Leksand snodde match 1 i Mora!

Då var det dags. Slaget om Siljan 3.0. För tredje året i rad skulle Leksand och Mora mötas i ett direktkval om en plats i SHL till nästa säsong. Hur stor är den chansen liksom?

hursomhelst var det fullsatt i Jalas arena, men det var Leksand som fick en kanonstart på den här matchserien, för efter bara 04:24 stod Jon Knuts för en jätteprestation när han, i boxplay, först tog sig förbi två moringar, rundade Janne Juvonen i Morakassen och avslutade med att lägga in pucken i helt tom kasse, wow!

Därefter var det i stort sätt bara Mora mot Axel Brage i den första perioden. Mora bombarderade brage med skott, men Brage var precis lika jäkla bra som han har varit här på slutet, plockade allting och istället för en kvittering kom 0-2 för Leksand efter 19:25, när Mattias Ritola hittade Linus Persson, som gjorde Leksands andra mål på fyra skott!

Mora vann skotten med 20-4 i den första perioden, menn på tavlan stod det 0-2.

Den ledningen dubblades efter bara ett par minuter i andra perioden.

Först var det prickade Daniel Gunnarsson in 0-3 efter bara 34 sekunder och sedan gjorde Anton Karlsson 0-4 efter 01:37, efter en liiten touch av Thomas Walkvae-Olsen.

Jag kunde knappt fatta att det stod 0-4 för Leksand, efter den enorma dominans som Mora visade upp i första perioden, men det gjorde det och trots allt skulle det bli rejält spännande till slut, för efter drygt halva matchen fick även Axel Brage kapitulera när Sebastian Hartmann fick in en reducering för Mora och innan halva den tredje perioden var spelad hade John Persson och Matt Bailey reducerat till både 2-4 och 3-4. Då återstod det fortfarande 08:38 att spela.

Det såg med andra ord väldigt kämpigt ut för Leksand och jag vågade knappt följa slutet av matchem, även om det "bara" var match 1, men på något sätt lyckades Roger Melin få ihop grabbarna, Leksand stod emot Moras forrsering och i öppen kasse kunde Martin Karlsson stänga matchen med sitt 5-3-mål!

Därmed är det 1-0 i matcher för Leksand!

Det var det förvisso förra året också och därefter vet vi ju hur det gick efter det. mora vann fyra raka matcher och matchserien med 4-1.

Här luktar det dock väldigt mycket 2016, inte bara om den här matchen, utan i stort av hela säsongen.

Då var det ett Leksand som låg sist i november, sparkade tränaren, klättrade upp till fjärde plats i tabellen, avgjorde Slutspelsserien i sista omgången med att slå Mora med 6-0 hemma i Tegera, slog Tingsryd i två raka matcher och gick sedan hela vägen mot Modo, trots att Modo egentligen var way mycket bättre än vad Leksand var, ja, t.o.m. helt överlägsna i de matcher som man vann. Ändå lyckades Leksand vinna fyra matcher och Henrik Haukeland var nästan omänskligt bra i kassen.

Lite samma sak är det nu också.

Nu låg Leksand förvisso inte sist i serien, men väl nia och dessutom med nio raka förluster. Då sparkades tränaren, laget började vinna, klättrade upp och slutade fyra i serien, avgjorde Slutspelsserien i sista omgången, dock inte genom att slå värsta rivalen, men väl genom att vinna med 6-0, fortsatte med att slå AIK i två raka matcher och här vinner man match 1, trots att Mora egentligen var mycket bättre, men en storspelande Axel Brage och en fantastisk effektivitet bäddade ändå för den här oerhört viktiga segern!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0