Kvalserien till Allsvenskan, omgång 4

Kvalserien rullar vidare och i omgång 4 kom också Almtunas första seger när det vankades Allsvenskt möte i Gränbyhallen. Samtidigt hakade Kristianstad på tåget när man bortaslog Tranås och så kan vi nog konstatera att Boden är körda i den här serien efter fjärde raka förlusten.

Resultaten har ni här:

Almtuna - Vita hästen 1-3
Boden - Hudiksvall 1-5
Tranås - Kristianstad 2-4

Hästen var bättre än vad Almtuna var och vann helt rättvist. Man vann skotten med 39-23 och August Gunnarsson gjorde 0-1 efter 19:16 i första perioden, Jens Hellgren 0-2 efter 18:49 i andra. Två psykologiskt väldigt viktiga mål för Hästen och även om Tobias Liljendahl kunde reducera för hemmalaget efter drygt 5 minuter i tredje perioden så höll Hästen ändå undan och kunde göra 3-1 i öppen kasse.

Hudiksvall fortsätter att ta poäng och klättrar i och med detta upp på samma poäng, 5 till antalet, som Tranås. Detta efter en klar 5-1-seger på bortais uppe i Boden. Boden som verkligen inte har fått den start man behövde på den här serien, snarare tvärtom, att man har fått några tunga förlusrter här till en början och då tror jag redan man är körda. Tur i oturen var ändå att Almtuna förlorade så att det "bara" är 8 poäng upp till serieledning, men å andra sidan vann Hästen, så det är även 8 poäng upp till de där Allsvenska platserna och med 18 poäng kvar att spela om blir det naturligtvis tufft. Boden har dock ändå gjort en fenomenalt bra säsong!

Tranås hade ett riktigt bra läge att krypa närmre täten, men det var Kristianstad som tog ledningen i matchen, innan, just det, Kristoffer Backman, kvitterade för Tranås. Därefter missade hemmalaget en straff, men Anders Skoog såg ändå till att göra 2-1 för Tranås innan Jonathan Rodensjö och Robin Sterner vände tillbaka för Kristianstad.  Kristianstad höll sedan undan och gjorde 4-2 i öppen kasse 3 sekunder från slutet.