Knuts förlänger och äntligen dubbla segrar för Leksand!

Äntligen blev det seger för Leksand när Rögle gästade Tegera arena! Detta efter att man fortsatt spinna på det man gjorde mot Djurgården utan att få utdelning för det. Det fick man nu.

Segern föregicks också av en väldigt positiv och glädjande nyhet, nämligen att Jon Knuts, en av muina personliga favoriter och en av de mest uppskattade spelarna i truppen, med över 500 matcher, har ritat på för ytterligare tre säsonger efter denna! Det känns väldigt bra och fint att Jon stannar i Leksand!

"Jag är jätteglad att få vara kvar i den här föreningen. Jag har ett starkt hopp och tilltro till det vi är inne i, och jag hoppas att alla andra känner det också trots att det går lite troll i det just nu. Jag trivs otroligt bra i Leksand och brinner för det här förbaskat mycket. Jag är glad att få vara en del av Leksands IF även fortsättningsvis", sa Knuts till den officiella hemsidan.

Tjomme uttryckte också sin positivism i samma artikel:
"Det känns jätteskönt att få behålla en kulturbärare som känner för föreningen på det sättet som Jon gör. Det betyder mycket för oss att han vill stanna kvar, att han tror på det vi håller på med och den resan vi påbörjat. Jon står för mycket av den grundkaraktär som ska prägla Leksand med en stor arbetsinsats och ett hårt jobb för laget".

Matchen mot Rögle då?

Ja, det började som det har gjort flera gånger den här säsongen. Leksand öppnade bra, skapade flertalet chanser, utan att få utdelning för det. Man vann skotten med 11-9, men ändå var det Rögle som, också precis som vanligt, hade ledningen med 0-1 efter perioden. Anton Bengtsson var det som slängde iväg ett skott som letade sig in bakom Brage, som återigen fick chansen mellan stolparna, då det var mycket trafik framför honom. Då återstod det bara 19 sekunder av perioden...

I den andra perioden fortsatte Leksand dock att trycka på och till slut kom utdelningen och det i powerplay. Johan Fransson spelade fram Daniel Gunnarsson, som satte pucken i det bortre krysset, hans första kasse för säsongen!

Glädjen blev dock kortvarig. Bara 21 sekunder senare hade Daniel Zaar gjort 2-1 för Rögle, efter en misstänkt offsidesituation, vilken visade sig inte vara offside efteråt och således ett helt riktigt mål för Rögle.

i tredje perioden skruvade Leksand ytterligare på bitarna, vann skotten med 13-1 och för en gångs skulle fick man också utdelning rent målmässigt.

Fredrik Forsberg ordnade en straff för hemmalaget när han satte full fart mot en lös puck och tvingade en Röglespelare att riva ner honom i fritt läge.

Straffen tog Marek Hrivik hand om. han är oftast säkerheten själv när det gäller just straffar och det var han nu också. 2-2!

Bara minuten senare ringde det igen, den här gången efter ett riktigt fint spelmål. Jonas Ahnelöv droppade pucken till Ritola, som hittade tillbaka till Ahnelöv, som då var nästan helt ren och med en halvträff fick pucken att gå i nät bakom Roman Will i Röglekassen.

3-2 för Leksand och vändningen var ett faktum. Det var sannerligen inte igår man vände en hockeymatch, men nu gjorde man det. Det återstod dock lång tid att spela och ledningen var skör, men som sagt så vann Leksand skotten med 13-1 i perioden och stängde således ner matchen väldigt effektivt efter målet. Rögle skapade inte mycket alls, även om Leksand inte klarade av att stänga matchen helt med ett 4-2-mål, varken i powerplay några minuter från slutet eller när Will hade lämnat kassen. Man släppte dock inte heller in någon kvittering och segern var därmed ett faktum, den första för Leksand sedan Malmö borta den 2 november!

En oerhört skön seger, vilken också gör att Leksand lämnar jumboplatsen till Oskarshamn igen, som förlorade hemma mot Växjö med 2-1. Ännu bättre blev det när LHC också förlorade hemma mot Luleå, 3-1, och avståndet lagen emellan krymper därmed till 1 poäng.

Leksand hade därmed chansen att klättra över det där negativa kvalsträcket i matchen efter, då just Oskarshamn gästade Tegera arena.

Oskarshamn hemma är en match som Leksand bara ska vinna om man ska undvika kval och så blev det också.

Efter 04:16 kunde Filip Samuelsson göra sitt första mål i Leksandströjan, men efter flerttalet utvisningar i första perioden och 04:09 av den andra perioden kunde Oskarshamn till slut kvittera.

Leksand vann alltså den första perioden, 1-0, och man skulle också vinna den andra, efter två sena mål i slutet av perioden.

Först var det Martin Karlsson som frispelades av Daniel Gunnarsson. Kapten Karlsson gjorde inga misstag, utan 2-1 satt rakt upp i krysset bakom Tex Williamsson. Sedan lurade Linus Persson ner tex och satte 3-1 bakom den f.d. Leksandsmålvakten.

Målen kom efter 16:09 och 18:23 och de skulle också bli matchavgörande.

Oskarshamn stäppade upp och hade sina chanser att reducera i den tredje perioden, men Axel Brage, som verkligen har tagit förstaspaden i Leksand och här hade en fin räddningsprocent på 96,55%, hade marginalerna på sin sida. Både målramen och mållinjen var i vägen för en Oskarshamnsreducering och istället kunde Fredrik Forsberg stänga matchen med 4-1 i öppen kasse efter 15:34.

Ytterligare en väldigt skön seger, men tyvärr klättrar Leksand inte upp över sträcket ändå, eftersom att både LHC och Växjö också vann, LHC 5-3 hemma mot Skellefteå och Växjö 2-0 hemma mot Örebro. Det gör alltså att det fortfarande är 1 poäng upp till LHC över sträcket, men att Leksand nu är 3 poäng före Oskarshamn.

HV71 - Luleå 0-4

6/6 poäng för Leksand och Växjö där i botten, Leksand två hemmamatcher och Växjö en hemma och en borta. LHC 3/6 poäng, två hemmamatcher, och Brynäs, Malmö och Oskarshamn 0/6 poäng. Malmö en hemma och en borta, dessutom två uddamålsförluster. Man släpper in alldeles för enkla mål enligt uppgift från MrMadhawk. Färjestad gick exempelvis upp till 1-4 innan Malmö reducerade två gånger om i tredje, men det räckte inte hela vägen. Brynäs förlorar två bortamatcher och de här resultaten gör alltså att det tätnar lite där i botten, där Växjö nu bara är 2 poäng bakom Brynäs över sträcket, 29 mot 27 poäng. Faktum är att Leksand bara har 6 poäng upp till Brynäs över det där sträcket, så nu tätnar det verkligen igen!

Annars går det inte annat än att impponeras av Luleå. 6/6 poäng här också och dessutom 7-1 i målskillnad. Färjestad har också 6/6 poäng, men 8-4 i målskillnad. 4-1 mot Frölunda i ett fullsatt och kokande Löfbergs arena är dock imponerande!

Örebro har det dock jobbigt. 0/6 poäng här och 2-7 i målskillnad. Det är bara Oskarshamn, 0/6 poäng och 2-6 i målskillnad, som kan mäta sig med det. Brynäs har också 0/6 poäng och 4-7 i målskillnad.