Ny viktig bortaseger!

Leksand bröt äntligen sin rad av förluster när man senast vann mot Växjö, efter ett sent avgörande och en rejäl tavla av Viktor Andrén i Växjökassen och nu blev det 3 poäng igen för Leksand, när man fortsatte bortaturnén med match i Skåne.

Malmö var motståndet, ett lag som Leksand slog i premiären med 5-2, efter en exploderande tredjeperiod, där man gick från 1-2 till 5-2.

Riktigt så målrikt blev det inte här, men en blåvit seger blev det.

Första perioden var dock inte bra. Det var Malmö för nästan hela slanten. Hemmalaget vann skotten med 10-5 och radade upp målchanser mot Axel Brage, som återigen fick chansen mellan stolparna, men Brage var riktigt bra. Han var nästan lite inne i den där zonen igen, precis som han var under kvalet i våras och gjorde det så fantastiskt bra.

Därför var Brage en stor orsak till att det fortfarande stod 0-0 efter den första perioden och i den andra var det istället Leksand som i powerplay kunde ta ledningen, när Mattias Ritola lyfte över pucken till Thomas Valkvae-Olsen, som smällde in 0-1 för Leksand.

Några minuter senare var det dock kvitterat igen, när Lars Bryggman hittade en puck framför Brage och rakade in den fram till 1-1.

I tredje perioden var det dock Leksand som återtog ledningen och återigen var det i powerplay. Den här gången var det Mattias Karlsson som hittade en lucka fram till Spencer Abbott, som hittade luckan mellan Alsenfelts plockhandske och benskydd.

Malmö försökte skapa chanser mot Axel Brage, men den där riktiga anstormningen uteblev och istället var det Leksand som gjorde 3-1 med 17:31 på klockan. Ett oerhört fint ishockeymål, där Oskar Lang vann pucken i egen zon, passade över den till Filip Samuelsson, som drog den vidare till Johan fransson, som med en riktigt fin passning hittade tillbaka till Oskar Lang, som då hade åkt över hela isen och var fri med Alsenfelt. Där gjorde han inga misstag och det var 3-1 för Leksand, som sedan också satte 4-1 i öppen kasse.

Andra bortasegern på rad alltså och den totalt andra bortasegern den här säsongen. En fin avslutning innan det nu vankas landslagsuppehåll och en avslutning som gör att Leksand även klättrar förbi Oskarshamn i tabellen och upp på elfte plats med 17 poäng.

Lördagens samtliga resultat:
Malmö - Leksand 1-4
Brynäs - Frölunda 3-1
HV71 - Oskarshamn 7-1
Rögle - Linköping 2-3 SD
Växjö - Luleå 3-1
Skellefteå - Örebro 1-2
Färjestad - Djurgården 4-1

Tyvärr för Leksands del så tog nästan alla bottenkonkurenter också poäng. Brynäs vann, Växjö vann och LHC vann i sudden. Det gör att det, trots Leksands seger, bara är 2 poäng ner till LHC på jumboplatsen. Å andra sidan är det bara 1 poäng upp till Brynäs på play in-plats. Det är alltså 3 poäng från tionde till fjortonde plats, så tätt och jämnt är det minst sagt!

Positivt är ändå att Leksand nu på tre raka bortamatcher tagit 7/9 poäng och det mot bottenkonkurenter i samtliga matcher. Väldigt, väldigt viktigt! Hade man inte tagit de här poängen, då hade man varit jumbo och haft 5 poäng upp till närmsta lag och 7 poäng upp till Oskarshamn över sträcket. Nu är man istället före Oskarshamn.  och nu går man in i det här uppehållet med en positiv känsla, för att därefter möta en ny bottenkonkurent på bortais nästa torsdag, då leksand gästar Linköping och Saab arena, även det en extremt viktig bortamatch!

Till sist måste vi också bara nämna Örebro. Örebro leder alltså SHL inför det första landslagsuppehållet och efter 16 spelade matcher. Man har tagit 34 poäng och är med det 2 poäng före tvåan Rögle och 3 poäng före trean Frölunda. Vem hade trott det innan säsongen drog igång?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0