Klar seger mot Västervik

Slutspelsserien rullar på och match tre innebar en ny hemmamatch för Leksands del, nu mot Västervik.

Västervik var ett lag som smög lite under radarn kände jag, plötsligt var de bara uppe på topp 8 och tog sista platsen till den här slutspelsserien. Trots det är det ett lag som de andra lagen här nog mer eller mindre undermedvetet tänker att de ska slå. Därför var det starkt av Västervik att direkt i premiären sno en pinne i Karlskrona. Därefter blev det dock förlust mot Västerås och här blev det en ny förlust, nu med 1-4, efter att Leksand gjort vad man skulle.

Eftersom att serien är så kort och Leksand, Västerås och Karlskoga plockar sina poäng samtidigt som de hade lite extrahjälp av bonuspoängen de fick med sig in i serien, så var Västervik mer eller mindre redan avsågat efter två omgångar. Laget hade skrapat ihop 1 poäng, att jämföra med Leksands 7 poäng. Klart det kan gå, men i stort sätt var det en omöjlig uppgift och det syntes lite ute på isen.

Det var klasskillnad mellan lagen och Leksand vann skotten med hela 18-5 i första perioden och totalt 36-20.

Målen vann hemmalaget också i första perioden, efter att Linus Persson och Mattias Karlsson hittat rätt bakom Adam Ohré, som har lånats in till Västervik och som jag minns var andrakeeper i Timrå för några år sedan. Var han har hållt hus nu den senaste tiden har jag dock dålig koll på, men en snabbtitt på Elite prospects gör att vi kan konstatera att han har vaktat kassen i HC Dalen i Hockeyettan under säsongen.

Anton Karlsson gjorde sedan 3-0 i mitten av matchen och även om Kim Johansson lyckades reducera efter 26 sekunder i tredje perioden så var Västervik egentligen aldrig riktigt nära. När sedan Leksand kom tre mot noll och David Rundqvist då kunde göra 4-1 var saken definitivt klar.

Leksand toppar därmed fortfarande tabellen med två omgångar kvar, men det är fortsatt väldigt jämnt och här nedan har ni omgångens tre resultat:
Leksand - Västervik 4-1
Västerås - Modo 3-2 SD
Karlskoga - Karlskrona 3-0

Karlskoga håller andra nollan av två möjliga i den här serien på hemmaplan. Henrik Lundberg motar här alla 27 skott och jag är glad att Leksand inte fick möta BIK på bortaplan, för där har Leksand både haft det svårt under säsongen och BIK är väldigt starka där. Här var det inget snack om saken, Gustaf Thorells båda mål och Fredrik Forsbergs kasse räckte för en klar seger. Thorell passade förövrigt fram Fredrik också, så han var inne på alla tre målen.

I Västerås var det en väldigt intressant batalj mellan Västerås och Modo. Ett Modo som har blandat och gett såhär långt i den här korta serien och ett Västerås som var piskat att vinna för att haka på Leksand och Karlskoga där i toppen, särskilt med de resultat som nu blev, och det började bra för Västerås när Isak Skedung gjorde 1-0 redan efter 01:42. Kristian Jakobsson kvitterade dock för Modo och Henrik Björklund gjorde sedan 2-1 för bortalaget 14 sekunder från paus i andra perioden. Västerås och Lukas Zetterberg kvitterade dock i tredje och matchen gick till förlängning, där det bara tog 36 sekunder innan Mikael Fryklund avgjorde för hemmalaget.

Tabellen med två omgångar kvar ser därmed ut som följer:

1, Leksand 10p +7
2, Karlskoga 8p +4
3, Västerås 8p -1
4, Modo 4p +3
5, Karlskrona 2p -8
6, Västervik 1p -5

I näst sista omgången möter Leksand Karlskrona, samtidigt som Karlskoga och Västerås möts. Leksand har haft väldigt lätt för KHK under säsongen och plockat 11/12 poäng mot Blekingelaget. Med tanke på att KHK nu har en målskillnad på 0-9 på de två senaste matcherna och totalt 3-11 på de här tre matcherna så ska det vara 3 poäng för Leksand där och i sådant fall är man väldigt nära på att vinna den här serien. Faktum är att om matchen mellan Västerås och Karlskoga går till förlängning så har man gjort det, för då är det vinnande laget där 3 poäng bakom Leksand, men Leksand har klart bäst målskillnad i den här serien, så det ska till ett ras i sista omgången för att tappa det då. Nu ska vi dock inte gå händelserna i förväg, det finns inga lätta matcher i en sådan här serie, så det gäller verkligen att göra jobbet mot Karlskrona. Gör vi det, ja, då har jag å andra sidan svårt att se att KHK ska kunna hota.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0