Femte raka förlusten, men trots det mycket att ta med från Hovet

Bortamatch på ett fullsatt Hovet väntade för Leksand. Bra drag var det, som nästan alltid på Hovet, och det var även en hel del blåvitt på läktarna, vilka hjälpte till att skapa en ännu bättre inramning.

Trots detta skulle det inte bli någon utdelning på isen och Leksand inkasserade alltså ännu en förlust, trots en riktigt bra genomförd match över 60 minuter. Det har vi sannerligen inte varit bortskämda med den här säsongen. Bitvis har det sett riktigt bra ut, typ som första perioden senast mot Luleå, men precis som jag skrev då så rasar allt ihop som ett korthus när utdelningen uteblir.

Det gjorde det inte här. Här fortsatte Leksand att trumma på och i ärlighetens namn hade man varit värda minst delad poäng i den här matchen, för rent spelmässigt var bortalaget bättre än vad Djurgården var, men Niklas Svedberg i hemmakassen i kombination med svagt självförtroemde efter de senaste matchernas förluster hos leksingarna gjorde att slutresultatet ändå skrevs till 2-0.

Svedberg tog alla 29 skott och även om Axel Brages räddningsprocent stannade på fina 95,24% så räckte det inte för några poäng.

Det var en ganska avslagen inledning av matchen, där Leksand fick ett tidigt powerplay, utan att göra mål. Strax efter fick Djurgården sitt första powerplay och då small det givetvis bakom Brage, ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

För trots att Leksand stäppade upp mer och mer ju längre matchen gick och långa stunder gjorde det mästa rätt, kunde man inte få in kvitteringen.

När Marcus Högström till slut åkte ut för en hakning efter 14:53 i tredje perioden tog Roger Melin timeout och med 04:29 kvar att spela plockade man Brage för att spela sex mot fyra, för att därigenom åstadkomma en kvittering. Man skapade också några bra chanser till kvittering, men Svedberg stod i vägen och istället kunde Manuel Ågren skicka pucken från eget sarghörn och stolpe in i den tomma Leksandskassen på andra sidan isen.

Det är på något sätt signifikativt för där Leksand är nu. Det studsar emot, går stolpe ut, men även om det blev femte raka förlusten så fanns det massor att ta med från den här matchen! Spelet var bitvis riktigt bra, mer rejält än tidigare matcher och framförallt rasar allt inte ihop, som det har gjort tidigare. Man håller ihop det och om man fortsätter på samma sätt så bara måste ju utdelningen komma!

Växjö - HV71 2-4

Tursamt för Leksands del så förlorade bottenkonkurenterna LHC, växjö  och Oskarshamn också.

IKO hängde väl med hyfsat bra i Scandinavium, men Frölunda vann till slut planenligt.

Växjö låg under med 0-4 efter första perioden, där HV dominerade kraftigt, men efter det reste sig hemmalaget lite, men man var aldrig riktigt nära att ta ikapp det hela vägen.

Brynäs slog också LHC och var väl den stora vinnaren där i bottenstriden, detta trots att LHC vann skotten med 28-17, 12-2 i tredje perioden, men Samuel Ersson var tät i hemmakassen.

Rögle slog Malmö i Skånederbyt, inför 5007 åskådare i Catena arena. det var Malmö som tog ledningen efter drygt 4 minuter, men efter att Rögle först missat en straff kunde man ändå kvittera och sedan också ta ledningen 31 sekunder in i andra perioden. malmö kvitterade, men ett sent mål, efter 19:27 i andra, gjorde ändå att Rögle var i förarsätet inför tredje perioden. Där kvitterade dock Malmö tidigt och så kunde Rögle till slut avgöra, efter bara 32 sekunder av förlängningen. Simon Ryfors blev hjälte för hemmalaget.