Suddenförlust i Umeå

Under landslagsuppehållet förra veckan spelade Leksand ändå en match och det mot Björklöven uppe i Umeå. En väldigt konstig match med två självmål och ett riktigt kanonskott som matchens alla tre mål.

Först var det Jacob Anderssom som fick målet för Björklöven när pucken 37 sekunder in i tredje perioden studsade på en leksing, ställde Axel Brage och in i mål. Där och då var det inte riktigt rättvist sett till matchbilden, för Leksand hade varit klart bättre, men Oscar Masiello gjorde en av sina riktigt bra matcher. Han har en hög högstanivå, men har en tendens att blanda det med inte fullt lika bra matcher. Här var han dock riktigt bra, men också han skulle få se pucken passera sig när den tog på en egen spelare och in i mål. Det målet och den kvitteringen tilldelades Axel Bergkvist.

Matchen gick till förlängning och dä tog det bara 10 sekunder innan Jacob Andersson levererade en ordentlig kalasstrut, som Blåvita krigare skrev efter matchen, rätt upp i krysset bakom Brage och bonuspoängen gick därmed till Björklöven.

Uppehållets samtliga resultat har vi här nedan:
Björklöven - Leksand 2-1 SD
Oskarshamn - Västervik 4-2
Vita hästen - Almtuna 4-3 SD
AIK - Västervik 4-3 SD

Västervik var det enda laget som spelade två matcher, även om matchen mot AIK egentligen var efter uppehållsveckan. Där gjorde man det dock bra och hämtade upp 1-3 till 3-3 i tredje perioden och hade AIK ordentligt i gungning. Hade man avgjort matchen där hade det inte varit helt orättvist, men då klev Johannes Jönsson fram och räddade poängen till AIK, vilken alltså blev två, när Garry Nunn avgjorde för Gnaget.

Innan det hade Västervik som sagt förlorat derbyt mot Oskarshamn, där Arsi Piispanen fortsatte att ösa in poäng, 0+3 här också, 0+2 på Hutchings och 2+1 på nyförvärvet i Oskarshamn, Janne Kivilahti. Snacka om bärande kedja för IKO och en direkt orsak till att Oskarshamn faktiskt toppar Hockeyallsvenskan efter drygt en fjärdedel. Imponerande!