Riktigt uselt mot LHC

Nej, det vill sig inte för Leksand just nu. Precis som mot Växjö förra lördagen så kom man inte alls upp i nivå när LHC gästade under gårdagen och det är givetvis oroande.

Jag skrev igår att om Leksand bara gör jobbet och kommer upp i samma nivå som man har haft och visat upp i alla matcher, utom den mot Växjö förra lördagen, då skulle man lätt ta 3 poäng igår.

så blev det inte.

Man fick visserligen en kanonstart när en studsande puck signerad Oskar Lang letade sig in bakom Jonas Gustavsson i Linköpingskassen redan efter 03:33.

Den ledningen stod sig dock inte särskilt länge, för bara 01:32 senare kunde Olle Lycksell kvittera för LHC, efter slarv i Leksandsförsvaret.

LHC kunde också ta ledningen innan Marek Hrivik, som utan tvekan var en av, för att inte säga den bästa, i Leksand den här martchen, helt på egen hand ordnade en straff. Slovaken kliver fram i match efter match och leder verkligen det här laget.

Han tog själv hand om straffen och satte den snyggt fram till 2-2, efter att han störtat mot mål, fått tre bortaspelare mot sig och rivits ner.

Efter den kvitteringen och även innan densamma, var det Leksand som var det bättre laget och skapade klart mest. Det hade inte varit orättvist om det hade stått 4-2 på tavlan efter den första perioden. Därför kändes det väldigt ologiskt och inte alls rättvist när LHC istället, från ingenstans, gjorde 3-2 ett par minuter från paus.

Var det ledningsmålet för LHC allt annat än rättvist så var det definitivt rättvist när Andrew Gordon utökade ledningen till 4-2 drygt 5 minuter in i andra perioden.

Den andra perioden kan nog varit den klart sämsta den här säsongen. Det var inte mycket som stämde där och även om skotten "bara" slutade 9-12 så var LHC flera storlekar större än Leksand. Man var först på i stort sätt allting och det såg stundtals ut som att Leksand spelade boxplay.

Att det bara var underläge med 2-5 efter den andra perioden ska Leksand tacka Janne Juvonen för. Juvonen klev in mellan stolparna i den andra perioden och kan absolut inte klandras för målen bakåt. Det är snarare försvarsspelet som brister och det ordentligt. Det märks att Leksand saknar tre av sina tilltänkta nyckelbackar, om vi säger så...

Mattias Karlsson opererade sig ju innan sommaren och har rehabat sedan dess, men närmar sig en comeback. Jonas Ahnelöv, som utan tvekan varit bästa back hittills under säsongen, utgick mot växjö förra lördagen, men det ska hbara röra sig om någon mindre skada, så han är troligen också tillbaka snart igen. Daniel Gunnarsson åkte på en handskada för ett antal matcher sedan och ligger väl lite längre från comeback än de två andra. Får Leksand tillbaka Ahnelöv och Karlsson så lär det dock göra stoor skillnad, för som det är nu väger backsidan alldeles för lätt.

Forseringen från Leksands håll uteblev mer eller mindre i den tredje perioden. Det fanns liksom inget att ta av, samtidigt som LHC faktiskt gjorde det väldigt bra. Man stängde ner matchen fullständigt, bjöd inte hemmalaget på någonting och såg till att matchen slutade 2-5 till Linköping.

det var Leksands femte raka nollpoängare och snart är man nere under det negativa kvalsträcket om det fortsätter såhär.

delar man upp de hittills spelade matcherna så blir det ännu tydligare hur laget har rasat ihop under de senaste matcherna.

På de fem inledande matcherna hade Leksand tagit 10 poäng och hade ett snitt på 2,0 poäng/match. Det är riktigt bra.

Man hade gjort 15 mål framåt och släppt in 11, varav 2 av dessa var i öppen kasse och 1 på straff, så 8 spelmål på fem matcher.

De senaste fem matcherna har man tagit 0 poäng, står kvar på 10 poäng och har då ett totalt snitt på 1,0 poäng/match, vilker inte är särskilt bra.

Man har mäktat med 12 mål framåt, men släppt in 23 mål bakåt.

Framåt är det alltså ungefär samma, något färre mål under de senaste fem matcherna jämfört med de fem första, men snittet är ungefär detsamma, 2,4 mot 3,0.

Det är bakåt det har fallerat. Här har snittet ökat från 2,2 till 4,6 mål i snitt.

Snittresultatet under de fem inledande matcherna var alltså seger med 3-2. Under de senaste fem matcherna är snittet förlust med 2-5.

Så ja, här finns att jobba på och de ledande backarna är saknade!

Nu blev det klart att man förstärker backsidan med Filip Samuelsson, Ulf Samuelssons son, efter matchen. Vet inte hur det kontraktet ser ut eller hur länge det gäller, men en backförstärkning behöver man definitivt.

Nästa match för Leksand är mot Luleå på bortais på torsdag och den lär inte bli lätt, men ska vi följa mönstret här så kommer man stäppa upp när det vankas toppmotstånd. Luleå är kanske hittills inget topp-topp-lag, man parkerar på åttonde plats med 15 inspelade poäng, men både mot Rögle, Frölunda och Färjestad gjorde Leksand bättre matcher än mot Växjö och här mot LHC, så vi får väl se...

Gårdagens samtliga resultat:
Leksand - Linköping 2-5
Skellefteå - Brynäs 4-1
HV71 - Färjestad 3-4
Djurgården - Malmö 4-0
Frölunda - Luleå 4-1
Örebro - Oskarshamn 3-2
Växjö - Rögle 1-3

Det är inte bara Leksand som förlorar. Brynäs fortsätter också att förlora och eftersom att LHC vann åkte Brynäs nu ner under det nedre kvalsteäcket. Det var inget snack om saken, Skellefteå var klart bättre.

Växjö fortsätter också att förlora och ligger nu återigen sist i tabellen med sina 6 poäng, men det är bara 4 poäng upp till Leksand på elfte plats, så det kan gå fort där. Här gjorde Växjö en ganska bra insats mot Rögle, som ändå kunde avgöra med två mål i tredje perioden signerade dennis Everberg och Kodie Curran. Starkt av Rögle, som fortsatt toppar tabellen med 24 poäng, 3 poäng före Frölunda, som också vann.

Oskarshamn ledde med 0-1 efter den första perioden, men på 01:24 i inledningen av andra perioden vände Örebro på steken och gick upp till 3-1. det var en ledning man sedan inte släppte och där ser vi hur en så liten dipp kan förstöra en hel match, för utöver den där dryga minuten gjorde Oskarshamn en helt okej bortamatch.

HV71 gjorde det som Örebro inte gjorde, nämligen tappade en 3-1-ledning. Färjestad jobbade nämligen sig ikapp och med bara 43 sekunder kvar kunde Gustav Rydahl göra 4-3 för bortalaget. Ett väldigt snöpligt slut för Jönköpingslaget, men starkt av Färjestad!

Djurgården vinner också, Niklas Swedberg håller nollan och det börjar bli ett litet glapp i tabellen efter Luleå på åttonde plats. Det är visserligen bara 3 poäng ner till Malmö på nionde plats, men det är lagen från plats nio och neråt som förlorar. Malmö går tungt, Oskarshamn går tungt, Leksand går tungt, LHC går tungt, Brynäs går tungt och Växjö går tungt. Växjö och LHC är dock två lag som borde växla upp och klättra i tabellen. Värre är det nog för Malmö, Oskarshamn, Leksand och Brynäs. Där kan vi nog ha de fyra lag som kommer slåss i botten om att undvika kval...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0