Lalalang, Persson och Valkvae ordnade segern i Södertälje!

ikväll hade Oskar Lang stor show med 1+3 och det var en total förändring jämfört med matchen mot Hästen i onsdags!

Kedjan med Lang, Persson och Valkvae låg bakom alla tre mål i första perioden och totalt stod den kedjan för 10 poäng under kvällen, 1+3 på både Lang och Persson, 1+1 på Valkvae, och redan där hade Leksand tangerat det antal mål som man som mest hade gjort i en match innan kvällens drabbning.

0-1 satt i nät bakom George Sörensen redan efter 01:55, Valkvae till Lang till Linus Persson som stänkte dit den. 0-2 kom i omvänd ordning, Persson till Lang till Valkvae som smackade in 0-2 efter 08:55. Södertälje både reducerade och kvitterade därefter inom loppet av 02:14, men trots det var det ändå Leksand som var i ledningen efter den första perioden, när Jon Knuts satte 3-2 för Leksand med 19:43 på klockan, assisterad av, just det, Linus Persson och Oskar Lang.

Det var kanske ingen fullt rättvis ledning sett till matchbilden, men Leksand hade iaf gjort tre mål på sju skott och i andra perren höll han sig framme på egen hand, den gode Lang, när han gjorde 4-2.

Södertälje reducerade på nytt, men två mål av Tor Immo satte definitivt punkt för den här tillställningen och det var säsongens i särklass bästa insats från de blåvita, riktigt stabilt och bra!

samtidigt fick AIK stryk på straffar i toppmötet mot Oskarshamn, efter att Isak Pantzare avgjort i elfte! straffomgången.

Modo vände 0-2 till seger med 4-3 mot Tingsryd, som fortfarande inte har vunnit efter ordinarie matchtid. Man parkerar därmed på trettonde plats, men Almtuna, som möter Pantern borta i Rosengårds ishall imorgon, kan gå förbi om man tar poäng där. Modo är fortfarande tvåa, men tar alltså in 2 poäng på AIK i toppen och är nu bara 1 poäng bakom. Leksand klättrar upp till fjärde plats och är 5 poäng bakom AIK. Snacka om att matchen på söndag blir viktig!