Kapten Karlsson förlänger också och en bitter uddamålsförlust i Skellefteå

Sista matchen innan uppehållet, Channel one cup, spelades i Skellefteå kraft arena och slutade med en uddamålsförlust för Leksand. En väldigt bitter sådan, som lika gärna hade kunnat sluta i seger, eller åtminstone poäng.

Innan matchen mot Rögle en vecka tidigare kom beskedet att Jon Knuts förlängt kontraktet i ytterligare tre säsonger efter denna och inför matchen mot Skellefteå kom ännu ett glatt besked.

Kapten Karlsson gör nämligen Knuts sällskap och har även han ritat på för ytterligare tre säsonger efter denna. Det känns oerhört bra att både Knuts och Martin blir kvar i klubben. De båda är numera mer eller mindre synonymt med Leksands IF och det hade känts konstigt att se dem i ett motståndarlag. De båda står för så mycket hjärta och ger alltid 110%, så det är två väldigt, väldigt viktiga pusselbitar i kommande säsongers lagbyggen som nu är på plats!

Martin Karlsson säger själv i LIF-TV:
"Jag är stolt och glad att få bli här ytterligare tre år. Vi har rott ihop ett nytt avtal så det känns roligt. Det känns verkligen helt rätt att vara kvar här".

Skellefteåmatchen då?

Det var hemmalaget som öppnade matchen bäst och fick även ett tidigt powerplay som spädde på den öppningen ytterligare, men Leksand redde ut det numerära underläget och växte in mer och mer i matchen.

Den första perioden slutade dock mållöst och 9-5 i skott till hemmalaget, som väl överlag hade varit bättre, men i den andra var det Leksand som kunde spräcka målnollan redan efter 01:05. Mattias Ritola fick pucken av Daniel Gunnarsson, som samtidigt drog på sig båda Skellefteåförsvararna, vilket gjorde Rito helt ren med Gustaf Lindvall. Han gjorde inga misstag och det var blåvit ledning.

Det var också en ledning som såg ut att stå sig perioden ut, men det kan gå fort i hockey och det gjorde det tyvärr i slutet av andra perioden. Först kunde Oscar Möller kvittera för hemmalaget efter 18:27 och 11 sekunder senare slängde Jonathan Pudas in ett höstlöv mot Janne Juvonen, som nu fick chansen mellan stolparna, och den gick på något sätt in och istället för 0-1 till Leksand var det 2-1 till Skellefteå inför den tredje perioden. Psykologiskt oerhört tungt, särskilt för ettt lag som varit inne i så många negativa sekvenser och spiraler som Leksand har varit under säsongen.

Därför fanns det väl farhågor om att Leksand skulle falla ihop under slutakten, men det gjorde man inte. Inte den här gången heller. Man verkar äntligen ha hittat något i spelet, för enda sedan Djurgårdsmatchen har det varit ett helt annat Leksand än innan. Man har gjort det bra i stort sätt under hela matcherna och nu ska man bara gnugga på, så lär det rulla in poäng på kontot.

Gnugga på gjorde man här också och kvitteringen kom mycket riktigt, detta när Marek Hrivik, återigen en av lagets bästa spelare, drev upp pucken från egen zon, flippade över den till Daniel Olsson-Trkulja, som nöp till direkt och pucken satt i nät bakom Lindvall, 2-2!

2-2 såg också ut att bli resultatet efter full tid, men så blev det inte. En väldigt, väldigt tveksam utvisning på Filip Johansson efter 13:28 bäddade för ett powerplay för hemmalaget, vilket man utnyttjade på bästa sätt när Jonathan Pudas satte sitt andra mål för kvällen fram till 3-2, vilket också blev slutresultatet, trots att Leksand gjorde en riktigt bra tredjeperiod och vann skotten med 13-5. Det spelar dock ingen roll, det är målen som räknas och där var det fördel Skellefteå. Leksand har dock gjort många bra tredjeperioder här mot slutet och haft ett stort skottövertag, så återigen, det finns någonting där, det gäller bara att gnugga på så kommer poängen också snart att rulla in.

Roger Melin var dock allt annat än glad efter den här matchen och det fullt förståerligt. Han sa bl.a. att "Det är så pinsamt dåligt att man skäms för att hålla på med den här sporten".

Tyvärr för Leksands del så tog LHC 2 poäng nere i Malmö, när man vann på straffar med 1-0. Det gör att avståndet upp till "Cluben" växer till 3 poäng. Fortfarande är det ingen fara på taket, 3 poäng kan gå oerhört fort i hockey, men surt är det, med tanke på att även Leksand lika gäna hade kunnat få med sig poäng från den här matchen...

Samtliga 5 resultat den här dagen:
Skellefteå - Leksand 3-2
Malmö - Linköping 0-1 str
Oskarshamn - Örebro 0-2
Brynäs - Växjö 4-3 SD
Luleå - Färjestad 3-4

En sur förlust för Leksand, Oskarshamn blir nollade på hemmais och Örebro får därmed vinna igen, en väldigt tråkig match i Malmö arena (tror det var säsongens första 0-0-match), där Broc Little blev matchhjälte på straffar, och så även delad poäng mellan Brynäs och Växjö, där det var 2-2 redan efter 08:30 och där Emil Molin kvitterade fram till 3-3 i den tredje perioden  och därmed gjorde sitt fjärde mål sedan han kom från Malmö. Sedan kunde hans namne, Emil Forslund, sätta avgörande 4-3 efter 02:55 i förlängningen. Viktigt för Brynäs, men även en viktig poäng för Växjö!

Sedan är det ju oerhört starkt av Färjestad att åka upp till Luleå och vända 3-2 till seger med 3-4 i tredje perioden. Gustav Rydahl blev matchhjälte med sitt 4-3-mål efter 14:39 i tredje perioden.