Kvalserien till Allsvenskan, omgång 9

Ojojoj, vilken dramatik det här blir!

Jag skrev ju senast att Kristianstad bara skulle slå ett avsågat Tranås på hemmaplan och att vinnaren mellan Hästen och Almtuna skulle vara väldigt nära ett Allsvenskt kontrakt.

Nu blev det inte så.

Kristianstad lyckades nämligen förlora mot tranås och det gör att Vita hästen nu är klart för Allsvenskan nästa år, eftersom att man slog Almtuna och att Almtuna och Kristianstad möts i sista omgången. Ett av de lagen kommer således att tappa poäng och det gör att båda två inte kan gå förbi Hästen, även om Hästen förlorar sista matchen borta mot Boden.

Därmed riktar vi ett stort grattis till HC Vita hästen, som fixar kontraktet i Allsvenskan till nästa år!

Resultaten från omgång 9 har ni här:

Kristianstad - Tranås 2-3
Vita hästen - Almtuna 4-2
Hudiksvall - Boden 3-2 SD

Den betydelselösa matchen i Glysishallen beskådades endast av 505 personer, men de få som var på plats fick ändå till slut se hemmalaget gå segrande ur det hela, efter att Simon Löf avgjort det hela på egen hand. Först kvitterade han Bodens 2-1-ledning med 25 sekunder kvar att spela och sedan gjorde han segermålet i sudden efter 03:40. Noteras ska också göras att det var hans två första mål i den här kvalserien.

I Himpan var det betydligt mer folk, 2704 personer, och även dessa fick se hemmalaget vinna och samtidigt säkra kontraktet i Allsvenskan. Jesper Samuelsson gav Hästen ledningen redan efter 04:40, Marcus Eriksson ökade på till 2-0 2 minuter senare och där grundlades segern. Självklart var det också just båda dessa som gjorde målen, de två som kanske förknippas allra mest med Vita hästen idag.

Almtuna reducerade halvvägs in i matchen, men Hästen svarade på det genom att göra 3-1 02:07 senare och sedan satte man 4-1 av bara farten.

Almtuna var således aldrig riktigt nära och nu väntar då en riktig rysare i Gränbyhallen i absolut sista omgången. Detta då efter att Kristianstad skulle ta ett stort steg mot Allsvenskan i säsongens sista hemmamatch och det inför storpublik, 1772 personer, men där man då lyckades förlora mot ett avsågat Tranås. Man vann skotten med 41-24, men Fredrik Bergvik, som verkligen har växt ju längre den här serien har gått, gjorde en jätteinsats och stannade på 95,12% i räddningsprocent. Han var därmed en stor anledning i att tranås lyckades med det här. Det var nämligen 1-1 efter den första perioden, 2-2 efter den andra och så lyckades Pontus Eklöf göra matchvinnande 2-3 med 11:56 kvar att spela. Tranås höll sedan undan, trots ett bombarderande av skott mot Fredrik Bergvik.

Det gör då att tabellen ser ut såhär:

1, Vita hästen 21p +11
2, Almtuna 18p +18
3, Kristianstad 18p +8
4, Tranås 14p -5
5, Hudiksvall 8p -9
6, Boden 2p -21

Allt fokus i sista omgången kommer självklart ligga på matchen mellan Almtuna och Kristianstad i Gränbyhallen. wow, vilken match det blir! Förutsättningarna är alltså så enkla som att vinnaren där, oavsett om det blir i ordinarie tid eller i sudden/straffar, spelar i Allsvenskan nästa år.

Vita hästen är som sagt klara för Allsvenskan nästa år, eftersom att både Almtuna och Kristianstad inte kan passera.

Därför riktar vi återigen ett stort grattis till HC Vita Hästen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0