Dubbla förluster petar Leksand under Topp 8-sträcket

Efter Leksands tre raka segrar och 8/9 poäng på tre matcher kom Roger Melins första förlust i Västerås tidigare i veckan. Den följdes upp med ännu en förlust i Tingsryd och Leksand är nu återigen hastigt och lustigt rejält inblandat i bottenstriden. Det är så oerhört jämnt i tabellen, alla slår alla och hur det här ska sluta går inte att säga. Just nu är det alltså 3! poäng mellan Västervik, som plötsligt har tagit sig upp till åttonde plats, och Almtuna på trettonde. Det är alltså 3 poäng mellan att få kvala sig kvar i Allsvenskan till att istället få spela slutspelsserien.

Dessutom är det sedan bara 5 poäng ytterligare upp till Modo på femte plats. Totalt alltså 8 poäng mellan lag 5 och lag 13 i serien. Wow!

Matcherna mot Västerås och Tingsryd då?

Ja, mot Västerås kom Leksand inte alls upp i samma nivå som i de tidigare matcherna. Mot AIK var det väl egentligen inte heller särskilt bra, men en fullsatt arena, två individuella prestationer och en storspelande målvakt bäddade ändå för 2 poäng där.

Så blev det inte nu.

Axel Brage gjorde väl förvisso på nytt en helt okej insats, även om han på nytt släppte ett tidigt mål när Fredrik Johansson gjorde 1-0 för hemmalaget efter 07:04, men det kollektiva arbetet i laget finns inte riktigt där och Västerås var helt enkelt hetare och ville mer i den här matchen kändes det som.

Johan Skinnars ökade på till 2-0 efter 05:52 i andra perioden, men Martin Karlsson reducerade för Leksand strax före periodpaus, en väldigt viktig reducering som gjorde att det trots allt kändes som att Leksand var med i matchen in i tredje. Väl där var det dock Västerås som genom Sebastian Benker gjorde 3-1 efter drygt 9 minuter och det orkade Leksand aldrig resa sig från.

En helt rättvis seger för Västerås.

Det var dock chans till snabb revansch för Leksand, som under onsdagskvällen gästade Tingsryd i Nelson garden arena.

Här fick Leksand en betydligt bättre start när Martin Karlsson nätade för andra matchen i rad och stänkte in 0-1 efter 06:27, men den ledningen kunde man dock inte förvalta den här gången, för när Tor Immo, som nu var tillbaka igen efter sin avstängning för den där märkliga situationen mot Karlskrona, åkte ut för en crosschecking tog det bara 22 sekunder innan Daniel Öhrn kvitterade för TAIF.

2 minuter senare hade Filip Owesson också gjort 2-1 för Tingsryd, vilket också var resultatet efter första perioden. Lite konstigt, för Leksand hade inte varit sämre än Tingsryd. Tingsryd var dock väldigt effektiva och utnyttjade Leksands individuella misstag helt skoningslöst.

Tingsryd gjorde även 3-1 i andra, innan Linus Persson reducerade för Leksand, varefter Axel Bergkvist stod för en rejäl bjudning när han försökte nå en medspelare tvärs över isen i egen zon, men där kom istället Gustav Olhaver, bröt passningen, snodde pucken och satte distinkt 4-2 bakom Jonas Arntzen, som tyvärr inte inger den där riktiga tryggheten som behövs. Han blandar och ger en hel del, den gode Arntzen och stannade här på en räddningsprocent av 78,26%. Här kunde han dock inte lastas för Olhavers mål, för vem hade trott att det skulle komma där?

Leksand fick dock precis den start man behövde på tredje perioden när Jon Knuts gjorde sitt åttonde mål för säsongen redan efter 22 sekunder.

Där fanns det månne en del som talade för en blåvit vändning, men hoppet blev kortvarigt då Joakim Axman gjorde 5-3 bara 01:28 senare och därefter var Leksand egentligen aldrig riktigt nära att komma ikapp.

Det innebär nu att Leksand bara är 3 poäng från negativt kval och nu återigen är utanför topp 8, dit som sagt Västervik nu har kravlat sig upp.

Samtliga resultat:
Västerås - Leksand 3-1
AIK - Karlskrona 4-0
Oskarshamn - Modo 5-2
Vita hästen - Södertälje 4-3 SD
Björklöven - Karlskoga 0-2
Pantern - Västervik 4-3 SD
Almtuna - Tingsryd 3-2

Tingsryd - Leksand 5-3
Pantern - Vita hästen 3-2 SD
Västervik - Almtuna 3-2
Västerås - Karlskrona 3-2 SD
Modo - Björklöven 2-3 SD
Karlskoga - AIK 4-3 SD
Södertälje - Oskarshamn 4-2

Inget lag tar full poäng på de här båda matcherna. Västerås och Karlskoga har 5/6 poäng. Västerås, med Ersson i kassen igen, tar först 3 poäng mot Leksand och sedan en suddenseger mot Karlskrona, Starkt av Västerås att där vända 0-2 efter 23:53 till seger med 3-2. Alexander Lindelöf avgjorde 11 sekunder in i förlängningen.
 
För Karlskogas del blev det först en stabil 0-2-seger uppe i Umeå, där Henrik Lundberg höll nollan och tog 39 skott, och därefter en suddenseger över AIK, där man först tappade 2-0 till 2-3 efter 19:15 i tredje perioden, men där Gustaf Franzen lyckades kvittera med 27 sekunder kvar och Mikael "Daggen" Eriksson avgjorde i sudden.

AIK är ett av flera lag som då har 4/6 poäng och med det tar man in en pinne på Oskarshamn, som har 3/6 poäng.

Förutom AIK är det Västervik, Södertälje och Pantern som har 4/6 poäng.

Västerviks 4 poäng har så klart bidragit till att de nu är över topp 8-sträcket. Först en suddenförlust mot Pantern och sedan en tight trepoängare mot Almtuna, som däremot inte har det lätt. Uppsalalaget har dock ändå 3/6 poäng, tillsammans med Tingsryd, som först förlorade just mot Almtuna i en viktig bottenbatalj och sedan slog Leksand, samtidigt som Almtuna förlorade mot Västervik.

Ja, ni ser, alla lag slår alla där nere i botten och det är ett riktigt getingbo.

Leksand är dock enda laget med 0/6 poäng här, vilket så klart inte är bra. Modo har 1/6 och Björklöven har 2/6 poäng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0