Kvalserien till Allsvenskan, omgång 7

I omgång 7 av kvalserien till Allsvenskan så fortsatte Almtuna att ösa på. Senast vann man med 7-1 nere i Tranås och nu vann man med samma siffror hemma i Gränbyhallen när Hudiksvall gästade. Det hjälper dock inte när konkurenterna i toppen också tar poäng. Nu var det dock serieledande Vita hästens tur att tappa poäng, när Kristianstad stod för en mäktig vändning i Norrköping.

Resultaten:
Almtuna - Hudiksvall 7-1
Vita hästen - Kristianstad 2-3
Boden - Tranås 2-5

I Boden och Björknäshallen spelades en mer eller mindre betydelselös match när Tranås gästade. Boden var som sagt helt avsågat och borta från de Allsvenska platserna redan innan den här matchen, Tranås hade väl en minimal chans att fortfarande blanda sig i det hela, även om man var 5 poäng bakom Hästen. Eftersom Hästen nu förlorade så tog Tranås in 3 poäng, men Almtuna vann istället, klättrar förbi Hästen och är då 4 poäng före Tranås. Att ta in 4 poäng på tre matcher är oerhört tufft, men Tranås gör iaf vad man kan och här gjorde man en rejäl vändning när det stod 0-0 efter första perioden och 1-0 efter den andra, när Christian Nyman spräckte nollan efter 19:00. Max Rapp kvitterade dock efter 05:39 i tredje och därefter stod matchen och vägde fram tills dess att Roman Semjonov gav Tranås ledningen efter 12:16. Av bara farten gjorde han sedan 3-1 och när Boden sedan drog på sig en utvisning satt också 4-1 i nät bakom Oskar Sehlstedt. Boden reducerade visserligen, men närmre än 2-4 kom man inte.

Almtuna hade nästan samma sanslösa utdelning som i förra matchen. Då sköt man 24 skott och gjorde 7 mål. Nu sköt man 28 skott och gjorde 7 mål.

Jens Jakobs inledde målskyttet även här, precis som i förra matchen, Tobias Liljendahl ökade på 3 minuter senare, Lucas Sandström satte 3-0. Då hade det bara gått 07:22 av matchen. Viktor Hertzberg gjorde sedan 4-0 efter 31 sekunder i andra perioden, Victor Rolin-Carlsson satte 5-0 drygt halvvägs in i matchen innan Sebastian Fakt kunde reducera för Hudiksvall. Viktor Hertzberg och Simon Johansson avslutade sedan målskyttet för Almtuna i tredje perioden.

Vita hästen hade ett rejält övertag i första perioden, hade 17-4 i skott, men Joel Gistedt har vuxit ju längre den här serien har gått känns det som och här räddade han verkligen Kristianstad.

i andra perioden fick han dock till slut kapitulera. Linyus Andersson hittade till slut nätet bakom Gistedt. Victor Löfstedt kvitterade dock efter 02:53 i tredje perioden, Fredrik Lindblom gjorde 2-1 för bortalaget efter 06:33, men bara 02:09 senare var det kvitterat. Sista ordet var dock inte sagt och det skulle Kristianstad få. Med 18:54 på klockan gjorde Tony Pappila 3-2 för Kristianstad, som därmed tog en oerhört tung och imponerande bortaseger. Det är också en bortaseger som gör att man numera toppar kvalserien med tre matcher kvar att spela. då ska man dessutom hem till Kristianstad och möta avsågade Hudiksvall och Tranås. Visst luktar det Allsvenskan om Kristianstad nu?