Såhär har det sett ut mot motståndet i slutspelsserien under säsongen

Slutspelsserien är en väldigt tuff, intensiv och jämn serie. Det här är femte året som serien avgörs och inget tidigare år har tabelltrean vunnit serien, något som då inte talar för Västerås. Västerås är annars det största hotet för Leksands del. Man har haft det tufft mot VIK under säsongen och bara vunnit 1/4 matcher och det efter förlängning. Därmed har Västerås en klar fördel med totalt 10-2 i antal poäng och 14-9 i mål.

i Västerås, där lagen kommer att mötas, har Västerås vunnit båda mötena under säsongen, 3-2 och 3-1, så det blir en väldigt tuff uppgift för Leksand.

Karlskoga har Leksand också haft det ganska jobbigt mot under säsongen. BIK har vunnit båda matcherna i Nobelhallen, dock en efter sudden, och en på bortaplan i Leksand. Poängen har BIK således ett övertag på, 8-4, så även i antal gjorda mål, 14-12, så även detta blir en tuff match för Leksand, som dock möter BIK hemma i Tegera, där Leksand har vunnit en match med 5-1, men också förlorat en match med 2-5.

Modo har det varit väldigt jämna matcher mot under säsongen, men faktum är att poängfördelningen har varit ännu mer ojämn här jämfört med mot Karlskoga, 9-3 med fördel Modo, som har vunnit 3/4 matcher. Leksands enda seger kom i Tegera arena i november, då Leksand vann med uddamålet, 2-1. Annars har Modo också tagit två uddamålssegrar, 1-2 och 3-2, och så en mer klar seger, 4-1 i början av säsongen.

Målskillnaden har också Modo ett övertag på, 10-6 i mål med fördel Övikslaget.

Karlskrona har Leksand däremot haft det lätt mot under säsongen och nästan gått helt rent. 11/12 poäng har landat i Dalarna och man har 19-10 i målskillnad.

Västervik har de blåvita också haft det ganska enkelt för och tagit 9/12 poäng. Det var bara en Västerviksseger med 3-0 där under den där rejäla dippen Leksand hade med nio raka förluster. Annars har det blivit idel segrar för Leksand.

Så ja, en tuff serie blir det definitivt och då ska vi även komma ihåg att Västerås går in med 3 extrapoäng, Leksand med 2 extrapoäng och Karlskoga med 1 extrapoäng. Mötet mot Västerås i första matchen blir således väldigt viktigt. Vinner Västerås där är man redan 4 poäng före Leksand med fyra matcher kvar att spela. Det kan bli tufft. Leksand klarade visserligen av det 2016, då man föll i första omgången mot Oskarshamn, som då vann med 4-2, men det är klart att en seger skulle sitta väldigt skönt där!

Det är nu allvaret drar igång på riktigt, pulsen höjs och det är nu säsongen ska avgöras, men det är samtidigt det här man ser fram emot hela säsongen och jag bara älskar de här matcherna, när det gäller någonting i precis varje match!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0