VI ÄR TILLBAKS!!!

Jajjamen, äntligen! Tredje gången gillt mot Mora och Leksand är nu tillbaka i SHL!!!

Detta efter att August Berg av alla människor avgjort i förlängningen i match 5.

Innan dess fick vi återigen se ett Mora som tryckte på i den första perioden och ett Leksand med Axel Brage i spetsen som försvarade sig på topp och det var för tredje matchen i rad 0-0 efter den första perioden.

i den andra var det Leksand som gjorde det första målet, precis som senast i Leksand. Då var det Valkvae som gjorde det, nu var det Anton Karlsson som efter 13:35 gav Leksand ledningen!

Det var också ställningen efter två spelade perioder, men i den tredje hände det grejer.

Först fick Mora återigen en kanonstart på perioden när Spencer Abbott kvitterade redan efter 30 sekunder.

Därefter var det också mora som tryckte på för ett ledningsmål, man vann skotten med 16-6 i tredje, och därför kom det kanske lite ologiskt när Thomas Valkvae-Olsen gjorde 2-1 för leksand efter 12:17.

Leksand var då alltså mindre än 8 minuter från SHL och klockan tickade snabbt för hemmalaget, som dock skulle kvittera.

Med 15:41 på klockan gick pucken som på ett snöre från Engstrand i kassen, till Ryan Johnston och vidare till unge Nils Carnbäck, som inte gjorde några misstag och det var kvitterat och 2-2 på tavlan.

Där och då vågade jag inte lyssna på slutet av matchen kan jag lova och ännu mer nervös blev jag när tredje perren var till enda och matchen gick till förlängning.

Där hade Mora först ett jätteläge att avgöra, men pucken ville inte in bakom Axel Brage och istället kom då det där redan nu legendariska målet signerat August Berg, på pass från Jesper Ollas. Berg stod parkerad vid bortre stolpen, Jeppe hittade honom och August hade bara att lägga in 3-2-pucken bakom Engstrand!

Leksands IF är därmed tillbaka i SHL igen!!!

Det är femte avancemanget på 2000-talet, 2002, 2005, 2013, 2016 och 2019.

Likheterna med 2016 är också slående. Jag vet att jag har skrivit det tidigare, men jag bara måste upprepa det.

2016:
Leksand ligger sist i Allsvwenskan i november och sparkar tränaren.
Laget börjar vinna, klättrar uppåt i tabellen och slutar till slut fyra i serien.
Slutspelsserien avgörs i sista omgången, då Leksand möter Mora, måste vinna med minst fyra mål och vinner med 6-0.
Tingsryd förlorar den Allsvenska finalen i femte och avgörande matchen mot AIK och får då möta Leksand i bäst av 3.
Leksand vinner där två raka, 2-3 och 4-2, och är därmed klara för Direktkval mot Modo.
Modo vinner de två första matcherna väldigt enkelt och har 9-0 i mål efter båda dessa.
Därefter vinner Leksand tredje mötet i övertid, Martin Grönberg avgör, och så lyckas man också vinna match 4 med 2-1.
Vips är det 2-2 i matcher, Modo vinner femte med klara 7-1, men Leksand reser sig igen, vinner sjätte matchen med 5-4 och tar det hela till en game 7.
Där gör Leksand 0-1, men Modo vänder till 3-1 och till slut ser det ändå ut att ta stopp för Leksand, men icke. Jon Knuts reducerar i tredje och med utplockad målvakt kvitterar Alexander Ytterell fram till 3-3.
I Förlängningen tar det sedan knappt 5 minuter innan Brock Montpetit snor pucken från Rantakari och halvt liggande i luften slår in 4-3 för Leksand och avancemanget är klart!

2019:
Leksand radar upp nio raka förluster och ligger nia i serien vid jul.
Tränaren sparkas, laget börjar vinna och klättrar i tabellen.
Leksand slutar till slut fyra i grundserien och får med sig 2 extrapoäng in i Slutspelsserien.
Där vinner man alla fem matcher, vinner serien 1 poäng före Västerås och sista matchen med, just det, 6-0, nu mot Modo.
AIK förlorar den Allsvenska finalen mot Oskarshamn i femte och avgörande matchen och får då möta Leksand i bäst av 3.
Leksand vinner två raka matcher, 1-2 och 7-2, och vips så är man klara för Direktkval mot Mora.
Där får Leksand en smakstart, vinner första matchen med 3-5 och andra matchen med 4-3.
Mora studsar tillbaka och vinner match 3 med 5-2, men Leksand biter ifrån och Johan porsberger avgör match 4 med 3 minuter kvar att spela.
Match 5 går då, som ni ser ovan, till förlängning, efter att Mora kvitterat Leksands ledning två gånger, men i förlängningen är det ändå August Berg som avgör till Leksands fördel, skickar Leksand till SHL och Mora ner i Allsvenskan.

Åh vad det känns skönt att säga de där sista orden, "Leksand till SHL och Mora ner i Allsvenskan".

Det här är heelt magiskt och jag kan knappt fatta det. Det är nästan så man skakar på huvudet åt det, det går nästan inte att ta in, men Roger Melin har verkligen fått det här laget att göra allt för varandra, precis som Perra gjorde för tre år sedan. Tobbe Forsbergs otäcka smäll in i sargen har naturligtvis också bidragit till att svetsa samman gruppen, alla har verkligen gått in och gjort allt för Tobbe och här kommer nästan det sjukaste av allt, den här segern och avancemanget kommer på Tobbes födelsedag, är inte det helt otroligt? Det var som att det var meningen att det skulle sluta såhär, det kunde liksom inte gå på något annat sätt den här dagen och faktun var även att jag själv inte var ett dugg nervös innan matchen. När det väl drog ihop sig, då var det en annan sak, men tidigare på dagen kände jag mig bara helt lugn.