Kvalserien till Allsvenskan, omgång 3

Kvalserien rullar vidare, Almtuna ångar på, men Hästen åkte på en oplanerad förlust hemma mot Tranås, som därmed alltså följde upp straffvinsten mot Boden i omgång 2 med en fin trepoängare borta mot Hästen.

Resultaten har ni här:

Almtuna - Boden 4-1
Vita hästen - Tranås 3-5
Hudiksvall - Kristianstad 3-2 str

Oskar Sehlstedt gjorde det väldigt bra i första perioden när han motade Almtunas alla 11 skott, samtidigt som Petter Hansson såg till att Boden var i förarsätet med 1-0 efter den första perioden. Tre mål av Almtuna signerade Viktor Hertzberg, alexander Lunsjö och Tony Mårtenson, två av målen i powerplay. När Tobias Liljendahl sedan gjorde 4-1 efter 04:40 i tredje perren var matchen avgjord.

I Norrköping rånade Tranås Vita hästen på 3 poäng. Hemmalaget vann skotten med förkrossande 41-14, men ändå vann Tranås matchem med 5-3.

Tranås fick en smakstart när André Astley Rydberg gjorde 1-0 för bortalaget redan efter 03:05. Hästen kvitterade sent i perioden, men Astley Rydberg höll sig på nytt framme i andra perren och återgav ledningen till Tranås. Henrik Rommel kvitterade dock för Hästen och seadan blev det rejält kurr innan Filip Pettersson för tredje gången i matchen gav Tranås ledningen. För tredje gången i matchen kvitterade dock Vita hästen, nu efter 04:29 i tredje perioden, men när Albin Torstensson gjorde 4-3 för Tranås efter 13:53 orkade inte Hästen komma tillbaka en gång till och istället kunde Eric Gustafsson göra 5-3 i öppen kasse.

I Hudiksvall följdes lagen åt när Hudiksvall hade både 1-0 och 2-1, men där Kristianstad kvitterade båda gångerna, först 51 sekunder efter Hudiksvalls ledningsmål och sedan när det bara återstod 01:49 att spela. Matchen gick till förlängning och straffar och där var det bara Hudiksvallspelare som gjorde mål. Först Swbastian Fakt i andra straffomgången och sedan åldersmannen Conny Strömberg i tredje, samtidigt som Fredrik Hansson missade Kristianstads fjärde och då var saken klar och Hudiksvall kunde därmed ta sina första poäng i den här serien.