! Snacka om revansch för hans mindre lyckade insats för en vecka sedan mot Luleå och tänk om Brage är på väg in i zonen igen, ni vet, den där zonen han var i under kvalet förra våren och var sådär omänskligt jäkla bra, det skulle vara drömmen!

Leksand vinner alltså med 3-0, Brage håller nollan, powerplay levererar och LHC förlorar. Det gör att Leksand nu är 1 poäng bakom Oskarshamn och 14 poäng bakom LHC. LHC är fortfarande inte rimligt att ta sig förbi, men Oskarshamn är definitivt rimligt och förhoppningsvis sker det redan den kommande veckan, då Leksand först gästar Frölunda på tisdag, innan Växjö kommer till Tegera på torsdag och så åker Leksand upp till Skellefteå på lördag. Oskarshamn tar först emot Färjestad på tisdag, gästar sedan Luleå på torsdag och gästar sedan Djurgården på lördag. Känns som Oskarshamns chans till poäng är på tisdag. Leksands största chans är självklart på torsdag, men med tanke på vilken form Frölunda är i för tillfället finns kanske t.o.m. en hyfsad chans även på tisdag.

lördagens samtliga resultat:
Leksand - Oskarshamn 3-0
Växjö - Linköping 2-1
Brynäs - Frölunda 4-2
HV71 - Malmö 3-2
Luleå - Färjestad 4-1
Örebro - Djurgården 5-2
Skellefteå - Rögle 4-3

Viktor Fasth hade ingen lyckad kväll senast mot Rögle, då Ängelholmarna vann med 5-1. Då fick Viktor Andrén chansen här och tog den. Han motade 23/24 skott och stannade på en räddningsprocent av 95,83%. Starkt jobbat och viktigt för Växjö, som därmed håller undan för Brynäs i tabellen.

Brynäs är nämligen bara 3 poäng bakom Växjö. Man har verkligen fått effekt efter att Magnus Sundkvist fick lämna och här blev det en ny seger, när Frölunda besegrades med 4-2. 1+1 på Anton Rödin och Emil Molin, som gick från Malmö till Brynäs tidigare under säsongen, gjorde sitt elfte mål.

Skellefteå vann till slut en väldigt svängig match mot Rögle. Ett styrkebesked av Skellefteå. 2+1 på jocke Lindström, 1+2 på Robin Alvarez och 1+1 på Oscar Möller. Det var Alvarez som inledde målskyttet efter 05:28 i andra perioden och därefter utökade Skellefteå till 2-0 innan Rögle gjorde två snabba mål i slutet av andra, 1-2 efter 17:23 och 2-2 efter 19:15. Sedan gjorde man också 3-2 efter 05:31 i tredje, men Skellefteå vänder alltså tillbaka och kvitterar efter 12:14 och gör 4-3 efter 17:38. Starkt!

Luleå tar en oerhört viktig seger och ett stort steg närmre att vinna grundserien säsongen 2019/20. 4-1 mot Färjestad är starkt och nu är man 10 poäng före just Färjestad, som trots förlusten är tvåa, 1 poäng före Rögle och 2 före Skellefteå, som har segöat upp på fjärde plats. Det är dock oerhört jämt där bakom Luleå, för mellan Färjestad på andra plats ner till Örebro på åttonde, är det bara 6 poäng. Mycket kan med andra ord fortfarande hända och det är några väldigt intressanta veckor vi nu har framför oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0