Bättre laginsats, men ny nollpoängare i Karlstad

Det blev tyvärr ännu en förlust för Leksand när man gästade Karlstad och Löfbergs arena under torsdagen, detta trots en överlag bra match, mycket bättre än den mot Växjö i lördags.

Leksand var bra med i matchen och ledde t.o.m. med 2-1 efter den första perioden. detta efter att Linus Persson gjort mål i powerplay efter 13:14 och Marek Hrivik stänkt in 2-1 för Leksand bara ett par minuter efter det.

Färjestad vann skotten med 17-6 i den första perioden och i den andra fick man också bättre utdelning. Sebastian Erixon kvitterade redan efter 01:59, men Leksand återtog kommandot 6 minuter senare, då Thomas Valkvae-Olsen gjorde sitt första mål för säsongen fram till 3-2 för Leksand.

Där var dock det roliga slut, för när de blåvita räknade fel i egen zon kunde Sebastian Erixon på nytt hålla sig framme och kvittera för Färjestad och sedan, med 2 sekunder kvar av mittakten, gjorde Marcus Nilsson 4-3 för hemmalaget. Ett väldigt onödigt mål som tyvärr också blev matchavgörande.

Leksand skapade dock en hel del framåt under den tredje perioden, men skärpan i avsluten fanns inte riktigt där och istället gjorde Färjestad 5-3 när det återstod 6 minuter att spela.

Leksand vek dock inte ner sig för det, utan plockade målvakten med hela 5 minuter kvar att spela och visst fick man utdelning för det. Johan Fransson gjorde sin första kasse för säsongen och det blev trots allt spännande mot slutet.

Det räckte dock inte hela vägen, för till slut kunde ändå Färjestad göra 6-4 i öppen kasse, vilket också blev slutresultatet.

Det var fjärde raka nollpoängaren för Leksand, men senare ikväll (lördag) kommer LHC på besök till Tegera arena och nog tusan ska det vara 3 poäng där! Det sa jag förvisso förra lördagen också, innan dåvarande jumbon, växjö, kom på besök och då vet vi ju hur det gick, så det gäller ändå att laget går ut och presterar och levererar. Gör man det som man gjorde här, då kommer det bli vinst!

Luleå - Brynäs 4-0

HV71 och Linköping möttes ju för drygt en vecka sedan och där vann HV med klara 5-0, så man kan väl säga att tränderna fortsätter att hålla i sig. LHC förlorar. Brynäs förlorar. Oskarshamn förlorar. Växjö vann ju senast, men här åker man på ett nytt nederlag när Örebro vinner med klara 4-1. Tungt för Växjö, som därmed fortfarande är kvar under det negativa kvalsträcket med 6 poäng, samma som LHC. De båda har 1 poäng upp till Brynäs. De tre lagen i botten har dessutom väldigt snarlik målskillnad, 14-30 (-16) på LHC, 17-30 (-13) på Växjö och 16-30 (-14) på Brynäs.

Leksand parkerar på elfte plats med 10 poäng och en målskillnad på 25-29 (-4).

Rögle fortsätter att vinna och det var en riktig toppmatch i Ängelholm när Djurgården kom på besök. Adam Edström gav hemmalaget ledningen efter 05:02 i första perioden, en ledning som stod sig enda in i tredje perioden, då Djurgården kvitterade efter bara 01:48. Robin Norell var det som nätade för bortalaget och sedan kunde Daniel Saar se till att Rögle änddå fick med sig bonuspoängen efter 04:32 i förlängningen. Bara för att jämföra så kan vi notera att Rögle har en målskillnad på 26-15 (+11) och Djurgården står på 29-24 (+5). Bäst målskillnad i ligan har dock inte helt ologiskt Färjestad. Man fick ju en rejäl skjuts i den statistiken i lördags och har nu en målskillnad på 41-29 (+12). Frölunda har också +12, men deras målskillnad är 31-19.

Frölunda är då ett annat topplag som här inte gjorde någon sprakande match direkt, men det räckte för vinst med 3-1. Skönt för Oskarshamn att inte bli överkörda igen, som man blev i lördags i Karlstad, då Färjestad vann med 12-0! Hade man blivit överkörda här också hade det nog kunnat sätta sig ordentligt i huvudet på spelarna, men nu förlorade man "bara" med 3-1.