Leksand en match ifrån direktkval mot Mora!

Nu har ni fått väldigt mycket Hockeyettan och kvalserien till Allsvenskan här på slutet. Det har varit både sumering av Allettorna, hela playoffvägen fram till kvalserien och därefter alla tio kvalserieomgångar, men nu får det räcka med Hockeyettan och vi går istället tillbaka till leksands säsong, som ju inte var slut när jag rapporterade senast.

Då hade man precis vunnit Slutspelsserien genom att slå Modo med 6-0 i sista matchen  och därmed vinna serien 1 poäng före Västerås.

Nu var det då dags för playoff mot AIK, som förlorade den Hockeyallsvenska finalen mot Oskarshamn med 2-3 i matcher.

Playoff avgörs som bekant i bäst av 3 och första matchen spelades på ett INTE fullsatt Hovet, bara 5930 personer var på plats och det fattades alltså över 2000 personer för att fylla arenan. Svagt av AIK måste jag ändå säga. Visst att det kan ha varit viss baksmälla efter den tunga förlusten mot Oskarshamn i femte och avgörande finalmatchen, som väl typ alla hade räknat med att AIK skulle vinna och få möta Timrå i direktkvalet.

Nu blev det inte så och det var ett extremt tufft läge Gnaget befann sig i. Att gå från att mer eller mindre ha räknat in en direktkvalsplats mot timrå till att faktiskt tappa den och nu ladda om på bara ett par dagar för att gå upp i bäst av tre mot ett Leksand med åtta raka vinster, fem i Slutspelsserien och tre i avslutningen av grundserien. Ett väldigt tufft läge, minst sagt.

Det var också Leksand som drog det längsta strået, både på isen och på läktaren, för läktarkampen vann de blåvita ganska klart och även på isen var det bortalaget som efter en bra AIK-inledning kunde ta ledningen när Jon Knuts bröt sig fram och tryckte in 0-1 bakom Erik Källgren i AIK-kassen.

Därefter var det väldigt mycket AIK mot Axel Brage.

AIK domuinerade matchbilden ganska ordentligt, vann skotten med 14-7 i första perioden, 11-5 i andra perioden och 12-7 i tredje, totalt 37-19. Ändå var det Leksand som stod som segrare när hesa Fredrik ljöd. Imponerande och mycket av det ska man som sagt tacka Axel Brage för. Jäklar så han har växt här mot slutet! Han höll nollan tre matcher av de fyra sista i grundserien, höll nollan ytterligare två ggånger under slutspelsserien och hade här en räddningsprocent på 97,30%! Snacka om matchhjälte och han är verkligen inne i den där bubblan och zonen som man pratar om, men som är så svår att beskriiva eller förklara. Det var samma zon som Henrik haukeland var inne i för tre år sedan, när han tog precis allt och puckarna studsade hans väg mer eller mindre hela tiden, när man tar puckar man egentligen inte ska ta, men tar dem ändå.

När Martin Karlsson då kunde valla in 2-0 i öppen kasse när AIK plockade Källgren mot slutet för att försöka nå en kvittering kändes det därför väldigt förlösande, men spännande blev det ändå, hela vägen in i mål, för Mathias From reducerade för AIK med 19:25 på klockan.

Närmre än så kom man dock inte och Leksand kunde vinna matchen med 2-1 och har därmed också 1-0 i matcher. Man är i och med detta också bara en enda seger från att för tredje året i rad ställas mot Mora i ett direktkval!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0