2 poäng i blek insats mot Karlskoga

Andra matchen för Slutspelsserien och precis som med alla matcher i den här korta och intensiva serien så var det en oerhört viktig match när Karlskoga gästade Tegera arena.

Det var "bara" 4300 åskådare på plats och de fick tyvärr inte alls se samma bländande spel som mot Västerås i första matchen. Nej, tvärtom såg det konstigt nog nästan lite lojt och viljelöst ut här, iaf stundtals. Med en sådan insats i ryggen är det därför ändå starkt att till slut ändå vinna matchen med 3-2 efter sudden, även om det egentligen bara skulle vara 3 poäng här med tanke på insatsen i Västerås och vilken nivå laget kan prestera på just nu.

Nu blev det hursomhelst "bara" 2 poäng, men den där extrapoängen som Johan Porsberger såg till att fixa efter 01:18 av förlängningen kan ändå visa sig bli enormt viktig. Den gör att Leksand nu är 2 poäng före Karlskoga istället för att de båda skulle parkera på samma poäng, vilket hade varit fallet om BIK hade tagit hand om extrapoängen. Då hade det varit tre lag på 6 poäng, eftersom att Västerås vann i Västervik.

Innan "Porsches" avgörande hade dock Leksand fått en smakstart av matchen, för redan efter 03:11 gick pucken som på ett snöre i powerplay, efter att Alexander Anderberg åkt ut för en crosschecking.

Trots 15-5 i skott i den första perioden var det bara ledning med 1-0 för Leksand och i den andra kunde BIK istället kvittera genom Gustaf Franzén och om Karlskoga hade gjort ett ledningsmål hade det där och då inte varit orättvist, för Leksand kom inte alls upp i nivå där i andra perren.

I tredje kom dock ledningsmålet, men det för Leksand, när Thomas Walkvae-Olsen skickade in 2-1 bakom Henrik Lundberg.

Den ledningen höll dock bara några minuter innan Gustaf Thorell kvitterade för BIK och det målet tog också matchen till förlängning, där då som sagt Porsberger kunde avgöra för Leksand.

Omgångens tre resultat:
Leksand - Karlskoga 3-2 SD
Västervik - Västerås 1-2
Modo - Karlskrona 6-0

Modo svarar upp på 0-2-förlusten i premiären mot Karlskoga med att knocka Karlskrona på hemais. Tyvärr var det bara 2469 åskådare på plats i Fjällräven center, men det kanske man kan förstå efter starten av serien. Den här kvällen blev de knappa 2500 personerna iaf inte besvikna, för de fick se Lukas Wernblom, Linus Pettersson och Joakim Hagelin näta innan den första perioden var slut och sedan hann även Victor Öhman, Daniel Sylvander och Patrik Karlkvist göra mål för hemmalaget och Erik Hanses höll nollan i mål. Ett frustrerat och irriterat Karlskrona drog på sig mängder av utvisningar och Modo fick matchen precis dit de ville.

Västerås hade däremot problem med Västervik. Kalle Östman gjorde visserligen 0-1 redan efter 01:24, men Jacob Bjerselius kvitterade för Västervik och det var ett resultat som stod sig enda in i den tredje perioden, då Anthon Eriksson till slut kunde göra 2-1 för Västerås, efter 02:32. Det var således gott om tid kvar att vinka på för hemmalaget, men Samuel Ersson var tät och matchen slutade 2-1 till Västerås, vilket gör att det fortsatt är oerhört jämnt i serien.