Då var det dags för kvalserien upp till Allsvenskan att dra igång och de Hockeyallsvenska lagen fick minst sagt en drömstart av serien.

Såhär gick det:

Vita hästen - Hudiksvall 3-0
Almtuna - Tranås 6-1
Boden - Kristianstad 1-4

Vita hästen hade inga problem att avväpna Hudiksvall. Viktor Kokman höll nollan och Hästen vann skotten klart med totalt 36-16. Det var kort sagt inget snack om saken.

Inget snack om saken var det heller i Uppsala, där Almtuna gjorde processen kort med Tranås. Linus Rotbaken gjorde 1-0 för hemmalaget redan efter 02:09 och sedan rullade det på. Framförallt var det under några olycksaliga minuter i slutet av första som avgjorde matchen. Där gjorde Almtuna tre mål på 02:41 och gick från 1-0 till 4-0. Det reste sig aldrig Tranås ifrån och Almtuna vann till slut klart med 6-1.

I Boden fick vi se ett förhållandevis blekt hemmalag som bara sköt 16 skott på mål under hela matchen, som hamnade i underläge med 0-1 efter första perioden och 0-3 efter andra. Boden reducerade i tredje, men närmre än så kom man aldrig.