Det ger ett snitt på 3,0 mål framåt/match och 2,4 mål bakåt/match.
Ganska jämnt med andra ord.

Nu är det bara försäsong och det går väl egentligen inte att dra några växlar alls av det här, så vi låter det stanna där och går istället igenom matcherna i all korthet.

Leksand inledde med en trip till England och Sheffield, där dubbelmöte med Steelers väntade.

Första matchen var väl ingen hit och det handlade väl mest om att känna på grejerna och komma in i det. Den stora snackisen efter den matchen, som Sheffield avgjorde sent i 3:e perioden, var målburarna, som inte satt fast i isen, utan bara stod uppepå. Det blev med andra ord nästan parodi på det hela när det hela tiden blåstes av för att målburen var ur sitt läge.

Andra matchen för helgen var det inget snack om saken. Leksand städade ganska enkelt av Sheffield med 7-0.

Sedan väntade Daladerby och här fick Leksand lite revansch på Mora efter vårens kvalförlust när man vann med 2-1. Några speciella derbynerver eller liknande tycker jag dock inte att det blir i en sådan träningsmatch. Det är nästan mer nerver i en seriepremiär mot Tingsryd här om knappt 2 veckor, även om detta då var Mora på andra sidan mittlinjen.

Strömstad hockey classic där Leksand, Frölunda och Färjestad deltog genomfördes även i år, eftersom att det var ett så lyckat koncept förra året.

Tyvärr blev det 2 förluster för Leksand, men ändå 2 bra matcher, där man hängde med Frölunda väldigt bra i stort sätt hela matchen och där FHC verkligen fick kriga för den där segern.

Mot Färjestad avgjordes det egentligen under matchens 6 första minuter, varefter Färjestad redan hade 3-0. Det hämtade sig Leksand aldrig ifrån, samtidigt som Färjestad kanske gick ner lite i kvalitet, men resten av matchen spelade lagen iaf relativt jämnt, 3-3. Färjestad tror jag dock kommer bli ett topplag i SHL i år, så att förlora mot dem är absolut ingen skam på något sätt.

Däremot hade jag kanske räknat med en seger mot Tingsryd, men så blev det inte, trots att matchen startade bra med 2-0 till Leksand redan efter 7 minuters spel. Nästan alltså samma sak som mot Färjestad, fast tvärtom. Skillnaden var bara att Leksand inte lyckades hålla det hela vägen. Istället gick TAIF upp till 2-2 i 2:a perioden och avgjorde i den 3:e.

Till sist väntade då Skoda trophy i Södertälje nu i helgen och där blev det vinst mot Västerås med 4-1, efter ett litet ryck från 1-0 till 3-0 i början av 3:e perioden.

Seger blev det också mot SSK igår, 3-2, och idag mot AIK fick man med sig 1 poäng, trots ett massivt AIK-övertag rent skottmässigt, 37-16. Med den skottstatistiken är det ändå ganska bra att få med sig en pinne, och den pinnen räckte dessutom för att vinna turneringen.

Nu handlar det bara om att slipa på det sista, släppa upp träningen litegrann nästa vecka och så kör vi seriepremiär hemma mot Tingsryd nästa fredag!