Kvalserien till Allsvenskan, omgång 6

När kvalserien till Allsvenskan vände studsade Almtuna tillbaka ordentligt efter de två raka förlusterna och både Vita hästen och Kristianstad höll nollan.

Resultaten:
Hudiksvall - Vita hästen 0-3
Kristianstad - Boden 3-0
Tranås - Almtuna 1-7

Hästen sköt inte heller nu överdrivet mycket skott på mål, bara 17st, men trots det vann man matchen med 3-0 efter två täta mål efter dryga 5 minuter i andra perioden signerade  Mattias Beck och Linus Andersson. Sedan höll Hästen undan och Jesper Samuelsson kunde fastställa slutresultatet i öppen kasse.

till skillnad från Hästen så bombarderade Kristianstad Oskar Sehlstedt i Bodenkassen med skott. De hade 15-3 i första perioden och 20-6 i andra. Därefter gjorde Boden en liten forsering i tredje och vann skotten med 10-8, men någon utdelning fick man inte. Istället var det hemmalaget, som trots 35-9 i skott efter två perioder bara ledde med 1-0, som gjorde mål. Tyler Coulter gjorde 2-0 efter 10:58 och så gjorde Johan Lundgren sitt fjärde mål i kvalserien fram till 3-0.

I Tranås var det jämnt rent skottmässigt, 24-24, men Fredrik Bergvik, som fick förtroendet i förra matchen igen, efter att ha fått vakta båsdörren några matcher innan det, hade ingen lyckad kväll. Han släppte sju puckar förbi sig och stannade på 70,83% i räddningsprocent. Jens Jakobs och Tony Mårtensson gjorde mål i första perioden, Erik Santesson ökade på till 3-0 innan Marcus Schelin reducerade för Tranås. Därefter gjorde dock Viktor Hertzberg 4-1 bara ett par minuter efter reduceringen. Lucas Sandström, Per Svensson och Linus Rotbakken skrev sedan också in sig i målprotokollet i tredje perioden och matchen slutade med en rejäl överkörning och 1-7 på tavlan.