Kristianstad var ju i förarsätet med tre omgångar kvar att spela. Man hade 16 poäng och var med det 1 poäng före både Almtuna och Vita hästen. Med 2 omgångar kvar tightar det till sig ännu mer. Detta efter följande resultat:

Tranås - Vita hästen 3-4
Kristianstad - Hudiksvall 3-2 SD
Boden - Almtuna 1-2

Uppe i Boden var det Almtuna som vann skotten med 13-6 i första perioden, men det var Boden som tog ledningen efter 09:54, när Jesper Juntto hittade nätet i powerplay. Almtuna vände dock på steken och var fullt rättvist i ledningen efter den första perioden, efter att Jens Jakobs och Alexander Lunsjö gjort målen. Sedan blev det inga fler mål i matchen och Almtuna tog 3 blytunga poäng.

Det gjorde även Vita hästen, som bortaslog Tranås med uddamålet. Det var Hästen som tog ledningen, men Tranås kvitterade bara minuten senare. Hästen gick dock ifrån till 3-1 i andra perioden, men Tranås reducerade och det var fortfarande ordentlig match in i tredje perioden, där Hästen gjorde det matchavgörande 4-2-målet efter 06:15. Tranås reducerade på nytt bara några minuter senare och då återstod det fortfarande mer än halva tredje perioden, så Tranås hade gott om tid för att kvittera, men så blev det inte och Vita hästen tog därmed, precis som Almtuna, 3 blytunga poäng.

Kristianstad fic "bara" med sig 2 pinnar från hemmamatchen mot ett avsågat Hudiksvall, en missräkning för Kristianstad kan jag tänka mig, för de 1516 personerna på plats hade nog väntat sig en klar trea och ett fortsatt guldläge i kampen om de där åtrovärda Allsvenska platserna. Hemmalaget vann också skotten med 36-18 efter tre spelade perioder och var helt överlägsna, men Andreas Bosson i bortakassen gjorde en riktigt, riktigt bra match. Trots att Kristianstad tog en tidig ledning och ökade på tull 2-0 drygt halvvägs in i matchen så åt sig Hudiksvall tillbaka in i det. Reduceringen kom efter 03:09 i tredje perioden och kvitteringen 10 minuter senare. Det tog matchen till förlängning där Victor Löfstedt visserligen kunde avgöra redan efter exakt 1 minut, men 2 poäng var nog ändå en missräkning för Kristianstad och nu är det vidöppet med två omgångar kvar. Vi har då tre lag på 18 poäng med 6 poäng kvar att spela om. Kristianstad och Vita hästen har dessutom exakt samma målskillnad. Wow, vilket race det här blir!