Premiären är avklarad!

Två omgångar av Allsvenskan är nu då spelade, AIK och Modo inledde t.o.m. omgång 3 nu ikväll, där AIK tog tredje raka segern när man vann med 4-2 inför 6214 åskådare, AIK's andra raka hemmamatch med över 6000 åskådare. Man hade 6486 i premiären mot Karlskoga, där man vann med 5-2. Så, AIK har onekligen öppnat starkt, både på isen och rent publikmässigt.

Leksand då?
Ja, det blev vinst i premiären hemma mot Tingsryd inför 6132 åskådare som skapade ett väldigt bra drag i arenan. Publikmässigt var det med andra ord toppklass, som det ofta är i Tegera när det är mycket folk, men på isen var det inte jätteövertygande och Axel Brage i kassen räddade stundtals kvar Leksand i matchen. Han gjorde några riktigt svettiga räddningar och det i kombination med Tor Immos och Wilde Bröms kassar räckte för att ta hem säsongens första trea.

Därefter blev det suddentorsk mot Karlskoga i omgång 2, efter att Leksand fullständigt suttit kvar på bussen när matchen drog igång.

1-0 kom efter 50 sekunder och 2-0 efter 02:09. Med tanke på den starten var det ändå starkt att få med sig en pinne från den matchen, men det är givetvis under all kritik att inte alls vara med i inledningen av matcherna sådär.

Axel Brage växte också in i matchen mer och mer och revanscherade sig efter den där lite tafatta inledningen, men toppklass på de här båda insatserna är det inte och det ska det kanske inte vara vid den här tidpunkten heller, men jämfört med AIK så är Leksand en bit efter i nuläget skulle jag säga.

I övrigt då?
Ja, vi kan notera att Västerås inledde återkomsten i Allsvenskan med att bli överkörda av Karlskrona med 5-0. Noterbart till den martchen var att folk från Västerås cyklade från Västerås ner till Karlskrona, efter ett vad i våras när man var på väg att ta steget upp, men det var ingen rolig match man fick se...

Karlskrona fortsatte sedan på segerspåret när man vämde 0-2 till 3-2 borta mot Tingsryd i ett väldigt hett möte inför hela 3450 åskådare i Nelson garden arena. En väldigt häftig inramning av den matchen och matt Carey, i Leksand förra året, presenterade sig också med en kasse där.

Västerås har också tagit sin första poäng när man fick med sig en pinne från hemmapremiären mot Oskarshamn. Joakim Thelin avgjorde för Oskarshamn. Thelin som har inlett fullständigt strålande med fyra kassar på två matcher!

Ett lag som inte har börjat särskilt bra är däremot Vita hästen. Två hemmamatcher har man haft och det har blivit 1/6 poäng. Då är det inte ens mot särskilt topptippade lag, först 1-3 mot Pantern och sedan 3-4 efter sudden mot Björklöven, som förvisso ses som ett hyfsat topptippat lag, men intresset i Norrköping verkar generellt svalt i nuläget, 2087 i premiären mot Pantern och 1939 mot Björklöven. Det är inga vidare publiksiffror och jag tror Hästen får det tufft i år...

Tabellen går inte att säga något om redan nu, men i toppen har vi nu då AIK efter tre matcher med maximala 9 poäng. Därefter har vi Karlskrona och Modo på 6 poäng. Karlskrona har ddock en match mindre spelad. Den spelar de imorgon, då omgång 3 kompletteras med övriga sex matcher. Då möter KHK Karlskoga.

i botten har vi just nu Västervik och Tingsryd, som båda har 0 poäng efter två matcher. Tingsryd möter imorgon Västerås hemma och Västervik har Leksand borta.

Resultaten ser alltså ut såhär i omgång 1 och 2, samt en match från omgång 3:

Karlskrona Västerås 5-0
Leksand - Tingsryd 2-1
AIK - Karlskoga 5-2
Björklöven - Modo 1-3
Vita hästen - Pantern 1-3
Almtuna - Västervik 4-1
Oskarshamn - Södertälje 5-3

Karlskoga - Leksand 4-3 SD
Västervik - AIK 1-2
Modo - Almtuna 4-3
Tingsryd - Karlskrona 2-3
Vita hästen - Björkllven 3-4 SD
Södertälje - Pantern 4-3
Västerås - Oskarshamn 1-2 SD

AIK - Modo 4-2

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0