"Porsche" avgjorde med 3 minuter kvar att spela och fick taket i Tegera att lyfta!

Match 4 i Slaget om Siljan 3.0 spelades återigen inför fullsatta läktare i Tegera arena och det var en målmässigt jämn historia, men det var Mora som öste på framåt, precis som de har gjort i match 1 och 3 uppe i Mora. här vann man skotten med 11-4 i första perioden, men precis som senast i Mora var det 0-0 efter 20 spelade minuter, tack vare en återigen storspelande Axel Brage, som alltså studsar tillbaka igen.

I andra perioden var det också Leksand som tog ledningen, när Thomas Valkvae-Olsen sköt direkt från blå.

Mora kvitterade dock ganska snabbt. Bara 01:46 efter Leksands ledningsmål var det kvitterat.

Det var dock Leksand som hade tagit över rent skottmässigt jämfört med första perioden. Här var det istället Leksand som vann skotten klart med 20-7, men Christian Engstrand, som Mora valde att ställa mellan stolparna i match 3 och som fick fortsatt förtroende här, var bra, precis som han var både förra och förrförra året, och därför var det 1-1 efter två spelade perioder.

Leksand fortsatte att ösa på i tredje, men samtidigt var det Mora som på något sätt ändå kändes tyngre när man väl fick chansen.

Klockan rullade på och matchen gick mer och mer mot ett förlängningsläge, men så blev det inte, för med 15:06 på klockan ordnade Thomas Valkvae-Olsen en slashingutvisning på Kevin Gagné och i det efterföljande powerplayet kunde Johan Porsberger skjuta 2-1 för Leksand med 16:51 på klockan!

En sådan ljudvolym och ett sådant tryck som sedan följde i arenan efter Porsches mål, det vetitusan om jag har upplevt någon gång tidigare, jäklar vilket drag det var, det går inte ens att beskriva!

Leksand var hursomhelst då iaf bara dryga 3 minuter från 3-1 i matcher, men Moras kvittering var inte långt bort när Michael Haga kom helt fri med Axel Brage. Då tog dock jon Knuts en "bra utvisning" när han hakade Haga. Det gav visserligen mora ett powerplay i slutskedet av matchen, men det här var också Leksands kväll och man krigade verkligen för varandra och när Linus Persson vann tekningen nere hos Axel Brage med bara sekunder kvar att spela, ja, då rann tiden iväg för Mora och taket i Tegera lyfte nästan av det fullständigt öronbedövande jublet som inte visste några gränser!

Leksand vinner matchen med 2-1 och har alltså 3-1 i matcher och är därmed en enda seger från SHL till nästa säsong!!!