Leksand har 2-0 i matcher!

Slaget om Siljan 3.0 gick vidare med match 2, som då spelades i Leksand och Tegera arena.

Det var ett fullständigt kokande Tegera som fick ännu mer vatten på sin kvarn med den start som Leksand här fick, för efter bara 27 sekunder fick Andrew rowe matchstraff för en huvudtackling och i det efterföljande powerplayet tog det bara 31 sekunder innan Mattias Ritola gav Leksand ledningen med 1-0!

Trycket och stämningen ökade ytterligare efter målet och Mora dominerade inte alls matchen på samma sätt som i match 1. Båda lagen skapade sina chanser, men det var 1-0 efter den första perioden.

I den andra ökade dock Leksand på till inte bara 2-0, utan även 3-0.

Först på straff, efter att Martin Karlsson blivit slashad i ett friläge.

Straffen förvaltade Thomas Walkvae-Olsen på bästa sätt och det var 2-0 för Leksand.

5 minuter senare var det dags igen. då var det Jesper Ollas som smällde in ett slagskott fram till 3-0 för Leksand och för andra matchen i rad hade Leksand gått upp i en ganska stor ledning.

För andra matchen i rad skulle Mora också nästan äta upp den ganska stora ledningen.

Först reducerade Viktor Amnér dryga minuten efter Ollas mål och därefter reducerade Jonathan Carlsson på nytt och så var det ordentligt spännande igen.

Det var dock fortsatt Leksand i ledningen efter den andra perioden och efter 03:37 i den tredje kunde Anton Karlsson öka på till 4-2 för Leksand, i vackert sammarbete med David rundqvist.

På nytt kröp dock Mora närmre, nu när Ryan Johnston från nära håll slog in 3-4-målet med mer än halva den tredje perioden kvar att spela.

Mora pressade på för en kvittering och fick en gyllene chans till detta när man med 3 minuter kvar att spela fick chansen i powerplay.

Det var nervöst och jag vågade inte lyssna på matchen här heller, men Leksand redde ut stormen, stod emot Mora och vann matchen med uddamålet och är i och med detta två segrar från SHL nästa säsong och har alltså 2-0 i matcher!