Kvalserien till Allsvenskan rullar vidare och de Allsvenska lagen rycker i toppen av tabellen.

Detta efter följande resultat:

Hudiksvall - Almtuna 2-4
Tranås - Boden 3-2 str
Kristianstad - Vita hästen 2-3

Hudiksvall fick en katastrofstart av matchen och när Jens Jakobs gjorde sitt andra mål för matchen och tredje på två matcher fram till 4-0 för Almtuna efter 18:31 i första perioden, då var de 1322 personerna i Glysishallen mer eller mindre knäpptysta. Hemmalaget reduvcerade två gånger, Sebastian Manberg och Alexander Pettersson, två välkända målskyttar, men närmre än 2-4 kom Hudiksvall aldrig och Almtuna har därmed fått en kalasstart på den här serien.

Det har också Vita hästen fått. Här gjorde Christopher Fish 1-0 för Hästen efter 11:04 i första perioden, Marcus Eriksson ökade på till 2-0 efter 07:08 i andra innan Fredrik hansson reducerade 01:17 in i tredje perioden. Henrik Rommel ökade på till 3-1 och så reducerade Viktor Wahldén när Kristianstad plockade målvakten, men närmre än 2-3 kom man inte och Hästen gör därmed Almtuna sällskap på 6 poäng.

I Stiga arena var det omvända siffror när hemmalaget fick med sig 2 poäng från mötet med Boden, efter att man kvitterat Bodens 2-1-ledning 05:02 in i tredje perioden. Kristoffer Backman var det som kvitterade för Tranås. Han gjorde även 1-0 för Tranås i första perren, innan Boden vände på steken.

Matchen gick till förlängning och straffar, där man kör bäst av fem. Kristoffer Backman höll sig framme där också och gjorde mål på Tranås första straff. Boden missade och båda lagen missade sin andra straff. Sedan gjorde Tranås mål på tredje straffen och hade 2-0, eftersom att Boden missade den också. Sedan missade Tranås fjärde och Boden gjorde mål på fjärde straffen. Boden hade då fortfarande kniven mot strupen i femte straffomgången och där kvitterade man till 2-2. Tranås kunde dock fortfarande avgöra på sista straffen och det gjorde man också. Filip Petersson var det som satte den avgörande straffen.