2 poäng mot KHK och Leksand fortsatt i förarsätet inför sista omgången

Näst sista omgången av Slutspelsserien och Leksand skulle bege sig ner till Blekinge och Karlskrona, där man hade tagit 6/6 poäng under säsongen och mot ett motstånd som man då totalt hade tagit 11/12 poäng mot. Ett gynsamt motstånd i sammanhanget, då Leksand var i topp av Slutspelsserien och hade chans att avgöra den redan här, om övriga resultat gick rätt väg.

Så blev det inte riktigt.

Marcus Karlberg gav visserligen Leksand en tidig ledning efter 04:47, på en fin passning från Ritola, men Karlbergs namne i KHK, Marcus Paulsson, kvitterade efter 17:44.

I andra perioden haglade målen in. Först återgav Thomas Walkvae-Olsen ledningen till Leksand ett par minuter in i perioden, innan Axel Sundberg  kvitterade, varefter Martin Karlsson på nytt satte Leksand i förarsätet innan två Karlskronamål gjorde att hemmalaget var i ledningen drygt halvvägs in i matchen. Alla dessa fem mål kom alltså inom loppet av 08:54 och i det läget var Karlskoga ny ledare av Slutspelsserien med 11 poäng, eftersom att man hade 1-0 hemma mot Västerås.

Linus Persson kunde dock kvittera för Leksand efter 16:58 i tredje, men det blev definitivt ingen walk in the park eller ens någon övertygande seger för Leksand, som man kanske kunde tro på förhand.

Matchen gick istället till förlängning och väl där var det Mattias Ritola som avgjorde på fin pass från Kevin Schulze, Ritolas tredje poäng för kvällen, vilket innebar att Leksand fick med sig en enormt viktig extrapoäng inför sista omgången, då allt skulle avgöras.

Samtliga resultat från näst sista omgången:
Karlskrona - Leksand 4-5 SD
Karlskoga - Västerås 1-2
Modo - Västervik 5-1

Modo hade en minimal chans att vinna serien efter tredje omgången, då man föll i sudden mot Västerås, men då skulle Leksand behöva kamma noll de två sista omgångarna, samtidigt som Karlskoga - Västerås var tvunget att gå till förlängning och det vinnande laget där förlorade i ordinarie tid i sista omgången och det förlorande laget där bara fick ta max 1 poäng. Så ja, ni ser, det var i stort sätt omöjligt, men Modo gjorde iaf här vad man kunde och vann klart mot Västervik med 5-1. Patrik Karlkvist, Mattias Norlinder, Magnus häggström och Joakim Hagelin x2 var det som nätade för Modo, Hagelins ena mål i öppen kasse. Eftersom att Leksand fick med sig poäng från Karlskrona så spelar Modos seger dock ingen roll för den avslutande omgången. Säsongen är slut för Övikslaget efter matchen på onsdag mot Leksand i Tegera arena.

i Karlskoga skulle det då avgöras vilket av de båda lagen som skulle ha en chans att ta Leksand i sista omgången. Eftersom att de båda stod på 8 poäng och därmed var 2 poäng bakom Leksand och Leksand "bara" fick med sig 2 poäng mot KHK så kunde det vinnande laget här bara vara 1 poäng bakom inför slutomgången.

Det var en jämn och målsnål historia som fick vänta enda till 18:36 i andra perioden innan första målet föll och då var det Julius Persson för hemmalaget som gjorde det. I tredje vände dock Västerås, när Alexander Lindelöf kvitterade 38 sekunder in i perioden och där Anthon Eriksson gjorde segermålet efter 12:28. BIK pressade så klart sedan på för en kvittering och vann skotten med 10-8 i perioden, men Samuel Ersson höll tätt och Västerås tog med sig alla 3 poängen hem, vilket då innebär att det står mellan Leksand och Västerås inför sista omgången.