IK Pantern degraderas av ekonomiska skäl

Idag blev det klart att IK Pantern inte spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Man låg under lupp redan inför säsongen som var, men fick den gångna säsongen och fram till 31 maj på sig att ordna upp saker och ting rent ekonomiskt.

Det var man också nära på att göra, men det räckte inte hela vägen och IK Pantern degraderas nu ner till, i bästa fall, Hockeyettan.

Det är alltid tråkigt när ett lag tvångsdegraderas på det här sättet, oavsett vilken serie det handlar om. Vi har tidigare sett AIK, Björklöven, Asplöven och Borås göra det och nu är det alltså Panterns tur och risken är nog tyvärr ganska stor att det går för Pantern som det har gått för Asplöven och Borås.

AIK och Björklöven har lyckats repa sig och klättrat uppåt i seriesystemet igen. Det är stora klubbar med resurser på ett helt annat sätt än lilla Asplöven och Pantern.

Asplöven har inte varit i närheten av att kvala upp till Allsvenskan igen efter att man degraderades och nu i vintras tvingades man ju t.o.m. gå i konkurs och börja om från början.

Borås har inte heller varit i närheten av att gå upp i Allsvenskan igen, tvärtom har man rasat ytterligare, även om man nu väl förvisso har etablerat sig i Hockeytvåan, men upp till Allsvenskan har jag svårt att se att man ska ta sig igen inom överskådlig framtid.

Samma sak är det med IK Pantern. Nu vet vi inte vilken serie de kommer tillhöra under den kommande säsongen, men en klubb med så otroligt små resurser har fruktansvärt svårt att gå hela vägen. När man väl lyckas göra det så gäller det att hålla kvar vid den livlinan, för ramlar man ur igen, ja, då kommer man med stor sannolikhet inte tillbaka igen, iaf inte inom de närmsta åren.

Nu får istället Almtuna den där platsen i Allsvenskan till den kommande säsongen och man räddas därmed kvar i serien med minsta möjliga marginal, även om inget lag så klart vill tilldelas en plats i en serie på det sättet.

För Almtunas del, som var 5 sekunder från att säkra kontraktet på sportslig väg tidigare i år, men där AIK kvitterade med 19:55 på klockan och där man sedan ramlade ur Allsvenskan när Kristianstad avgjorde i förlängningen i den tionde och sista omgången av kvalserien, gäller det nu att bygga ihop ett slagkraftigt lag för Allsvenskan, något man givetvis kan göra, men som man ligger efter en bra bit med jämfört med de andra lagen i serien.

Almtuna är väl kanske inte heller det sexigaste laget och Gränbyhallen är det nog inte många utifrån som älskar, men jämfört med Pantern och typ 300-400 personer på Malmö isstadion, så tror jag nog ändå de flesta är överrens om att det här ändå blir ett lyft för Hockeyallsvenskan som serie, även om det som sagt aldrig är roligt när det sker på det här sättet.

Vi hälsar i vilket fall Almtuna välkomna tillbaka till Hockeyallsvenskan igen och önskar IK Pantern lycka till med omstarten av sin verksamhet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0