Mora vann match 3 helt rättvist

Dags för match 3 i direktkvalet mellan Leksand och Mora och här hade jag faktiskt ingen bra känsla alls i kroppen under dagen och den känslan skulle visa sig vara befogad, för Mora vann matchen klart.

5-2 skrevs till slut resultatet till.

Leksand höll dock emot bra långt in i matchen. Mora öste på i första perioden, precis som man gjorde i match 1, vann skotten med 15-7, men Axel Brage fortsatte storspela, så det stod fortfarande 0-0 på tavlan efter 20 spelade minuter.

Sedan kom raset.

På 05:49 gick Mora från 0-0 till 4-0.

Först fick man en kanonstart av andra perioden när Kevin Gagné gjorde 1-0 redan efter 21 sekunder. Minuten senare hade Oskar Svanlund dubblat den ledningen.

Leksand tog timeout, men fick ingen effekt av den. Istället gjorde Mathias Bromé 3-0 och Andrew Rowe 4-0. Då hade Mora gjort 4 mål på 7 skott i andra.

Roger Melin valde då att låta Axel Brage vila och ställa Jonas Arntzen mellan stolparna. Ett bra drag tycker jag, förstår helt tanken med det. Brage har varit grym de två inledande matcherna, hela slutspelsserien och även slutet av grundserien. Här hade han ingen bra kväll på jobbet och då är det bättre att låta honom vila, för att komma tillbaka två dagar senare, istället för att låta honom stå kvar och bygga upp den egna irritationen och frustrationen ännu mer över sin egna mindre bra insats. Då är det bättre att bryta den mentala banan direkt och låta honom vila.

Arntzen kom in och gjorde det riktigt bra. Må hända att Mora inte gick för fullt när man hade en så klar ledning, men lite darr blev det kanske ändå när David Rundqvist först reducerade till 1-4 efter 13:48 i tredje och Filip Johansson sedan gjort 2-4 när man plockade Arntzen.

Närmee än så kom dock inte Leksand och Mora kunde istället stänga matchen helt med 5-2 i öppen kasse.

Det är därmed 2-1 i matcher för Leksand när matchserien åter vänder ner till Siljans södra strand. Det blir en sjuukt viktig match. 2-2 i matcher där och det är vidöppet igen, kanske t.o.m. fördel Mora som då har hämtat upp 0-2 i matcher, men vinner Leksand och det blir 3-1 i matcher, då mina damer och herrar, då är SHL nära på riktigt!