Säsongens hittills svagaste insats

Tyvärr blev det förlust igår igen, när Växjö kom på besök till ett nästan fullsatt Tegera arena och Leksand har därmed hastigt och lustigt tre raka förluster och återfinns nu på en elfte plats i tabellen.

Som Växjö hade startat den här säsongen, med en seger på sju matcher, var det nästan som upplagt för en hemmaseger. Växjö är givetvis aldrig ett lag man bara går in och hämtar poäng mot, men är det någon gång man ska göra det så är det när de är nere i en sådan svacka som i inledningen av den här serien.

Så blev det alltså inte.

Leksand öppnade visserligen matchen bra och hade 6-0 i skott, innan Växjö vände på spelet och Erik Josefsson gjorde 0-1 efter 04:42.

I andra perioden ökade Växjö på till 0-2 och när man sedan också gjorde 0-3 i tredje perioden så var matchen avgjord.

Patrik Sackrisson reducerade visserligen för Leksand, men närmre än 1-3 kom man aldrig och Växjö tog därmed en väldigt viktig seger.

Det kändes inte alls som att Leksand kom upp i samma nivå och klass som tidigare matcher. Då har det ändå känts som att spelet har varit bra och att det lika gärna kunde ha blivit poäng i de matcher där det inte blivit några poäng. Spelet har helt enkelt ändå varit bra. Det var det inte här och powerplayspelet fortsätter inte minst att vara riktigt trögt. Här hade man inte mindre än sex powerplay under matchen, men inga mål i den spelformen och minns jag rätt så ligger utdelningen där nu på under 7%. Det är givetvis inte bra, så där har man definitivt att jobba på.

Nästa match för Leksand är Färjestad borta. Ett Färjestad som fullständigt pulveriserade Oskarshamn igår när man tog största segern i SHL/Elitserien sedan 1987, när man vann med 12-0!

Det kommer naturligtvis bli en väldigt tuff nöt för Leksand att knäcka på torsdag och poäng där känner jag mest är en bonus, men nästa lördag däremot, då kommer jumbon i tabellen, LHC, på besök till Tegera och där ska det vara 3 poäng!

Örebro - Skellefteå 5-1

Det som sticker ut här är som sagt Färjestads kross av Oskarshamn. Stackars IKO. Det var 7-0 redan efter första perioden, 4-0 efter 09:09 och redan där hade bortalaget bytt målvakt. Det gjorde man redan efter 3-0, när Fredrik Pettersson-Wentzel hade släppt in 3/5 skott han hade fått på sig. Tex Williamsson hade dock ingen bättre lycka den här eftermiddagen och han stannade till slut på en räddningsprocent av 70%.

Brynäs är ett annat lag i begynnande kris. Här ledde HV med 3-0 redan efter första perioden och inte förrän i slutet av tredje, när HV redan hade betryggande 4-0, lyckades hemmalaget göra mål. Nej, Brynäs har också stora problem.

Det har även LHC, men här gjorde man faktiskt en hyfsad insats och fick med sig en pinne från matchen mot Malmö. Man är dock fortfarande sist i tabellen, på samma poäng som Växjö, 6, men med sämre målskillnad, -16 mot -10.

Stora problem har däremot inte Rögle, som här på nytt står för en urstark insats när man vinner inför över 11 000 åskådare i Scandinavium. Christofffer Rifalk var sådär bra som han var i Oskarshamn förra året, hade 95,65% i räddningsprocent och framåt var det Dennis Everberg som gjorde båda Rögles mål, det matchvinnande målet med 10:30 på klockan i tredje perioden. Ruggigt stabilt av Rögle, som nu toppar tabellen på 19 poäng, 4 före just Frölunda på andra plats. Vem hade trott det innan säsongen drog igång?