Leksand inledde Slutspelsserien på bästa sätt!

När Slutspelsserien drog igång gjorde den det med en extremt viktig match direkt från start. Västerås borta.

Västerås inledde ju serien med 3 extrapoäng, Leksand hade 2 extrapoäng, Karlskoga 1 extrapoäng och Modo, Karlskrona och Västervik 0 poäng.

Det gjorde att Västerås vid seger redan efter en match skulle vara 4 poäng före Leksand och när det är en såhär kort och intensiv serie så är 4 poäng väldigt mycket. Det är dock inte omöjligt, för vi vet hur det gick 2016. Då gick Leksand också in med 2 extrapoäng i Slutspelsserien, mötte Oskarshamn som gick in med 3 extrapoäng, IKO vann matchen med 4-2 och var 4 poäng före Leksand. Ändå lyckades Leksand vinna serien, så det går, men det kan bli knepigt.

Nu behövde vi dock inte bekymra oss om det, för när det gällde som mest gick Leksand in och gjorde en av säsongens absolut bästa matcher. Axel Brage höll ännu en nolla när Västerås sköt totalt 23 skott och Mattias Karlsson, Jesper Ollas och Oskar Lang såg till att slutresultatet skrevs till 0-3 till fördel Leksand.

En mycket fin insats rakt igenom. Hela laget jobbar tillsammans, man bjöd inte Västerås på någonting och utnyttjade skoningslöst de chanser man bjöds på eller skapade.

Först var det Mattias Karlsson som hittade nätet efter 02:04 i andra perioden. Ett riktigt viktigt mål i en såhär viktig match. Visst, det var långt kvar, men att få första målet sådär är alltid skönt och den ledningen ökades sedan på till 2-0 drygt 10 minuter senare, när Jesper Ollas skickade iväg en ordentlig projektil rakt i nät bakom Samuel Ersson i Västeråskassen.

Västerås kom aldrig riktigt in på mål, Leksands backar gjorde det "enkelt" för Brage i mål och hela laget förtjänar ett lysande plustecken efter den här insatsen, vilken också gör att Leksand toppar Slutspelsserien efter en omgång.

Omgångens tre resultat:
Västerås - Leksand 0-3
Karlskoga - Modo 2-0
Karlskrona - Västervik 3-2 str

Karlskoga imponerar också och Henrik Lundberg plockar alla 31 skott från Modo, samtidigt som Ricard Blidstrands kasse efter 18:40 i andra perioden blev avgörande, för det målet räckte för att BIK skulle vinna matchen med 2-0, sista målet i öppen kasse.

Samtidigt passade Västervik på att sno poäng direkt borta mot Karlskrona. Förvisso "bara" 1 poäng, men det var nog en rejäl missräkning för KHK's del, även om Axel Sundberg såg till att Karlskrona ändå bärgade den där viktiga extrapoängen.