Leksand inkasserar två nya förluster och är sist i serien

Bortamatch i Göteborg, en av seriens tuffaste bortamatcher, om man ska försöka sig på något slags ranking inom det området, detta efter två raka förluster efter uppehållet, 1-8 i målskillnad på lika många matcher och en nolla på hemmais inför nästan fullsatta läktare i baken.

ja, förutsättningarna kunde ha varit bättre för Leksand inför den här tuffa uppgiften, men med tanke på det så gjorde de vlåvita det bra, även om man återigen hamnade i ett tidigt underläge när Mats Rosseli Olsen stänkte in 1-0 för hemmalaget redan efter 02:43.

Därefter växte Leksand dock in i matchen och Patrik Sackrisson blev mer eller mindre rånad på en given kvitering, men Niklas Rubin i hemmakassen stod för en galen räddning och det var 1-0 efter den första perioden.

I den andra hade Leksand också sina chanser att kvittera, inte minst i ett tidigt powerplay, men nej, det vill sig inte. Det är stolpe ut hela tiden, även på puckar som typ alltid, utom just nu, är mål.

Symtomatiskt för ett lag i motgång och som inte lyckas sätta dit sina chanser, det är att det ringer åt andra hållet och det var precis vad det gjorde här. Patrik Carlsson kom direkt från utvisningsbåset och satte istället 2-0 för hemmalaget.

Uppförsbacken blev brantare för Leksand, som åkte på ännu en utvisning, som man klarade av, men med bara sekunder kvar av denna åkte man på ytterligare en utvisning, den här gången en sådan där "onödig utvisning" för "too many players" och den här gången kunde Frölunda göra 3-0, vilket också var resultatet efter två spelade perioder.

Rent skottmässigt var tredje perioden jämnare än den andra, där Frölunda vann skotten med 20-10. I tredje vann man skotten med 13-10, men på de 13 skotten gjorde man inte mindre än 4 mål.

Brandon Gormley gjorde 4-0 efter 06:19, Nicklas Lasu 5-0 efter 08:08, Viktor Ekbom 6-0 efter 11:13 och Ryan Lasch 7-1 efter 16:53. Innan den sista kassen hade Thomas Valkvae-Olsen tröstmålat för Leksand, efter fint förarbete av Oskar Lang.

7-1 blev då också slutresultatet. Så får det inte se ut. Man gör det bra i en period, men faller sedan ihop som ett korthus när utdelningen uteblir...

ett par dagar senare hade Leksand dock chansen att studsa tillbaka igen, då Luleå gästade Tegera arena.

Leksand stod för en av säsongens bästa perioder i den första perioden, där man gjorde allt rätt, utom mål. Man dominerade fullständigt, sköljde över Luleå i våg efter våg, vann skotten med 16-2, men likförbannat stod det 0-1 på tavlan efter 20 spelade minuter.

Det var i ett av Luleås två avslut på mål under perioden, en kontring från ingenstans, som Robin kovacs helt ologiskt kunde ge bortalaget ledningen.

Sedan rasade Leksand ihop igen, precis som när utdelningen uteblev mot Frölunda. Luleå gjorde väl i ärlighetens namn ingen av sina bättre perioder heller i den första, men i den andra och tredje vväxlade man upp, vann skotten med 16-6 i andra perioden och 10-5 i den tredje. På dessa 40 minuter sköt Leksand alltså 11 skott. Det att jämföra med första perioden, där man alltså avlossade 16 skott utan utdelning.

Någon utdelning blev det inte heller i andra eller tredje perioden. Istället var det Luleå som i den andra perioden och i powerplay gjorde 0-2 genom Nils Lundkvist och 0-3 genom Niklas olausson, innan man i tredje perioden gjorde 0-4 i en snabb omställning genom Isac Brännström och sedan också fastställde slutresultatet 0-5 efter 16:23 genom Erik Gustafsson.

För Leksands del blev det alltså andra raka matchen på hemmais utan att göra mål. Målskillnaden efter uppehållet och de fyra matcher som spelats sedan dess är förkrossande 2-20. Det ger alltså ett snittresultat på 0,5-5 i målskillnad. Det är alltså i snitt! Man gör i stort sätt inga mål alls framåt och släpper in väldigt mycket mål bakåt.

Just nu fungerar ingenting, man försöker och vill så mycket, men får inte ut någonting. Ingenting alls. När man då inte heller får någon utdelning för allt slit, då kommer virrigheten, tafattheten, tveksamheten och allt annat negativt.

periodvis gör man det bra, som i första perioden mot både Frölunda och framförallt Luleå, men när utdelningen uteblir så rasar allt som ett korthus.

Inte nog med det. Efter Oskarshamns överraskande seger med 3-2 hemma mot Färjestad så är Leksand nu sist i serien, 3 poäng bakom just Oskarshamn...

HV71 - Örebro 1-4

Leksamds bottenkonkurenter har det också jobbigt, men det är bara Leksand, Växjö och LHC som har 0/6 poäng här. Växjö dock med två bortamatcher, Leksand och LHC med en hemma och en borta. Malmö och Oskarshamn har 3/6 poäng, båda dock med två hemmamatcher, och Brynäs 4/6 poäng. Så trots allt, trots 0 poäng för Leksand, så växer avståndet inte till lagen över sträcket, eftersom att både Växjö och Linköping också nollade.

I andra enden av tabellen så ångar Frölunda och Örebro på. 6/6 poäng för de båda, 11-2 i målskillnad för Frölunda och 6-2 för Örebro. Också Skellefteå växlar upp och har här, precis som Frölunda och Örebro, 6/6 poäng och en målskillnad på 10-4. Kanske är Skellefteå på väg att klättra upp mot toppen av tabellen?